MI-alapú analitikai megoldással bővül az i-Pro portfoliója


MI-alapú analitikai megoldással bővül az i-Pro portfoliója
Az i-Pro (ex-Panasonic) mintegy 100 kamera modelljén válik elérhetővé a cég új, tanulásra képes, mesterséges intelligencia (MI) alapú tartalomelemző megoldása.

A fejlesztő elmondása szerint, a ”Scene Change Detection (SCD)” a csatlakoztatott kamerák képanyagát felhasználva, képes – a végfelhasználó felügyelete mellett – adaptálódni a védett terület sajátosságaihoz, mindezt a telepítési helyszínen – azaz a tanuláshoz nem szükséges a képanyag továbbítása külső feldolgozói kapacitás felé. A 16 – egyenként paraméterezett – képterület elemzésére képes SCD nem előre (gyártó által) meghatározott analitikai forgatókönyveket „követ”, hanem „de facto” anomáliákat keres, így könnyedén betanítható pl. arra is, hogy jelezze, amennyiben egy nyílászáró indokolatlanul hosszú ideig nyitva (/zárva) marad, vagy egy üzlet polcáról kifogy egy adott termék. A testre-szabható változási küszöbérték-beállításoknak köszönhetően a képtartalom átmeneti változásait figyelmen kívül hagyhatók, amennyiben a „normál állapot” X időn helyreáll. Az MI-re épülő objektumfelismerés biztosítja, hogy az irreleváns áthaladó elemeket az analitikai automatikusan figyelmen kívül hagyja. A számos észlelési forgatókönyvet megtanulni képes SCD párhuzamosan alkalmazható egyéb MI-alapú analitikai megoldásokkal (pl. mozgásérzékelés).

Forrás: i-Pro

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Több, mint aminek látszik
Olvasta már?
Több, mint aminek látszik