Kicsi a bors, de Uniview


Kicsi a bors, de Uniview
Rendhagyó szólás cikkünk címe, ám nem véletlen a választás: az Uniview kínálatából olyan kamerát mutatunk be, mely bár kis méretű, tulajdonságaiban nem marad el nagyobb testvéreitől. Lássuk hát, mi mindennel tör borsot versenytársai orra alá a C1L-2WN-G kamera!

Megszoktuk, hogy a kis méretű, elsősorban szobai használatra tervezett kamerák tulajdonságai elmaradnak a komolyabb eszközökétől. Általában belerakják a forgatás és döntés képességét, ám az ár alacsonyan tartása miatt ez a képességek és szolgáltatások rovására megy. A szóban forgó „csempekamera” tervezésekor a mérnökök elgondolkodtak: mi is fontos ebben a kategóriában? Elsősorban a képminőség…, s itt nem a felbontás növelésére gondoltak, hiszen egy szobában a jelenleg megszokott fullHD felbontás elegendő, amihez 110 fokos vízszintes nyílásszög társul (elvégre a kamerát sarokba helyezve nincs is szükség többre). Beletették tehát az Uniview belépő szintű eszközét, annak minden előnyével, megfejelve a vezeték nélküli átvitel képességével.A képfelvevő 2 megapixeles CMOS érzékelő 1/2,9” méretű, progresszív letapogatással, melyhez 2,8mm-es, F2,0 lencse tartozik. A könnyű beállítást ötletes kialakítású tartó biztosítja, melynek mágneses talpa erős tapadást biztosít (a kamera tartozéka egy felfúrható ellendarab). Segítségével nem csak vízszintes felületre, hanem oldalfalra, sőt, plafonra is rakható a kamera (s persze a kép digitálisan el is forgatható). 0,01 Lux fényerőig még színes képet kapunk, alatta a 10 méterig elvilágító Smart IR LED szolgáltat világosságot. Az ultra alacsony érzékenység mellett digitális WDR segíti a jobb képalkotást.

Manapság a képtartalom változáson alapuló mozgásérzékelés majdnem minden kamerában benne van, ám ez az eszköz arra is képes, hogy nem a szokásos rácsos kijelölésben, hanem 4 különböző területen, objektumméret meghatározással pontosítsunk (az érzékenység meghatározása mellett). Hab a tortán, hogy lehetőségünk van további 4 különböző területen ember felismerést beállítani.

Ebben a kategóriában megszokott a két irányú hangkapcsolat, amit ez a kamera is támogat, mégpedig duplex átvitellel. A mikrofonok által felvett jelek képesek felvételt indítani, illetve riasztást generálni a következő négy esetben: 1. hirtelen emelkedés; 2. hirtelen csökkenés; 3. hirtelen változás; 4. küszöbszint. A kamera a felvételeket nem csak microSD kártyára (128GB kapacitásig), hanem NAS-ra is képes rögzíteni. A kamerát kezelik az Uniview NVR-jei, mind wifi-n, mind vezetékes hálózatra is csatlakoztatva (a kamera aljában elhelyezett RJ45 aljzat segítségével). A H.264 és H.265 tömörítés mellett az Uniview szabadalmaztatott U-kód tömörítését is bevethetjük, amivel további értékes területet spórolhatunk.A gyári mobil applikációval nagyon gyorsan párosítható a kamera, s ezután már az okostelefonunkon élvezhetjük a távoli elérést. A kamera a 2,4GHz-es wifi sávban az IEEE 802.11b/g/n szabványát követi. Eltérően a nagyobb testvéreitől a kamera „csak” -10Cº és +40Cº között használható. A készülékhez 5V-os tápegységet is mellékelnek.
A kategóriájához képest nagy tudású kamerát kapunk. Ennél az eszköznél is teljesül az Uniview eszközökre jellemző kiemelkedően jó ár/teljesítmény viszony, ami 3 év garanciaidővel párosul.

Az Uniview C1L-2WN-G kamera megtalálható a weboldalunkon és raktárkészletről azonnal megvásárolható: www.compmarket.hu

Rendeléssel, árajánlat kéréssel és technikai támogatással kapcsolatban keresse biztonságtechnikai munkatársainkat:
Lovász Gábor: +36 30 352 9409
Bánki György: +36 30 901 6918
biztonsagtechnika@compmarket.hu

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Ha az elvárások a dizájnban is megmutatkoznak, akkor az Inim-nél startol a fekete szín is
Olvasta már?
Ha az elvárások a dizájnban is megmutatkoznak, akkor az Inim-nél startol a fekete szín is