Az Optex FlipX sorozat Advanced tagjai

megérkeztek a Modern Alarm Kft-hez

Az Optex FlipX sorozat Advanced tagjai
A megfordítható lencsével készülő FlipX sorozat Standard tagjait már korábban bemutattuk az Optextől, most az Advanced típusok érkeztek meg.

A magasabb szintű biztonság érdekében az Advanced modellek intelligens IR-Antimasking funkcióval rendelkeznek, amely mind a PIR-, mind a mikrohullámú érzékelőket védi, és figyelmeztetést generál, ha le vannak fedve. A fejlett jelfeldolgozó processzort algoritmusokkal támogatják (SMDA), így az érzékelő képes stabil észlelésre és a „téves” riasztások csökkentésére. A kettős vezető árnyékolás azt jelenti, hogy elkerülhetők a fény-, hőmérséklet- vagy rádiófrekvenciás interferencia (RFI) okozta riasztások. A Flip X Advanced érzékelők „szupermagas PIR-érzékenységű” móddal is rendelkeznek, amely beállítva lehetővé teszi az érzékelők számára, hogy stabil és rendkívül megbízható érzékelést tartsanak fenn még akkor is, ha az ember és a környezet közötti hőmérsékletkülönbség nagyon kicsi. Ezzel a módszerrel nagyobb „elfogási” teljesítményt biztosít fokozott biztonságú, magas kockázatú helyek számára, ahol a kihagyott riasztások elfogadhatatlanok.

Az Optex Flip X szenzorok új típusú pyroelem érzékelővel rendelkeznek a megnövelt teljesítmény érdekében. A teljesen újra gondolt érzékelő elem alakja megváltozott, a kialakítása alkalmazkodik az emberi alakhoz.

Visszatértek egy régebbi ötlethez, a megfordítható lencsével. Az egyedi lencse, „fordítható”, széles és keskeny érzékelést biztosít egyetlen érzékelőben. A lencse egyszerű 180°-os elforgatásával az érzékelő használható keskeny vagy hosszú területek esetén. Például folyosók vagy raktárfolyosók 24 méteres távolságig történő védelmére, vagy széles, nyitott területek, például előcsarnok vagy nagy értékű kiskereskedelmi üzlet 15 méteres távolságig történő védelmére (85°-os látószög).

A megváltozott pyroelem lehetővé tette, hogy az Optex elhagyja a gyártóra jellemző „pocakos” lencse kialakítást. Az új multifókuszos lencse kevésbé domború, mégis lényegesen nagyobb felbontást biztosít az érzékelőnek. A kontrasztosabb képalkotás az egyik alappillére a hamis riasztás kiszűrésének, illetve ez garantálja a kimagasló kisállatvédelmet. Külön ki kell emelni az Optex reagálását a növelt UV fény sugárzásra. Az új érzékelő burkolatok, UV álló, nem sárguló anyagból készültek.

Masaya Kida, az Optex EMEA régió ügyvezető igazgatója szerint a Flip X Advanced mögött meghúzódó csúcstechnológia ideálissá teszi a nagy biztonságú beltéri környezetekhez: „A „fordítható” lencse időtakarékos és költséghatékony megoldás, amely a telepítők számára két lehetőséget biztosít egy érzékelőkelőn belül. Széles és keskeny érzékelést biztosítsanak bármilyen magas szintű biztonságú környezetben, beleértve a bankokat, a nagy értékű kiskereskedelmi, logisztikai és csúcskategóriás lakossági alkalmazásokat”.

„Grade 3 besorolású érzékelőként a Flip X Advanced zökkenőmentesen használható bármely behatolásjelző rendszerrel. Speciális pyroérzékelőnk, amelyet jelentős kutatások és vevői igényekbe történő befektetések nyomán terveztünk, rendkívül pontos és megbízható beltéri észlelési teljesítményt biztosít. A cél hogy minden behatolási, jogosulatlan hozzáférési vagy lopási kísérletet gyorsan és pontosan azonosítani lehessen.”
Az érzékelők letisztult és kompakt kialakításúak, rugalmas szerelési magassági lehetőségekkel (2-3 m között), ami azt jelenti, hogy belesimul az épületesztétikába, de jól alkalmazható magasabb belmagasságú épületek esetében is.A gyors és egyszerű telepítés érdekében a Flip X Advanced jól látható LED-del, az egyszerű vezetékezést szolgáló sorkapcsokkal és EOL dugaszolható ellenállás-aljzattal rendelkezik.
A Flip X Advanced elérhető, mint normál PIR érzékelő kitakarásvédett kivitelben – FLX-A-AM –, illetve a nagyobb kihívást jelentő beltéri környezetekhez pedig kettős technológiás (PIR és mikrohullámú) modellként – FLX-A-DAM. Ez utóbbi az Optex robusztus Tough MOD 2 (kerámia alapú, arannyal futatott vezető) mikrohullámú moduljával van felszerelve. Az egyedi megoldású mikrohullámú modul lehetővé teszi a különösen magas páratartalmú területek védelmét is. A tökéletes teljesítmény érdekében a beépített mikrohullámú modul karakterisztikája a PIR érzékelő lefedettségéhez van igazítva.

A bevezetést követően az Optex további modelleket kíván kiadni a Flip X sorozatból 2023 elején.

Az új FLX sorozathoz újabb, jól átgondolt tartókonzolok vásárálhatóak Grade 2 és Grade 3 kivitelben. A konzol használható oldalfali és mennyezeti rögzítésre egyaránt.
Az érzékelő elforgatható vízszintesen +/- 45°, függőlegesen -5 és 20° között.

A most érkezett Flip X Advanced sorozatról IDE kattintva olvashat.

A korábban megjelent Standard típusokról IDE kattintva olvashat részletesebben.

Az érzékelő már raktárról megvásárolható a Modern Alarm Kft.-től!

További információkért, konkrét ajánlatért kérjük, a Modern Alarm Kft. Optex terméktámogató kollégáit keresse:
Bogya Zsolt: bogya.zsolt@modernalarm.hu
Rác Géza: rac.geza@modernalarm.hu

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Videosec IPW-3624LSA-28SWX, az éjszaka királya
Olvasta már?
Videosec IPW-3624LSA-28SWX, az éjszaka királya