25 éves a Milestone Systems


25 éves a Milestone Systems
Hihetetlenül hangzik, de már negyed száz éve van velünk az IP alapú VMS megoldások egyik zászlóshajóját fejlesztő Milestone Systems.

A kifejlesztéséért „felelős” dániai székhelyű céget 1998-ban alapította John Blem és Henrik Friborg Jacobsen. A páros, ha nem egy garázsból, de egy pincéből indította el vállalkozását 80 000 DKK (nagyjából 10 000 Euró) alaptőkével. Mára a vilgszerte 1200 embernek munkát biztosító Milestone éves forgalma már meghaladja az 1 milliárd DKK-t. A Milestone nyílt platformú videókezelő szoftvere (XProtect®) első verzióját 21 éve, 2002-ben adták el egy kanadai végfelhasználónak. Azóta a Milestone technológiáit 500 000 projektben értékesítették a cég forgalmazói és viszonteladói kiharcolva cég globális vezető szerepét. A Milestone 2003-tól lépett ki a globális térbe és mára 26 irodája üzemel világszerte. 2006 óta a vállalat olyan alapértékeket fogadott el, amelyek az embereket a technológia elé helyezi. 2009-ben a Milestone emberijogi záradékot épített be a végfelhasználói licencszerződésébe. 2013-ban a cég piacra dobta hardveres megoldását (Husky). 2014-ben a Canon Group felvásárolta a Milestonet, de nem olvasztotta saját márkájába, így magas függetlenségi szinten működhetett tovább. A cég 2017-ben társszerzője volt a Koppenhágai Levélnek, amely felszólítja az innovatív vállalatokat, hogy a technológia tervezése és használata során az ember kapjon prioritást a technológiával szemben.

Forrás: Milestone Systems
Tagek: VMS

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál
Olvasta már?
Földfelszíni és drón-detektáló radarok a Zmaxnál