Jelentősen növekedett a MOBOTIX forgalma


Jelentősen növekedett a MOBOTIX forgalma
A 202/23-as üzleti év első felében 27%-os forgalomnövekedésről számolt be a MOBOTIX, mely jelentősnek tekinthető az igen haloványra sikeredett 2021/22-es év tükrében.

Mint azt a cég nyilatkozata kiemeli, a pandémia, a nyersanyagárak elszállása, valamint az ellátási láncok anomáliái 10.2%-is értékesítéscsökkenéshez és -7.5M EUR adózás előtti eredményhez (veszteség) vezettek a 2021/22-es üzleti évben. A veszteséges üzleti évben a német/svájci, észak-európai, közel-keleti és afrikai, ázsiai és csendes-óceáni piacain szorult vissza a cég; azonban Dél- és Nyugat-Európában, valamint Amerikában (dél és észak egyaránt) növekedni tudott. Azonban a 2022/23-as év első felében 32.1M EUR árbevételt produkálva, 27%-os növekedést és +0.4M EUR adózás előtti eredményt ért el. A növekedés hátterében az európai, amerikai piac erősödése, az ázsiai és csendes-óceáni térség „magához térése”, a mesterséges intelligencia alapú technológiák fókuszba állítása, valamint az előző üzleti év befektetésének (VAXTOR felvásárlás) „termőre fordulása” áll. A MOBOTIX várakozásai szerint a 2022/23-as üzleti évben kereskedelmi forgalmuk meg fogja haladni a 66M EUR-t és a 2M EUR adózás előtti eredményt.

Forrás: MOBOTIX

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Raktárról elérhetők az InterCom GSM/4G Kit-ek
Olvasta már?
Raktárról elérhetők az InterCom GSM/4G Kit-ek