Biometrikus sofőr-kontroll a Mitsubishitől


Biometrikus sofőr-kontroll a Mitsubishitől
A Mitsubishi Electric Corporation bejelentette új, a járművezetők fizikai (egészségügyi) állapotában bekövetkező jelentős változások detektálására kifejlesztett technológiáját.

Az új megoldás alapját a cég által már korábban piacra dobott, a sofőr esetleges figyelemzavarát / álmosságát detektáló DMS (vezető megfigyelő rendszer) kamera képezi. A DMS kamera által „beszerzett” adatokat a Mitsubishi Electric mesterséges intelligencia (MI) megoldása elemzi, vizsgálva a vezető pulzusát, vérnyomását és egyéb biometrikus adatait. Ezt egészíti ki a fejlesztő Maisart AI technológiája, mely képes azonosítani az abnormális fizikai / egészségügyi állapot jeleit még akkor is, ha a vezető testtartása nem változik meg. Japánban a szívbetegség, az epilepszia és az agyi-érrendszeri betegségek a három leggyakrabban felmerülő orvosi ok a halállal vagy súlyos sérüléssel járó autóbalesetek mögött. A DMS kamerák ugyan jelezték, ha a sofőr testhelyzete hirtelen megváltozott, de az elvégzett kutatások szerint, az eszméletüket elvesztő járművezetők mintegy 50%-a felegyenesedett helyzetben marad, így a „hagyományos” megoldás ezt nem volt képes detektálni. A Mitsubishi Electric új, biometrikus jellemzők folyamatos elemzésére épülő technológiája ezen problémára kíván választ adni.

Forrás: Mitsubishi Electric

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Színezd ki a szürke éjszakát! — új Techson AI-ISP technológia
Olvasta már?
Színezd ki a szürke éjszakát! — új Techson AI-ISP technológia