Bővül a Camland & SolarBox eszközök palettája – II. rész


Bővül a Camland & SolarBox eszközök palettája – II. rész
Mint ahogy az előző részben szó volt az AC megtáplálású egyedileg összeállított szekrényekről, úgy most a napelemes tápellátású variációról lesz szó.

Napelemes tápellátási szekrény, amit már távolról is felügyelhetünk

Amennyiben nincs áramvételezési lehetőség a megfigyelési területen, úgy a Solarbox szett egy 400W-os napelemtáblával és a szekrényben elhelyezett 2 x 110Ah akkumulátorral egész évben biztosítja a működési feltételeket 2 db alacsony fogyasztású kamera és a 1 db vezeték nélküli átjátszó, vagy 4G router részére. A téli időszakban azonban különösen fontos, hogy vegyük figyelembe a napsütéses órák számának csökkenését, mivel egy 4-5 napos ködös, szürke idő esetén a szekrénybe épített töltésvezérlő lekapcsolhatja a fogyasztókat abból a célból, hogy megóvja az akkumulátort a teljes lemerüléstől. Ilyen esetben ha kisüt a nap és ismét van töltés, akkor a töltésvezérlő újra visszakapcsolja a fogyasztókat (kamerákat). Ez a funkció egy folyamatos, 0-24 órás őrzési igény esetén megelőzhető azzal, ha megrendeljük az IP alapú mérőmodult is a szekrénybe, mely a töltési, fogyasztási és merülési adatokat folyamatosan megküldi egy központi szerverre, ahol azok kielemzése mellett előzetes értesítést is kaphatunk a várható lemerülésről. Ilyen esetekben a már több éves rendszereknél javasolt a téli időszak elérkeztével kicserélni az akkumulátorokat teljesen feltöltött darabokra, így érkezve bele a gyenge napsütéses időszakba (december-január).



És mi van, ha minden este „süt a nap”, azaz töltés éjszakai áramról

Az éjszakai áram esete nem sokban különbözik a napelemes visszatöltésű akkumulátoros tápellátási szekrény megoldástól, talán csak annyiban, hogy nem kell a napsütésre várni, mivel éjszaka mindig lesz áramunk a töltéshez. Ennél az esetnél természetesen nem kell olyan nagy áthidalási idővel számolnunk, mint a napelemes visszatöltésű rendszereknél, így kisebb akkumulátor kapacitással is megoldható a folyamatos működés. Amennyiben ilyen igény merül fel Partnereinknél, úgy erre is hatékony műszaki megoldást tud szállítani a GVHungária.

A fenti megoldások részletesebb ismertetése, referenciák, vagy akár élő bemutató igénylése céljából keresse Révész Pétert a GVHungáriánál, aki készséggel avatja be a potenciális Megrendelőket az egyedi fejlesztésű megoldásaik rejtelmeibe.

GeoVision Hungária Kft.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája
Olvasta már?
Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája