Fejlődik a Roger és fejlődik a Roger Access Controll System


Fejlődik a Roger és fejlődik a  Roger Access Controll System
Hogyan válthatsz RACS 4-ről RACS 5-re?
Lehetőség van a régebbi RACS 4 beléptetőrendszerről az újabb RACS 5 beléptetőrendszerre való áttérésre. Ehhez a rendszer hardver- és szoftver szintű módosítása kell. Legtöbb esetben a RACS 4 kábelezése és eszközei továbbra is használhatók maradnak a RACS 5 rendszerben.


Hardware
Az átállás hardveres szinten a CPR-eszközök és/vagy UT-interfészek helyett többajtós MC16-PAC-X hozzáférési vezérlők telepítéséből áll. A vezérlő pontos modellje a vezérelt ajtók számától függ (max. 16). A megfelelő ajtóengedéllyel rendelkező MC16 vezérlő az ME-14-40VA transzformátorral rendelkező fémszekrénybe telepíthető.

A következő lépésben a RogerISP program segítségével a www.roger.pl oldalon elérhető új firmware-t kell feltölteni az összes PRxx1 és PRxx2 sorozatú vezérlőre. A firmware feltöltése után ezek MCT olvasókká vagy MCX bővítőkké válnak. A PRT olvasók nem igényelnek semmilyen módosítást. Az RS485 és a RACS CLK/DTA kommunikációs buszok továbbra is használhatók a RACS 5 rendszerben.

Minták a migrációra



Kompatibilitási táblázat IDE kattintva

Software

Alacsony szintű konfiguráció

Konfigurálja az MC16 vezérlőket a kézikönyvek szerint, elsősorban az IP-cím és a kommunikációs kulcs tekintetében.
Amikor a kézikönyveknek megfelelően a PRxx1 és PRxx2 sorozatú vezérlőkre új firmware-t töltenek fel, és azok MCT/MCX eszközökké válnak, akkor a RogerVDM szoftver segítségével el kell végezni az alacsony szintű konfigurációjukat. Ez az alacsony szintű konfiguráció készíti elő az eszközöket a RACS 5 rendszerben való működésre.

Az MC16 vezérlő RS485 buszához csatlakoztatott összes MCT terminálhoz és MCX bővítőhöz egyedi címeket kell rendelni a 100-115 közötti tartományban. Ezenkívül a PRT-olvasókkal összekapcsolt MCT- és MCX-eszközöket engedélyezni kell a RACS CLK/DTA-kommunikációra.

Magas szintű konfiguráció
A VISO szoftver segítségével lehet elvégezni a magas szintű konfigurációt, amely többek között a felhasználókra és azok hozzáférési jogaira terjed ki. A rendszer gyors indítását, beleértve az adatbázis és a szolgáltatás beállításait az AN006 alkalmazási útmutató ismerteti, amely a www.roger.pl címen érhető el. Több mint 20 ajtót tartalmazó rendszerek esetén a szerveradatbázist ajánlott az AN017 alkalmazási útmutató szerint alkalmazni.

A RACS 5 rendszer működési logikája teljesen eltér a RACS 4 rendszerétől. Ezért nem lehetséges a teljes konfiguráció exportálása a PR Master (RACS 4) szoftverből, majd importálása a VISO (RACS 5) szoftverbe. Mindazonáltal lehetséges a felhasználók azonosítóikkal (kártyák, PIN-kódok), csoportokkal, T&A azonosítókkal, fényképekkel és megjegyzésekkel együtt való exportálása XML vagy CSV fájl segítségével, majd ezek importálása a VISO szoftverbe. A felhasználók átviteléhez:
  • PR Master program indítása.
  • A felső menüben válassza a Fájl, majd a Rendszerbeállítások exportálása fájlba... menüpontot, és mentse a fájlt Config fájlok (*.xml) formátumban, vagy a felső menüben válassza a Rendszer, majd a Felhasználók menüpontot, és a megnyíló ablakban válassza az Export gombot a fájl CSV formátumban történő mentéséhez.
  • Indítsa el a VISO programot.
  • A felső menüben válassza a System, majd az Import... menüpontot.
  • Válassza ki az XML (PR Master) vagy CSV (PR Master) forrást, és adja meg a korábban exportált fájlt.
  • Folytassa a VISO szoftverben a felhasználó importálójának létrehozását.
  • Tagek: beléptető

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra
    Olvasta már?
    Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra