eGate - online felhő alapú, önállóan működő beléptető forgóvilla és gyorskapu

- dokumentumfeltöltési lehetőséggel

eGate - online felhő alapú, önállóan működő beléptető forgóvilla és gyorskapu
Napjainkban már az ideiglenes elektronikus belépési pontoktól is elvárható, hogy a rendszer legyen távolról hozzáférhető, dokumentumkezeléssel kiegészített, magas biztonsági szintű, és számos funkciókkal rendelkező. A felhő alapú, mobil adatkommunikációt használó rendszerek előnyei közé tartozik, hogy nem kell helyi számítógépet működtetni, nincs szükség internet/wifi kiépítésére, és a helyi infrastruktúrától független működés is biztosítható.

Az eGate egy olyan új fejlesztés, mely egyesíti a biztonságos beléptető, a felhő, az IoT, a dokumentumkezelés és a könnyen mozgatható, mobil eszközök előnyeit.

Az eGate egy olyan rozsdamentes, kültéri használatra alkalmas forgóvilla/gyorskapu, melyben az Accessium díjnyertes eAccess felhő alapú, IoT beléptető rendszere kapott helyet. A forgóvilla működéséhez csak 230 V AC vagy 12 V DC tápellátás szükséges, így akkumulátorról és napelemről is működőképes. Egy forgóvilla 2-4 db olvasót és egy vezérlőt tartalmaz. A rendszer nem Wiegand vagy ’Clock and Data’ protokollt, hanem saját fejlesztésű titkosított, eBus protokollt használ az olvasó és a vezérlő között, melynek topológiája vonal kialakítású RS485 busz struktúra. A forgóvillából érkező adatokat szolgáltatófüggetlen eSIM felhasználásával, mobil adatkommunikáció segítségével dolgozzuk fel. Függetlenek vagyunk a helyi infrastruktúrától (nincs szükség helyi szerver, internet biztosítására), és védettek vagyunk a belső támadások ellen is. SSL titkosított (https) intelligens authentikációval, biztonságos belépési adatokkal, és titkosított kommunikációval dolgozunk. A mobil szolgáltató kiesése esetén a rendszer automatikusan átáll egy működő, másik szolgáltatóra, így az online kapcsolat megmarad. Fontos azonban, hogy a rendszer offline módban, a legutóbbi adatok alapján is működőképes, döntésképes, vezérli a forgóvillát/gyorskaput és tárolja a belépési adatokat a kapcsolat helyreállásáig.

Egy rendszerben több száz forgóvilla/gyorskapu és több ezer felhasználó kezelhető, időzóna és területi megkötés nélkül. A be/kiléptetés történhet RF-ID technológiával és/vagy 1D/2D vonalkód olvastatással. Nem csak építkezésenként, de belépési pontonként is eltérhet a belépés jogosultsága, mely nem csak helyi és időbeni jogosultság kezelésére, de különböző dokumentumok (egészségügyi, munkavédelmi) feltöltésére, jóváhagyására és kezelésére alkalmas. Az eGate támogatja a Visitor Management funkciót is. Az eGate pontokról érkező adatok néhány másodpercen belül megjelennek a felhőben, mely bármilyen internetre alkalmas eszközről elérhető és menedzselhető a beállított jogosultsági szinteknek megfelelően. REST API (1) integráció esetén az adatok az ügyfél által használt rendszerében menedzselhetőek.

A rendszerhez való hozzáférés, programozás, jogosultság kezelés több szinttel lehetséges, mely projektenként, belépési pontonként is eltérő lehet. Az adatok tárolása és a hozzáférés a GDPR előírásainak megfelelően és biztonságos módon történik.

A forgóvillákba/gyorskapukba integrálható olyan hangszóró, melyet az általunk kifejlesztett kommunikációval láttunk el, mely RS485-ös kommunikációt használ, így bármilyen, előre eltárolt digitális audioformátumú üzenetet le tudunk játszani. Pl.: figyelmeztet a hamarosan lejáró alkalmassági okmányokra, tájékoztat a munkavédelmi szabályokról stb.

A forgóvillában/gyorskapuban lévő vezérlő fejlett makrómenedzsment kezelésére is alkalmas, mely helyi (vezérlő) vagy felhő alapon működik az aktuális feladathoz igazodva. Ilyen lehet pl. a több telephelyet magában foglaló, belépési jogosultságot tartalmazó teleplátogatási mátrix kezelése.

Az eGate nem csak beléptető funkciót biztosít, de munkaidő számolására is alkalmas, mely projektelszámolásra is használható. A rendszer vészhelyzet esetén szabad útvonalat biztosít, és kiegészíthető az élet védelme érdekében telepített eEscape vészkiürítési pontokkal is, mely nagy segítséget és valós adatokat biztosít a szakhatóság részére.

Az eGate egyedi és innovatív fejlesztés támogatja az Ipar 4–5.0 megoldásokat és a kétirányú REST API integrációt. A rendszer integrálható pl. épület-menedzsment, CCTV, riasztó és tűzjelző rendszerekhez is.

(1) A rendszer rendelkezik hagyományos file export lehetőségekkel, de támogatjuk más rendszerekkel való szoftveres integrációt, mely lehetővé teszi az eszközeinkből érkező nyers adatok azonnali, online hozzáférését az ügyfél számára harmadik féllel leegyeztetett környezetben és szolgáltatásban. Integrációs partnereink részére 30 programnyelven és könnyen használható, mintákkal bemutatott dokumentációt biztosítunk.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Provision PR-I6320LPRMVF1 IP csőkamera
Olvasta már?
Provision PR-I6320LPRMVF1 IP csőkamera