DAS megoldással bővít az OPTEX


DAS megoldással bővít az OPTEX
Az OPTEX Csoporthoz tartozó Fiber Sensys piacra dobta fejlett behatolásjelzést biztosítani hivatott ún. „Elosztott Akusztikus Érzékelők” (DAS) üvegszálas technológiára épülő megoldását az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) térségben.

Az intelligens érzékélési algoritmust futtató EchoPoint™ + / - 6 méteres pontossággal képes jelezni a behatoló(ka)t az általa védett, akár 100 km-es határ-/védelmi vonalon. Mint azt a cég illetékes kifejtette, ezzel a magas kockázati osztályba sorolt infrastruktúrák védelmének hatékony eleme lehet. A mintafelismeréses osztályozáson alapuló algoritmus magas biztonsággal képes kiküszöbölni a téves / lényegtelen riasztásokat (környezeti tényezők, állatok stb.), biztosítva, hogy csak a valós fenyegetések kerüljenek az illetékesek monitorára. Az EchoPoint™ telepíthető kerítésre szerelve, földbe ásva, illetve hibrid rendszerként. Kerítésre szerelve az érzékelők képesek detektálni a kerítésátvágást, avagy, ha valaki megpróbál átmászni rajta; míg földbe temetve képes megkülönböztetni az emberi lépés rezgéseit, a kézi / gépi ásást, a járművek mozgását. Az EchoPoint™ család rendelkezik az ún. intelligens, szoftveralapú zónalétrehozás funkcióval, mely lehetővé teszi különböző (kockázat-specifikus) érzékelési paraméterek meghatározását a védett határvonal adott szakaszaira. Amennyiben a rendszert hurok konfigurációval telepítjük, abban az esetben is tovább folytatja működését, ha egy adott szakaszt átvágnak, vagy az érzékelőt leválasztják a rendszerről. Az EchoPoint™ kettős redundáns kialakítással rendelkezik, így abban a (gyártó szerint) valószínűtlen esetben, ha az egyik processzor leállna, a másik azonnal átveszi a kieső feladatait. Végül, de nem utolsó sorban, az EchoPoint™ tervezett élettartama 20 év, így hosszútávú költséghatékony védelmi megoldást kínálhat.

Forrás: OPTEX Europe

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Telt házas a XV. Országos Biztonságtechnikai IP-Konferencia
Olvasta már?
Telt házas a XV. Országos Biztonságtechnikai IP-Konferencia