Emberi erőforráshiány a német reptereken


Emberi erőforráshiány a német reptereken
A Milestone Systems 10 németországi reptért szondázva mérte fel a biztonsági személyzetet érintő (emberi) erőforráshiány okozta kihívásokat és lehetőségeket.

Mint azt a cég által publikált cikkben is megerősítésre kerül, a COVID-19 következtében visszaeső légforgalom és az ennek nyomán „elharapózó” leépítési hullám a 2022-es évben erőteljes csapást mért a hirtelen „visszarendeződést” tapasztaló repterekre (és magukra az utasokra). Mivel az biztonsági átvizsgálásokat végző személyzet feltöltése nem történt meg időben, hatalmas sorok alakultak ki, s számos utas késte le járatát. A cikk megállapítása szerint, a biztonsági személyzet létszáma jelen pillanatban sem éri el a szükséges szintet, így a tavalyi „apokaliptikus” reptéri események ismétlődése várható a nyári szezonban. A cég – magától értetődően – felhívja a figyelmet arra, hogy a video-megfigyelőrendszerekből származó anyagok célirányos elemzésével (hőtérképezés, látogatószámlálás stb.) előre jelezhető a sorok kialakulása, s az általuk generált problémák kezelése hatékonyabb lehet; nem is beszélve egyéb, a biztonság területét szorosan érintő analitikai megoldásokról (objektum detektálás, nyomon követés stb). A kutatási eredmények szerint, a frankfurti reptéren keresik a legtöbb biztonsági alkalmazottat, míg Hannoverben a legmagasabb a kínált jövedelem (3 414 EUR).

Forrás: Milestone Systems

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka
Olvasta már?
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka