A Hanwha Vision bemutatja a mesterséges intelligenciával felszerelt, nagy sebességű kamerát

Jármű típus-, gyártmány-, modell- és színfelismerő funkcióval

A Hanwha Vision bemutatja a mesterséges intelligenciával felszerelt, nagy sebességű kamerát
A Hanwha Vision piacra dobta a TNO-7180RLP nagysebességű ANPR kamerát 3MP Global Shutter technológiával, amely képes leolvasni a rendszámtáblákat 200km/h-ig 2 forgalmi sávon. A kamera a Hanwha új ROAD AI megoldását tartalmazza, amely mesterséges intelligencia alapú videó analízist használ az észlelt járművek típusának, gyártmányának, modelljének és színének azonosítására – 70 autómárka 600 modellje elérhető 10 színben.

A kamera globális zárral (Global Shutter) rendelkezik, hogy tisztább és élesebb képet biztosítson a rendszámtáblákról, mindezt akár 60fps-sel. A felvételek elérhetőek Wisenet Wave, SSM vagy olyan iparágvezető VMS szoftverek, mint a Milestone vagy Genetec segítségével.

Mivel a szemtanúk beszámolói gyakran pontatlanok vagy hiányosak, különösen, ami a gépjárművek rendszámtábláit illeti, a járművek gyártmánya, típusa és színe szerinti keresésének képessége valószínűleg nagy segítséget jelent a nyomozócsapatok számára, amikor egy balestbe keveredett járműről készült felvételt keresnek. Hasonlóképpen, mivel a bűnözők gyakran lecserélik a járművek rendszámtábláit, annak érdekében, hogy a rendszámfelismerő rendszerek ne lopott autóként ismerjék fel, a rendőrség a márka-, modell- és színkeresési kritériumokat használhatja az ellopott járművekről szóló bejelentésekkel való kereszthivatkozáshoz.

A TNO-7180RLP segítségével a kezelők jobban átlátják az úthasználatot, és a tervezők figyelembe tudják venni az esetleges trendeket, amikor az utak szélesítését vagy új busz- és kerékpárutak kialakítását fontolgatják. Ebben a tekintetben a beépített Road AI megoldás dashboardján áttekintést kapnak a fő statisztikákról, például a járművek számáról és típusáról, például autók, buszok és teherautók, amelyeket naponta vagy hetente azonosítottak. A Hanwha Vision Wisenet WAVE segítségével a kezelők részleges rendszámokra is rákereshetnek, amelyeket a kamera rögzített.

A rendszámok legjobb megtekintéséhez a TNO-7180RLP kamera webes nézője javaslatokat adhat a kezelőknek a kamera beállításához, ideértve a megfelelő függőleges, dőlési és vízszintes szöget. Adaptív infrával is rendelkezik, három különálló infravörös világítótesttel akár 50m bevilágítására is alkalmas, amit a 18x optikai zoomos motoros varifokális optika meg is kíván.

Az autópálya- és útfigyelés mellett a kamerát használhatják járműhöz való hozzáférés és parkolási korlátozások ellenőrzésére is, köszönhetően a fehérlistás és feketelistás funkciójának. Ez automatikusan jóváhagyhatja az előzetesen engedélyezett járműveket a területre történő belépésre, és harmadik fél megoldásával együtt használva például VIP parkolásra irányíthatja ezeket a járműveket, vagy figyelmeztetheti a kezelőket az engedély nélküli járművekre. A TNO-7180RLP IP66/IP6K9K, IK10+ és NEMA 4X minősítéssel rendelkezik, ellenáll a víznek, por ellen védett és vandálbiztos. A kamerát PoE++-vel lehet használni, és elérhető egy HPoE opció is. A nagyobb ellenálló képesség és telepítési rugalmasság érdekében lehetőség van 12 V egyenáramú tápegység használatára is az váratlan áramingadozások ellen.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
FAAC kapumozgatók
Olvasta már?
FAAC kapumozgatók