Modernizáció a szegedi Karolinában: hipergyors internetelérést építettek ki az iskola egész területén


Modernizáció a szegedi Karolinában: hipergyors internetelérést építettek ki az iskola egész területén
Az online tér jelentősége egyre meghatározóbbá válik az oktatásban, a tanár-diák-szülő interakcióban, vagy akár a mindennapi iskolai életben is.

A szegedi Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium az egyik legkorszerűbb, legmegbízhatóbb és leggyorsabb Wi-Fi hálózati rendszerrel rendelkezik az országban. Az intézmény, amely 3-tól 18 éves korig várja a gyerekeket, az elmúlt időszakban azon igyekezett, hogy a legmodernebb informatikai körülményeket biztosítsa mind a tanárai, mind a diákjai számára.

Az iskolában a tanítás 1992 szeptemberében indult el, és az azóta eltelt több mint harminc évben a Karolina folyamatosan nőtt, az itt oktatott gyermekek létszáma megtöbbszöröződött. Ilyen mértékű fejlődéshez nemcsak a tantermek és a tanárok létszámát kellett növelni. A színvonalas oktatás érdekében szükségessé vált az informatikai háttér fejlesztése is, hogy az egyedi pedagógia módszerek hatékonyan megvalósuljanak és hozzájáruljanak a diákok fejlődéséhez, megfelelő előmeneteléhez.

Az iskola meglévő, 2004-2005 környékén telepített, több gyártó eszközeit is használó Wi-Fi hálózati rendszerének teljes cseréje, újratervezése és korszerűsítése 2022-re időszerűvé vált. A folyamatos problémák, az elöregedett kábelek, az állandó hibaüzenetek, a sorozatos rendszerleállások arra késztették a döntéshozókat, hogy a lehető legjobb szakemberek és a legjobb, legújabb technológia igénybevételével, hosszú távra tervezve történjen meg a csere. A Karolina elvárásaihoz, a kompromisszumok nélküli működéshez leginkább a TP-Link által nyújtott megoldások illeszkedtek. Az Omada eszközöket nemcsak kedvező ár-érték arányuk, hanem a megbízhatóságuk miatt is választották.


A négy szinten elhelyezkedő óvoda, iskola és kollégium területére több száz eszközt telepítettek, hogy a diákok és a tanárok valamennyi oktatási helyszínen és közösségi térben az elérhető legnagyobb sebességet használhassák a vezeték nélküli interneteléréshez. A hálózatok időben korlátozva vannak, a diákok mentális egészségének és megfelelő pihenésének érdekében csak az első becsengetéstől az esti lefekvésig használhatóak. A tanároknak viszont egy külön infrastruktúrát hoztak létre, amin keresztül gyorsan elérhetik az oktatási anyagaikat akár Wi-Fi-n, akár vezetéken keresztül.

A beruházás eredményeként a tanintézet egy belső kamerarendszerrel is rendelkezik, ami ugyanezen a hálózaton működik. A biciklivel járó diákok egy kis eszköz segítségével könnyedén kinyithatják a biciklitároló melletti kaput, elég csak hozzáérinteniük az apró készüléket a kapu érzékelőjéhez. Mindezt a portás a kamerarendszer segítségével figyelemmel tudja kísérni.

A projekt megtervezésével, kiépítésével és üzemeltetésével az Exicom Informatika Kereskedőház Kft.-t bízták meg, akik már több mint 15 éve foglalkoznak ehhez hasonló összetettségű, integrált rendszerek tervezésével és telepítésével. A kivitelezést Papp Norbert és csapata alig egy hónap alatt megvalósította.

Az intézmény további fejlesztéseket is tervez, nyáron például folytatódik az óvoda informatikai korszerűsítése.

TP-Link
Az 1996-ban alapított TP-Link mára az egyik vezető SOHO és SMB hálózati gyártó és forgalmazó, illetve a világ első számú vezeték nélküli (Wi-Fi) termékeinek gyártója és forgalmazója, innovatív és díjnyertes megoldásokat kínálva a globális és hazai piacon. A TP-Link a világ 170 országában van jelen, és felhasználók több tízmillióját szolgálja ki nap mint nap.
Tagek:

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra
Olvasta már?
Felhívás őrzés-védelmi alvállalkozói pályázatra