InterCom GSM Kit Emergency segélyhívó


InterCom GSM Kit Emergency segélyhívó
Az InterCom GSM Kit Emergency, egy egyedi kialakítású InterCom GSM Kit, mely a piros külsőben és a "FIRE" feliratban mutatkozik meg. A műanyag falonkívüli egység célja, hogy a segélyhívó távolról is jól felismerhető legyen, jelen esetben kihangsúlyozva a tüzes megjelenést. Jelenleg piros színben és Fire felirattal érhető el, de a doboz színe, illetve a felirat is egyénileg módosítható.

8 értesítendő telefonszám
A nyomógomb megnyomását követően az InterCom GSM Kit Emergency hanghívást kezdeményez maximum 8 darabtelefonszámra. Beállíthatjuk a csengetési, beszélgetési időt és a körhívás funkciót is, mely esetben minden hivott félnek fogadnia kell a hívást. Az értesítendő telefonszámok között a hatóságok telefonszámát is megadhatjuk, így a gomb megnyomását követően, azonnal kezdődik a tárcsázás.

SMS küldés
Szabadon megadhatjuk az SMS szöveget, melyet szeretnénk, hogy a gomb megnyomását követően a modul a megadott telefonszámokra elküldjön. A 8 megadható telefonszám közül választhatjuk ki, hogy kik kapják meg az SMS értesítést. A telefonszámoknál lehetőség van beállítani, hogy SMS szeretnénk küldeni vagy fel szeretnénk hívni, vagy az SMS küldést követően fel is szeretnénk hívni.

GPRS átjelzés
A nyomógomb megnyomásához távfelügyeleti átjelzést is beállíthatunk, ezzel az SMS küldést és a hanghívást megelőzve értesítést küldhetünk a távfelügyeletre az ügyfélszámmal, eseménnyel és zóna megadásával. SIA DC és Enigma távfelügyeleti protokollok közül tudunk választani.

Értesítési sorrend
A nyomógomb megnyomásához a fent említett értesítési típusokat tudjuk megadni. Amennyiben mindegyiket beállítjuk, akkor a következő sorrendben fog megvalósulni:
  • GPRS átjelzés távfelügyeletre
  • SMS küldés a megadott telefonszámokra (max. 8 telefonszám)
  • hívásindítás a kiválasztott telefonszámokra (max. 8 telefonszám)

    Ha egy telefonszámnál az SMS küldés és a hívás is be van állítva, akkor előnyös lehet, hogy az adott illető már értesülni fog az eseményről, mielőtt a hívást fogadná.

    Szünetmentes működés, LED-es megvilágítás
    Az InterCom GSM Kit Emergency-ben lehetőség van (opcionális) egy ProBattery csatlakoztatására, így az egység akkor is működik, amikor a hálózati tápellátás időszakosan megszűnik. Erről az eseményről a GSM modul SMS és hangüzenet formájában tud tájékoztatást küldeni. Az akkumulátor nagy előnye, hogy nem csak a GSM modul, de a LED világítás is működni fog, így sötétben biztosítja az egység könnyebb megtalálását illetve a tájékozódást. A LED színe kiválasztható, ebben az esetben a fehér vagy a piros színt ajánlanánk. A LED a doboz felső részében lett elhelyezve, így a feliratot és a nyomógombot is megvilágítja.

    Belső mikrofon és hangszóró
    A belő mikrofon és hangszóró érzékenysége állítható, így a környezeti zajokhoz mérten tudjuk beállítani a hangerőt.

    Életjel küldés
    Az életjel funkciónál megadhatjuk, hogy az InterCom GSM Kit Emergency milyen időközönként küldjön SMS értesítést, melynek köszönhetően megbizonyosodhatunk a készülék működéséről. Adatkártya használata esetén GPRS életjel küldésre is van lehetőség, távfelügyelet számára, így egy folyamatosan felügyelt eszközt kapunk.

    Kimenetek
    A hívás fogadását követően két relés kimenet vezérlése közül is választhatunk. Külön tudjuk vezérelni a kimeneteket telefonunkkal. A kimenetet hívószám azonosítás nélkül korlátlan telefonszámmal, míg hívószám azonosítással 1000 telefonszámról tudjuk vezérelni. A kimenetek vezérlési módja (bi- vagy monostabil) és ideje kimenetenként megadható.

    Telepítés és programozás
    Az eszköz telepítése egyszerű és gyors, a programozás akár a helyszíni telépítés előtt is elvégezhető. A műanyag doboz belső felületén kikönnyítések segítik a rögzítést, a tápellátás vezetékének bekötését és az antenna vezetékének kivezetését. Fontos, hogy a megfelelő térerő érdekében az antennát a dobozon kívül helyezzük el.
    A prgramozáshoz az USB Eco-t vagy a USB Kit-et ajánljuk, illetve a WiFi/Bluetooth Programozót, amennyiben vezeték nélküli kapcsolaton keresztül szeretnénk az egységhez kapcsolódni. A ProRead program (PC) ingyenes és a weboldalunkról letölthető.
    A ProRead programmal nem csak felprogramozhatjuk a berendezésünket, de az eseménynaplót is kiolvashatjuk. A 16000-es eseménynaplóban minden kimenő hívás látható pontos időpont megjelöléssel, sőt a távfelügyelti átjelzést is naplózhatjuk.
  • Tagek: kaputelefon

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Telt házas a XV. Országos Biztonságtechnikai IP-Konferencia
    Olvasta már?
    Telt házas a XV. Országos Biztonságtechnikai IP-Konferencia