Uniview TIC2621SR-F3-4F4AC-VD két spektrumú hőkamera

Kettő az egyben… és még több!

Uniview TIC2621SR-F3-4F4AC-VD két spektrumú hőkamera
Forgalmazó: CompMarket Hungary Zrt.
Gyártó: Uniview Technologies Co.,Ltd


Sok telepítő csak hallott a hőkameráról, de még nem próbálta ki. A Uniview TIC2621SR-F3-4F4AC-VD modellje nem csak hőkameraként, hanem a látható fény tartományában is működik. A cím választása arra utal, hogy a két rész együtt is tud dolgozni.

Röviden a hőkamerákról

A hőkamerák érzékelik a hőmérsékleti sugárzás legjelentősebb részét adó, 8μm és 14μm közötti hullámhosszúságú infravörös sugárzást (“népies nevén” hősugárzást), és a hőkülönbségek felhasználásával termografikus képpé alakítják, így azt a fényviszonyoktól függetlenül láthatóvá teszik. Az infravörös fény ugyanis az ember számára nem látható, ezért a kamerákban hőpalettát használva jól áttekinthető képet jelenítenek meg (tehát a kamera különböző színeket rendel a különböző hőmérsékletű pontokhoz).

Az ilyen képeken az emberek jól felismerhetők, mert a környezetüknél erősebb a hősugárzásuk. Bár a hagyományos kamerák is érzékenyek az infravörös tartomány egy részében (780-940nm között), addig a hőkamerák a 8.000 és 14.000 nanométer közöttiben működnek. Mivel ez a tartomány a látható fénynél, valamint a rövid hullámhosszú infravörös sugárzásnál jobban terjed a levegőben, így az objektumok a hőkamerákkal akár kilométeres távolságból is észlelhetők. A hőkamerák digitális szenzorral (vanádium-oxid mikrobolométerrel) szerelt, hosszú hullámhosszú (LWIR) infravörös tartományban érzékeny eszközök. A hagyományos üveggel ellentétben speciális, germánium/kalkogén lencsét használnak, ami meglehetősen borsos árú.


És most az Uniview kamerájáról
A kamera robosztus kialakítású házat kapott. Elölről nézve feltűnő, hogy a kettős spektrumú kép (termikus és optikai) érdekében, két lencsét tartalmaz az előlapja, valamint piros és kék színű LED-eket. Kevésbé tűnik fel a beépített mikrofon és hangszóró. Ebből kiderülhet, hogy az eszköz képes helyi riasztásra mindkét színnel, illetve hangüzenet lejátszásával. Mi több, a két irányú hanghoz 1-1 be- és kimenet is tartozik. További csatlakoztatási lehetőségek: 2-2 riasztási be- és kimenet, RS485 soros interfész, RJ45-ös PoE és a 12 voltos DC csatlakozó. Bár a kamera csak egy IP címet foglal el, rögzítőre csatlakoztatva már két csatornát látunk. Az első videófolyam a 4Mp-es hagyományos részé, a második a hőkamerásé. Nem tévesztendő össze az elsődleges, másodlagos és harmadlagos videófolyammal, amely mindkét csatornán külön-külön beállítható.


1/1,8" méretű, nagy érzékenységű képfelvevő dolgozik az első (látható fényű) csatornán. Ez a modell az Uniview Lighthunter kamerái közé tartozik: érzékenysége színes üzemmódban 0,001lux@F1,6, fekete/fehérben 0,0005 lux, infravörös megvilágítással (mely akár 50 méterig jó) 0lux. Ehhez 4Mp (2688x1520/30fps) felbontás tartozik. A 4mm-es fix fókuszú lencse 90°-os látószöget biztosít. Nem csak az Uniview kameráknál már megszokott ködmentesítés, hanem torzításcsökkentés és képstabilizálás, valamint a 120 dB-es WDR is bekapcsolható.

A második csatornán HD felbontású képet kapunk (1280x720/30fps), amihez a 256x192 felbontású vanádium-oxid anyagú, hűtés nélküli, FPA bolométer szolgáltatja a jelet 12 mikron (𝜇m) pixelmérettel. Ennek a termikus érzékenysége (Noise Equivalent Temperature Difference, NETD) kevesebb, mint 50 mK. Az optikája 3,2mm-es fix lencse, melyhez 57°-os látószög tartozik. A legkisebb elemi távolság (IFOV) értéke 3,75mrad. Ez a csatorna támogatja a megbízható tűzérzékelést, a füst érzékelését, valamint a hőmérséklet érzékelését és a környezeti hőmérséklettől eltérő hideg/forró pontok követését, akár riasztással összekapcsolva. 20 különböző hőpaletta közül választhatunk, hogy a számunkra legkedvezőbb színekkel jeleníthessük meg a képet.



Mindkét csatornán van intelligens behatolásmegelőzés: vonalátlépés, területre be/kilépés, behatolás. A kamera támogatja a kép a képben módot. Az Uniview vezetékes IP kameráinál megszokott DC12V±25% vagy PoE tápellátás áll rendelkezésre. Lehetőség van a felvételek helyi rögzítésére is maximum 256GB-os Micro SD kártyára; mindkét csatornán külön-külön lehet a felvételt beállítani. A csatornákon 8-8 OSD-t állíthatunk be melyek között statikus képet is kirakhatunk (ennek az átlátszódása beállítható). Felvétel indítható a hanginformáció alapján is a következő négy esetben: 1. hirtelen emelkedés; 2. hirtelen csökkenés; 3. hirtelen változás; 4. küszöbszint elérése.

Összefoglalva
Az Uniview TIC2621SR-F3-4F4AC-VD hőkamera széles körben használható benzinkutakon, vegyi üzemekben, múzeumban, gépteremben, gyümölcsösökben, kültéri raktárakban stb. Kiváló érzékelési teljesítményt nyújtanak a két spektrumos érzékeléssel, a fejlett algoritmuson alapuló tűzérzékeléssel, valamint a mélytanulási algoritmuson alapuló pontos viselkedéselemzési funkciókkal, beleértve a vonalátlépést, a behatolást és a területre történő belépést és kilépést.

Az Uniview TIC2621SR-F3-4F4AC-VD hőkamera megtalálható a weboldalunkon és raktárkészletről azonnal megvásárolható: www.compmarket.hu

Rendeléssel, árajánlat kéréssel és technikai támogatással kapcsolatban keresse biztonságtechnikai munkatársainkat:
Lovász Gábor: +36 30 352 9409
Bánki György: +36 30 901 6918
biztonsagtechnika@compmarket.hu

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Proximity kártya: Hogyan működik, és mi a hozzáadott értéke?
Olvasta már?
Proximity kártya: Hogyan működik, és mi a hozzáadott értéke?