HIK-CONNECT előnyei a biztonságtechnikában


HIK-CONNECT előnyei a biztonságtechnikában
A Hik-Connect egy olyan Android/IOS mobilalkalmazás, amely telefonra és táblagépre is telepíthető. Az alkalmazás a Hikvision eszközök kezelésére szolgál, beleértve a DVR-eket, NVR-eket, hálózati kamerákat, video-intercom eszközöket és riasztóközpontot.

A mobilkliens segítségével WiFi-n vagy mobilhálózaton keresztül valós idejű videók vagy kamerák felvételei nézhetők meg. Értesítések formájában jelzi a rendszer, ha esemény vagy riasztás történik. A Hik-Connect könnyen telepíthető és használható, alkalmas arra, hogy számos biztonsági problémát megoldjon a tulajdonosok számára. A Hikvision alkalmazása egyetlen telefonról elérhetővé tesz egy egész rendszert. Legfőbb célja, hogy a lehető legnagyobb kényelemben tarthassuk kezünkben a szükséges eszközöket és funkciókat. A Hik-Connect rengeteg előnnyel rendelkezik, melyek minden felhasználó és telepítő legjobb barátjává teszik.

Az alkalmazás előnyei



Első lépés az alkalmazás beállítása
Az applikáció az appstore.hikvision.com oldaláról tölthető le a telefonra. Legegyszerűbben a telefon QR-kód-olvasóját használva lehet letölteni a megfelelő verziót (android/IOS). Használat előtt a megfelelő adatok megadásával egy felhasználói fiókot kell létrehozni a Hik-Connect , mely segítségével az eszközök és beállítások másik telefonról bejelentkezve is elérhetőek maradnak. Az eszközök és a hozzájuk tartozó jogosultságok megoszthatók, amennyiben több fiókhoz szeretnénk hozzárendelni őket.



A telefon QR-kód-olvasóját használva lehet letölteni a megfelelő verziót (android/IOS). A szükséges regisztrációs folyamat elvégzése után eszközöket tudunk felvenni fiókunkba.
Eszközök hozzáadása előtt a kívánt készülékben engedélyezni kell a Hik-Connect-et, és egy megerősítő kódot kell megadni. Ez a későbbi megjelenítéshez és az eszköz alkalmazáskba történő felvételekor szükséges.


A hálózati menüpontban a DNS szerver beállítása látható a képen.



Új eszközök felvétele QR-kód vagy sorozatszám (az eszközön lévő matricán olvasható, illetve az alapinformációk menüpontban érjük el /9 karakter/) alapján történhet.



Megosztással is elérhetünk egy eszközt, abban az esetben, ha már egy felhasználó fiókjához hozzá van rendelve. Ilyenkor a „megosztás” lehetőségét lehet alkalmazni.


Amiben segítségünkre lehet a Hik-Connect alkalmazás
  • A Hikvision eszközök távoli vezérlése
  • Beltéri állomások vagy hálózati kamerák nézetének kezelése WiFi-n keresztül
  • Ajtócsengők és beléptető eszközök ellenőrzése a mobilhálózaton keresztül
  • NVR vagy DVR megosztása más fiókokkal
  • Valós idejű videók megtekintése
  • Felvételek lejátszása

    Egyszerűen elérhető funkciók
  • Konfiguráció
  • Karbantartás
  • Jogosultságok megadása
  • Kétirányú audio intercom
  • Értesítések küldése videókkal és képekkel
  • Hívások fogadása ajtócsengőkről vagy videókészülékekről
  • A biztonsági vezérlőpanel távoli védelme
  • A Hikvision eszközök megosztása másokkal (az engedélyek tekintetében vannak korlátozások)
  • Kényelmes bejelentkezés

    Eszközök leválasztása a rendszerről
    Amennyiben egy általunk ismeretlen HikConnect fiókhoz van rendelve eszközünk és nem elérhető a felhasználó, leválaszthatjuk. Így “unbind”-elhetjük az eszközt. Ehhez szükség van az admin jelszóra. További technikai feltételek, hogy azon a hálózaton legyünk telefonunkkal, mint a leválasztásra váró berendezés. Ebben az esetben is feltétel, hogy azonos hálózaton, azonos IP tartományban legyen számítógépünk és az eszköz. Az admin jelszó és a hitelesítő kód beírása után az eszköz leválasztásra kerül a fiókból.



    Leválasztás után az eszköz ismét felvehető Hik-Connect fiókunkba.
    Unbind elvégezhető az SADP szoftverrel is. Ebben az esetben is feltétel, hogy azonos hálózaton, azonos IP tartományban legyen számítógépünk és az eszköz.



    Könnyedén csatlakozhatsz, legyél bárhol!
  • Tagek: videotechnika

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    2024-től elindultak az elektronikus tűzvédelmi naplózás képzései
    Olvasta már?
    2024-től elindultak az elektronikus tűzvédelmi naplózás képzései