SmartAlarm 4in1 a gyakorlatban


SmartAlarm 4in1 a gyakorlatban
A SmartAlarm 4in1 tervezésekor törekedtünk az egyszerűségre, ezzel is elősegítve a riasztórendszer könnyű telepítését és beüzemelését, valamint annak felhasználóbarát üzemeltetését. Az alábbiakban nézzük meg, hogyan és milyen perifériákból épül fel a riasztórendszer!

Központi egység
A központi egység egy modulárisan bővíthető, 8/16 zónás riasztóközpont (master), ami vezetéken (CAN bus) keresztül 96 zónáig bővíthető 8/16-os zónabővítők (slave) csatlakoztatásával (1 master + 5 slave). A központi egység a 96 zóna mellett 32 önálló partíciót támogat, melyhez 32 lokális vagy globális közelítőkártyás kezelőegység csatlakoztatható. A 4G alapú internetes kommunikációt egy LTE képes GSM modem látja el, amin keresztül 1) távprogramozás, 2) távvezérlés, 3) távfelügyelet és 4) távoli szoftverfrissítés is megvalósítható egy központi egységben. Mind a master, mind pedig a slave rendelkezik egyenlő számú, szabadon programozható csatornával, ami 6 általános célú I/O portot jelent, ami lehet: általános célú bemenet, OC kimenet vagy Wiegand csatlakozás. Az okosotthon szenzorok és rendszerek illesztését a központi egység (master) beépített vezetékes (CAN és soros) és vezeték nélküli (WiFi, Bluetooth) interfészeken keresztül támogatja.

Kezelőegységek
A SmartAlarm 4in1 riasztórendszer 3 különböző kezelőegység típust támogat, melyek az ügyfelek egyedi igényeihez alkalmazkodnak. Ide soroljuk a közelítőkártyás olvasót, a LoRa rádiós távirányítót, valamint az iOS és Android okostelefonokon futó mobil applikációt is.
A közelítőkártyás olvasó rendkívül modern dizájnnal rendelkezik, köszönhetően a 8 mm-es, ultravékony üveglapnak, mely fekete és fehér színben is választható. Az üveglap esztétikus, fém keretben helyezkedik el, ami ezüst színben rendelhető. Az Android és iOS okostelefonokon egyaránt futó mobil applikáció, ami funkcionalitását tekintve teljesen megegyezik a hagyományos kezelőegységek által nyújtott képességekkel. Az applikációba történő bejelentkezést követően egy interaktív főmenüvel találkozik a felhasználó, ami a riasztórendszer(ek) aktuális állapotának gyors áttekintését és egyszerű kezelését segíti. Ezen a felhasználóbarát kezelőfelületen többek között lehetőség van partíciók, zónák és kimenetek távoli kiiktatására vagy azok visszaállítására, a riasztó teljes és részleges élesítésére/kikapcsolására, pánikjelzés vagy alternatív felhasználás esetén akár garázs- és kertkapu vezérlésére.

Programozó szoftver
A SmartAlarm 4in1 riasztórendszer programozását a Helios Toolbox, felhőszerveren futó, platformfüggetlen, webes alkalmazás biztosítja, ami tetszőleges eszköz (számítógép, okostelefon, tablet) böngészőjével futtatható.

A rendszer oktatásával kapcsolatban hamarosan gyakorlati képzéseket indít a MOHAnet, ahol a telepítők élőben felprogramozhatják és ki is próbálhatják az általuk létrehozott SmartAlarm 4in1 konfiguráció működését a mobiltelefonjuk és egy demo board segítségével. Az oktatásokról érdeklődjön a MOHAnet/Képzéseink oldalon.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája
Olvasta már?
Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája