Global Fire Chameleon Network

A költséghatékony tűzvédelem

Global Fire Chameleon Network
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft.
Gyártó: Global Fire Equipment


A GLOBAL FIRE Chameleon Network egy elosztott intelligenciájú és az objektum méretéhez rugalmasan alakítható hálózat, melybe a GLOBAL FIRE új generációs tűzjelző központjait és bővítőit fűzhetjük össze, ezzel költséghatékony elemek bevonásával hozhatunk létre akár 128 hurokból álló rendszert is. Így a hálózat egyik legnagyobb előnye, hogyha egy központ meghibásodik, mindegyik központ jelezni fogja, de a rendszer tovább működik.

Egy hálózat 32 eszközt tartalmazhat, melynek része lehet a Gekko, Octo+ központ, a Node+ bővítő és a Chameleon Repeater másodkezelő is. Minden panel osztozik az "ok-okozati" konfiguráción, mint egy globális rendszer. Minden alkalommal, amikor egy panelen esemény történik, a panel továbbítja az eseményt a hálózaton és rögzíti azt a helyi "eseménynaplójában", majd végrehajtja az adott eseményre meghatározott ok-okozati összefüggést (vezérlés és hangjelző csoportok). A hálózat részleges sérülése vagy leszakadása esetén a központok jelezni fogják a hibát, de a leszakadt központ tovább működik „sziget” üzemben.

Az alábbi videón megtekinthető a Chameleon Network és a kialakításához használható központok:



A GLOBAL FIRE a tőle megszokott professzionalizmussal továbbfejlesztette a jól ismert Junior és Juno-Net termékcsaládokat. A Juno-Net hálózathoz képest óriási változás, hogy a Chameleon Network hálózatban a rendszer minden eleme rendelkezik egy külön azonosítóval. A Chameleon Network egyik legnagyobb előnye a Multi-master megközelítés. Minden panel független központként működik, de mindig tisztában van a rendszer összes eseményével (a többi hálózatba kapcsolt panel eseményeivel). Minden panel osztozik az "ok-okozati" konfiguráción (vezérlésesek, hangjelző csoportok), mint egy globális rendszer.




A hálózatot mindig zárt hurok topológiában kell megtervezni. Redundáns kapcsolatot kell használni, biztosítva legalább két irányú útvonalat kommunikációs hiba esetén. Kihasználatlan csatlakozók esetén hálózati levezetések és „hálós" vezetékes topológiák használhatók. Mindazonáltal a zárt hurok példa a leggyakrabban használt és ajánlott.



A Chameleon Network hálózatba szervezhető új generációs központok:






A Gekko központok 1, 2, 3 és 4 hurkos kialakításban érhetők el, akárcsak az Octo+ központok vagy a Node+ hurokbővítők.





A Chameleon Network hálózatba szervezett eszközöket a Chameleon Network kommunikációs modulok segítségével köthetjük egymáshoz.


Az INT-422-P2P-D interfész kettős egyenrangú RS422 kapcsolatot tesz lehetővé, így zárt hurkú, "daisy-chained" kommunikációs hálózatot lehet kiépíteni a GFE CHAMELEON panelek (Gekko, Octo+, Node+ és Chameleon Repeater) között. Az INT-422-P2P-S interfész egyetlen RS422 csatlakozást tesz lehetővé (CH1-CH2).







A Chameleon Display-hez elegendő ez az eszköz (CH3). 2 db INT-422-P2P-S modullal kiválthatunk egy INT-422-P2P-D eszközt. Optikai kábelekhez INT FO P2P-S és INT FO P2P-D termékeket használhatjuk. Vegyes kialakításra (optika és csavart érpár) pedig az INT M IX FO-RS422 P2P eszköz használható.







Az új, LC EVOLUTION hurokkártyákat optimalizálták, így még egyszerűbbé vált az utólagos bővítés.
Ezeket használja a Gekko és az Octo+ központ, valamint a Node+ bővítő is. Így egy egyszerű és gazdaságos kártyacserével bővíthetjük például az 1 hurkos Gekko / Octo+ központunkat 2, 3 vagy 4 hurkossá. Mindegyikre igaz, hogy hurkonként 125 címen, maximum 250 eszközt támogatnak. Az elődökkel megegyezően az eszközöket 384 zónába, 512 IO és 512 hangjelző csoportba szervezhetjük. Itt is két tűzjelző és egy hibarelé kimenetet, valamint két felügyelt hangjelző kimenetet találunk.

Az eseménytár mérete 10 000 sorra növekedett és a kijelzőt is modernizálták. A hagyományos LCD kijelző helyett grafikus kijelzőt kapunk, mely teret enged a grafikai ábrázolásoknak, valamint az informatív, piktogramos megjelenítésnek. A programozó szoftver csatlakoztatásához mini USB aljzatot kapunk.

A legjobb oldala a fejlesztésnek, hogy a teljes menüstruktúrát megtartották, így a programozás menete teljesen ismerős lesz, nem kell egy teljesen új rendszert megtanulnunk. Ezt bővítették pár olyan menüponttal, ami a nagyobb keretszámok lekezelését, valamint a hálózati működés lefedését szolgálják.


A Chameleon Network fő előnye az elosztott intelligencia, és az objektum méretéhez rugalmasan igazodó, a lehető legoptimálisabb kialakíthatóság. Különlegesen biztonságosra tervezték – ezért felel a kettős adatgyűrűs kialakítás. Nagyobb eszközszám mellett lehetőségünk van MESH hálózat kialakítására, amikor a gyűrűn felül további útvonalakon is csatlakozhatnak az eszközök. Így még biztonságosabb és magasabb szintű kommunikációs redundancia érhető el.




Ezentúl nem kell kompromisszumot kötnünk, hogy a több részből álló objektumokat kényszerűségből csak nagy központtal védhetjük. Az új fejlesztéseknek köszönhetően már a legoptimálisabb kialakítást választhatjuk, miközben nőtt az adatkommunikációs hálózat biztonsága, redundanciája. A korábban kivitelezett rendszerek is gond nélkül integrálhatóak, miközben a régi és új rendszerekre is élettartam garanciát biztosít a gyártó.

A fejlesztések is folyamatosak a gyártónál. A Gekko központnak létezik egy speciális változata, amely csak 1 hurkos. A G-One további hurkokkal nem bővíthető, aminek hiányát rendkívül kedvező árral kompenzálja. Továbbá ne felejtsük el, hogy a G-One is része lehet Chameleon Network hálózatnak, így a lehető legkedvezőbb összeállításban alakíthatjuk ki leendő rendszereinket.

Tekintsetek meg egy kis ízelítőt a G-One központról:



Az eddig is jól méretezhető GLOBAL FIRE rendszerek most szintet léptek! Miközben megmaradt az egyszerűség és az ebben rejlő hatékonyság, nőtt a kivitelezhető méret, és tökéletesedett az optimalizálhatóság.

Az új központokat és kiegészítőket keresse honlapunkon, üzleteinkben vagy partnereink kínálatában!

Termékfelelős:
Turi Tibor
tibor.turi@powerbizt.hu
Tagek: tűzjelzés

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Axis Q1808-LE kamera
Olvasta már?
Axis Q1808-LE kamera