Sokoldalú kapuőrök a Techsontól

Ismerd meg a Techson új rendszámfelismerő kameráit wiegand kimenettel!

Sokoldalú kapuőrök a Techsontól
A Techson rendszámfelismerő kamerái forradalmasítják a járművek kapubejáratokon és sorompókon történő biztonságos és automatizált beléptetését. Az új, 4 megapixeles kamerák wiegand kimenettel és mélytanulásos technológiával rendelkeznek, megkönnyítve a rendszámok felismerését és az adatok hatékony továbbítását. Fedezd fel a Techson újdonságait és emeld új szintre az autós beléptetést!

A Techson márka újabb lenyűgöző termékekkel bővítette rendszámfelismerő kameráinak palettáját. Az új, 4 megapixeles, rendszámfelismerő kamerák komoly előrelépést jelentenek, mivel korábban csak 2 megapixeles kamera állt rendelkezésre a termékpalettában. Az új kamerák a TCIPS2C104IH100ADMTZ4/LR/WG és a TCIPS2C104IH70ADMZ4/LR/WG elnevezést kapták, és egy teljesen új szintet képviselnek a rendszámfelismerés területén. Emellett bemutatkozik még a TCIPS1C102IH100ADMTZ3/LR/WG, a korábbi 2 megapixeles Techson rendszámfelismerő kamera új változata is. A szemfüles Techson felhasználók kiszúrhatták a termék nevében az eddig még nem használt /WG jelzést. Ezt a kiegészítést azért kapta mindhárom kamera, mert újdonságként már wiegand kimenettel is rendelkeznek, és ezzel új távlatokat nyitnak a rendszámfelismerésben.


Első ránézésre a cikkszám alapján akár össze is téveszthetnénk a két új PS2-es kamerát, azonban, ha részletesebben megvizsgáljuk őket, érdemi eltérést találhatunk közöttük. A TCIPS2C104IH100ADMTZ4/LR/WG motoros telezoom objektívvel rendelkezik, amelynek a fókusztávolsága akár 8-32 mm közötti is lehet. Ez a rendkívül erős zoom funkció lehetővé teszi a távoli objektumok és rendszámok nagy felbontású megfigyelését és azonosítását.

Ha nagyobb távolságokból szeretnénk rendszámokat felismerni, mint például egy főúton gyorsan elhaladó autót, ezt a kamerát érdemes választanunk. Hiszen az eszköz kiválóan alkalmas olyan gépjárművek megfigyelésére, amelyek nem közvetlenül a kamera alatt haladnak el.


A másik változat, a TCIPS2C104IH70ADMZ4/LR/WG, egy sima varifokális 2,8-12 mm fókusztávolságú objektívvel felszerelt, motorzoomos kamera, ami más tartományban nyújtja a négyszeres optikai zoom lehetőségét. Ezt a változatot elsősorban olyan helyszíneken érdemes használni, ahol a kamerát közelebb hoznánk a felismerni kívánt rendszámokhoz. Ezáltal remek választás lehet sorompók fölött elhelyezve.

Mindkét kamera rendkívül éles képet biztosít, és képes a rendszámok gyors és pontos felismerésére. A megfelelő kamera kiválasztásához már csak azt kell meghatároznunk, hogy az eszközök pontosan hova is lesznek felszerelve.


Azok kedvéért, akiknek esetleg újdonság lenne a rendszámfelismerés, álljunk meg egy gondolatra, hogy mit is jelent a Techson kamerák nevében az /LR megjegyzés (vagyis License Plate Recognition).

A rendszámfelismerő kamerák azon túl, hogy képesek felismerni a rendszámokat, egyedülálló módon beépített rendszámadatbázissal is rendelkeznek, ami lehetővé teszi a kamerák akár önálló működését is. A funkciónak hála a kamerák képesek azonnal azonosítani és ellenőrizni a rendszámokat a saját adatbázisuk alapján. Ez különösen hasznos lehet olyan helyzetekben, amikor azonnali beengedést vagy hozzáférést kell biztosítani, például parkolókban vagy beléptetőrendszerekben.

A rendszámfelismerő kamerák sorompóval is integrálhatók, így teljesen önálló rendszert alkothatnak. A Techson rendszámfelismerő kamerák önálló relékimenettel rendelkeznek, így könnyedén összekapcsolhatók a sorompókkal, így jelentős időt és energiát takarítanak meg a kábelezés során.


A saját relékimeneten túl az új rendszámfelismerő kamerák már /WG, vagyis wiegand kimenettel is rendelkeznek. Azok számára, akik nagyobb beléptetőrendszerekben gondolkoznak, mindenképp hasznos ez az új lehetőség. A rendszámfelismerés során a kamera képes jelezni a beléptetőrendszernek, hogy az alábbi rendszám behajtott, vagy éppen elhagyta a területet. A kamera ezen funkciója sikeresen tesztelve lett az Otic vezérlő rendszerbe integrálva. A kamera képes volt az adatbázisában előzetesen a rendszámokhoz rendelt parkolókártyák számát 8h10d kódolásban átküldeni az OTIC vezérlő számára.

Innentől kezdve már csak rajtunk múlik, hogy mire és hogyan használjuk fel a kamera küldte wiegand információt.


A Techson új rendszámfelismerő kamerái természetesen kompatibilisek a Techson rögzítőkkel ( TCR I41 S08-XF 1.4.7-es FW-vel rendelkező IP rögzítővel tesztelve), amelyek lehetővé teszik a kamerák felvételeinek és rendszámadatbázisainak egyetlen helyről történő kezelését. Ez a központi vezérlés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen és hatékonyan kezeljék a rendszámfelismerő rendszert, és könnyen navigáljanak a tárolt adatok között.

Fontos megjegyezni, hogy az új kamerák csatlakoztathatók a Techson SmartCenter Standard szoftverhez is, amely egy kiterjedt rendszámfelismerő adatbázis kezelésére ad nekünk lehetőséget. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a számítógépükről központilag kezeljék és ellenőrizzék a rendszámadatbázisokat, valamint a ki-be érkező járműveket. A SmartCenter szoftver intuitív felhasználói felülettel rendelkezik, és kényelmesen összefogja a rendszámadatokat a különböző kamerákból és rendszerekben. Emellett érdemes megemlíteni, hogy a SmartCenter Standard egy szerver-kliens alapú szoftver, így akár több különböző számítógépről (kliensről) is csatlakozhatunk a rendszerünkhöz, nem szükséges csak egy dedikált számítógépen dolgoznunk.Ha már így belelendültünk a rendszámfelismerésbe, említsük meg, hogy a Techson esetében nem csak a rendszámfelismerős kamerák segítségével olvashatunk rendszámokat, hanem akár a sima kamerákat is fel tudjuk „okosítani”. Ehhez nincs szükségünk másra, mint egy PC-re és rajta a Techson LPR szoftverre. Ennek a szoftvernek a segítségével bármilyen gyártmányú IP-kamera streamjéből képesek lehetünk rendszámok felismerésére. A szoftver saját adatbázissal is rendelkezik, így akár sorompók nyitása vagy egyéb kapcsolt műveletek is elvégezhetőek.


Ha fontos számodra:
 • A remek képminőség;
 • A megbízható működés;
 • Egy komplex autós beléptetőrendszer létrehozása;
 • Vagy a rendszámok detektálása akár nagyobb távolságból is.

  Kisebb távolsághoz a TCIPS2C104IH70ADMZ4/LR/WG modell, míg nagyobb távolságok esetében a TCIPS2C104IH100ADMTZ4/LR/WG típus az ideális választás. Neked ajánljuk az új Techson LPR kamerákat, ha wiegand segítségével szeretnéd integrálni a rendszámfelismerést a beléptetőrendszeredhez.

  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Presence beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszer arcfelismeréssel és RFID olvasással
  Olvasta már?
  Presence beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszer arcfelismeréssel és RFID olvasással