Ksenia buszos interfész Optex érzékelőkhöz


Ksenia buszos interfész Optex érzékelőkhöz
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft.
Gyártó: Ksenia


Mit tehetünk, ha Ksenia riasztórendszerünkhöz egy felső kategóriát képviselő, Optex kültéri érzékelőt szeretnénk illeszteni vezetékes megoldással?
Nos, erre több lehetőségünk is van, de a leghatékonyabb és leginkább innovatív megoldás az, ha az érzékelőt közvetlenül a központ buszvonalára illesztjük.



A Ksenia matrix bus modulja pontosan a fenti célra készült, sőt, ennél még többre is képes!

A buszos rendszerek előnyeit bizonyára nem szükséges ecsetelni:


Az egyszerű, láncolt topológia, az eszközök szoftveres elérhetősége és a paramétereik központi konfigurálása időt és energiát takarít meg. Továbbá az esetek nagy többségében pénzt spórol mind a telepítő, mind az ügyfél számára. Még egyszerűbben összefoglalva: kevesebb kábel, több kontroll. Arról nem is beszélve, hogy egy érzékelő beállításához mennyivel elegánsabb egy laptoppal kivonulni, mint egy létrával…

A riasztórendszerek tervezési logikája és felépítése általában azt a koncepciót követi, hogy a központ és a buszos érzékelő gyártója azonos – mivel a buszos kommunikáció protokollja gyártónként változik.

A Ksenia és az Optex együttműködése eredményeképpen ez a szabály itt nem érvényes!


Ksenia és az Optex együttműködése

Lehetőségünk van arra, hogy bizonyos elemes Optex érzékelőket (BXS-R/RAM, VXS-RAM/RDAM, WXI-R/RAM, WXS-R/RAM/RDAM, QXI-R/RDT) közvetlenül a Ksenia buszra illesszünk. Ezt a modulhoz mellékelt kábellel tehetjük meg, amit az érzékelő soros csatlakozójába dugva készen is van a buszos kapcsolat. Ráadásul egy olyan érzékelővel, mely mind kidolgozását, mind megbízhatóságát tekintve is az abszolút csúcskategóriát képviseli.

Köszönhetően a matrix bus kis méretének, az Optex érzékelő házában kényelmesen elhelyezhető, nem igényel külön dobozt, így az esztétikai elvárásoknak is maradéktalanul megfelel.

Ez a megoldás teljes körű kompatibilitást biztosít, mely a tápellátást is magába foglalja. Az érzékelő minden paramétere elérhető, beállítható a Ksenia konfigurációs felületeiről!


Ezenfelül még egy üzemmódot kínál a modul: használható univerzális módban, relés érzékelő illesztésére. Nem csak „sima” kontaktust köthetünk rá, de megválaszthatjuk a lezáróellenállás értékét is.

Az univerzális mód használatához kell állítani az eszközt, ami azt jelenti, hogy a két üzemmód egyszerre nem használható. Különlegessége még, hogy a matrix bus tápkimenete távolról ki- és bekapcsolható, vagyis lehetőséget ad a rákötött érzékelő reszetelésére.
Ez igen hasznos funkció abban az esetben, ha füstérzékelő illesztésére használjuk. A központ típusától függően 4-64 darabot használhatunk egy rendszerben.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A biztonság új kora
Olvasta már?
A biztonság új kora