Solar Sentry / Solar Sentry Pro napelem védelmi rendszer

Teljes körű biztosítással védheti napelemrendszerét

Solar Sentry / Solar Sentry Pro napelem védelmi rendszer
Napelemrendszereink tervezése során az elhelyezkedésen, a méreten, a tájoláson, az alkalmazott technikai megoldásokon túl komoly mérnöki munka biztosítja, hogy a megfelelő rendszer elkészüljön.

Nem csak a termelésen van a hangsúly, hanem ellenáll-e az időjárási körülményeknek, biztosított-e a rendszer megfelelő védelme, adott esetben mennyi időn belül tájékozódunk a különböző eseményekről. Vagyonvédelmi szempontból fontos lehet, hogy a biztonsági rendszer mennyibe kerül, mennyi idő alatt és milyen feltételekkel tudjuk a telepítést megvalósítani és nem utolsó sorban, amikor a rendszer biztosításáról, valamint a biztosítói feltételekről kerül szó, akkor mennyire kedvező ajánlatot kapunk.

A Solar Sentry termékcsalád fejlesztésénél a fent említett szempontokat is figyelembe vettük. A napelemrendszerhez a stringeken keresztül csatlakozik, így eggyé válik a rendszerrel, a MC4-es csatlakozókkal gyorsan tudjuk - akár meglévő rendszerbe is - telepíteni, a tamper kapcsolóval ellátott doboz biztosítja, a rendszer védelmét és a kialakítástól függően a GSM/4G/IP kommunikációt is biztosítja a Solar Sentry.

A rendszer két fő funkcióval rendelkezik, melyek a napelem rendszernél elengedhetetlenek:
  • értesítést kapjunk, amennyiben a napelemek valamilyen okból kifolyólag nem termelnek áramot
  • értesítést kapjunk rongálás-lopás esetén, éjjel és nappal is, a nap 24 órájában

    A SOLAR Sentry és Solar Sentry PRO védelmi rendszerek koncepciója, technológiai újítása a biztosítók számára is megfelelő. A SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt. – Európa 50 legnagyobb pénzügyi és biztosítási konszernje közé tartozó – német SIGNAL IDUNA vállalatcsoport leányvállalatával együttműködésben egy önálló termék lett kifejlesztve, mellyel a napelemrendszer teljes körű biztosítása megvalósítható.

    A Solar Sentry védelmi rendszer alkalmazása esetén a vagyonbiztosítási konstrukcióban előírt vagyonvédelmi feltételek:
  • ASC Solar Sentry nevű elektronikai védelmi rendszer, szakszerűen, a gyártó által vagy vele szerződött, a gyártó által jóváhagyott telepítőcég végezte és a védelmirendszer a káridőpontjában bekapcsolt, élesített, a feladatának elvégzésére alkalmas állapotban volt, a távfelügyeleti diszpécserszolgálat a jelzést igazolhatóan (dokumentáltan) megkapta és a vonulószolgálatot azonnal riasztotta, az pedig a riasztás hozzá történő beérkezésétől számítva max. 15 percben belül a helyszínre ér.
  • a rendszernek 0-24 órás nonstop diszpécser szolgálathoz bekötöttnek kell lennie. A diszpécser szolgálatnak az esetleges jelzés beérkezését dokumentálnia kell
  • a diszpécserszolgálatnak 1 percen belül arról is értesítést kell kapnia, ha a rendszer meghibásodik, vagy áramszünet van
  • a távfelügyeleti rendszernek meg kell felelnie a MABISZ biztonsági távfelügyeleti rendszerekre vonatkozó ajánlásának
  • az automatikus távjelzés érkezhet a rendőrséghez, egyéb fegyveres testülethez, fegyveres vagyonvédelmi szakszolgálathoz, kivonuló szolgálathoz
  • a szolgáltatási szerződésben a garantált max. kivonulási idő a 15 percet nem haladhatja meg
  • automatikusan és közvetlenül jelenteni kell legalább a hálózati hibát, a tápellátás, valamint a koncentrált feldolgozási egységek hibáit (pl.mikroprocesszor) a karbantartónak, egy megbízott helyre (pl. az őrző-védő és biztonsági cégnek) vagy az üzemeltető egyéb olyan helyére, ahol állandóan tartózkodik valaki (pl. a recepció).

    Biztosítási esemény: all risk fedezet, amely azt jelenti, hogy valamennyi károsodás, ami a biztosított helyen előre nem látható okból, véletlenül, váratlanul bekövetkezett biztosítási fedezetben van, ide értve a lopás és rongálási károkat. A biztosítási fedezet tartalmazza a biztosítási esemény bekövetkezéséből származó ún. üzemszüneti károk fedezetét is, ezzel a kiegészítéssel a biztosító a rendszer termelés kieséséből származó pénzügyi veszteségeket téríti meg.

    A biztosítási fedezet kiterjed az alábbi, közvetlenül nem a károsodott napelemes rendszert érintő károkra is:
  • a napelemekben keletkezett biztosítással fedezett károk javításával összefüggésben azon épület tetőzetében, homlokzatában okozott károkat, amelyeken a napelemek elhelyezésre kerültek, összesen és biztosítási időszakonként 2 millió Ft összeghatárig,
  • a napelemek elhelyezésére szolgáló épület tetőzetén, homlokzatán, egy káresemény miatt szükségessé váló napelemek szét és összeszerelési költségeit összesen és biztosítási időszakonként 2 millió Ft összeghatárig,
  • a biztosított naperőműben keletkezett, térítésre kerülő károk esetén a távfelügyeletet ellátó eszközökben és a kerítésben bekövetkező károkat összesen és biztosítási időszakonként 2 millió Ft összeghatárig,

    Biztosítási önrészek:
  • all risk fedezetek esetén 10%, de min. 50 000 Ft
  • üzemszünet biztosítás esetén 3 nap, de min. 100 000 Ft

    Példa kalkuláció: 100 000 000 Ft biztosítási összeg esetén 143 320 Ft, éves egyösszegű, banki utalásos díjfizetés esetén.

    A biztosítási díj egyenes arányban változik a biztosítási összeg változásával. Ez a biztosítási rendszer kedvező feltételeket kínál, kifejezetten a Solar Sentry vagyonvédelmi rendszer megbízhatósága alapján lett kidolgozva.

    Solar Sentry technikai háttere
    A Solar Sentry-nek köszönhetően értesítést kaphatunk lopás vagy áramköri szakadás/rövidzár esetén, nappal és éjszaka egyaránt. Figyeli a stringeken keresztül érkező feszültséget, így jelezni tudja, ha az áramkör megfelelő, viszont a napelemektől nem érkezik feszültség. Amennyiben megbontják, vagy esetleg rövidre zárják a napelemek áramkörét, egy RELÉ kimeneten keresztül (NC) riasztás indul el, amely felhasználható bármilyen eszköz felé történő jelzésre. Különösen jól kombinálható GSM/4G átjelző eszközünkkel (ProCon GSM Cloud és ProCon 4G Cloud), ilyenkor SMS, hangüzenet, távfelügyeleti átjelzés, e-mail és push jelzés küldése is lehetséges. A jelzéseket meg tudjuk különböztetni és egyedi üzeneteket adhatunk meg. Arra is van megoldás, ha szabotázs miatt megszűnik a tápellátás, mert a rendszer egy darab 2000mA belső akkumulátorról működik, mely 4-6 napig képes üzemelni. A készenléti idő megduplázható még egy 2000mA-es akkumulátor csatlakoztatásával. Külső 12VDC opcionális tápegységgel is biztosíthatjuk a tápellátást a rendszer számára, ami nem kötelező. A belső akkumulátor(ok) töltése automatikus, töltése felhős időben is lehetséges, már azelőtt is, hogy az inverter elindulna. A Solar Sentry 500VDC/string, a Solar Sentry PRO 1500VDC/string bemeneti feszültséget tud lekezelni stringenként.

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Jól teljesít az olasz BLADE aktív kültéri hang-fényjelző
    Olvasta már?
    Jól teljesít az olasz BLADE aktív kültéri hang-fényjelző