Széleskörű tájékoztatás: IPC2105SB-ADF16KM-I0 és IPC3605SB-ADF16KM-I0


Széleskörű tájékoztatás: IPC2105SB-ADF16KM-I0 és IPC3605SB-ADF16KM-I0
Némileg félrevezető lehet a cím, mert bár a széleskörű voltaképp széles látószögről, a tájékoztatás pedig a megfigyelt területről szól. 180 fokos (vízszintes) látószögű kamerákat mutat be cikkünk. A két kamera paraméterei azonosak, csak a kivitelük tér el egymástól (csőkamera, illetve dómkamera).

Ha belegondolunk, nem könnyű ilyen szélességről „emészthető” képet alkotni. A fő gond egyfelől az optikánál kezdődik, hiszen a lencsének mindkét oldal széléről is be kell gyűjteni a képinformációt, majd a képfelvevő chip-re továbbítania. Utána pedig az emberi szemnek megfelelő képre kell visszaalakítani a képet. A lencse mintegy félgömbként látható a kamera elején, mint az ilyen kameráknál ez megszokott. Ismerve az optika sajátságából adódó képtorzulást, egy algoritmus korrigálja ezt, és a kimeneti képpel egy elfogadható minőséget ad. Ez az úgynevezett görbület korrekció (dewarping). A kamerákban ennek mértéke is állítható 9 fokozatban.

A kamerák függőleges nyílásszöge 100 fok, ami mind beltéri, mind kültéri felhasználás esetén bőségesen elegendő. A képfelvevő 5MP-es, 1/2,7”-es mérettel. Nappal 0,01lux érzékenységgel bír, ami éjszaka a 20 méteres IR megvilágítás révén 0luxra változik. 120dB-es WDR és az Uniview IP kameráknál megszokott ködmentesítés javítja a képet a 2D és 3D zajcsökkentés mellett.

Bár ebben a kamerában is megtaláljuk a „szokásos” (a képtartalom változáson alapuló) mozgásérzékelési módszert, itt is rendelkezésre áll az Uniview saját fejlesztése, az Ultra Motion Detection. Ez 99% pontossággal szűri ki a zavaró eseményeket (madarak, levelek, hirtelen fényváltozás stb.) és csak az emberi, motoros és a nem motoros járművekre ad riasztást. Emellé sorakoznak fel az okos behatolás megelőzés (SIP) intelligens érzékelései: vonalátlépésre, területre lépésre, terület elhagyásra és behatolásra indíthatunk riasztást (és felvételt). AZ UMD-hez hasonlóan mind a négy esetben három objektum fajtát különböztet meg a kamera: motoros jármű, nem motoros jármű és gyalogos. Itt is mindegyiknél beállítható a minimális és a maximális pixelméret, továbbá az érzékenység és a szint. A vonalátlépésnél 4 különböző vonalat használhatunk, a másik három esetben 4 különböző területet vehetünk fel.


Nem csak a már megszokott H.264 és H.265 tömörítéssel csökkenthetjük a szükséges tárterületet és a sávszélességet, hanem ennél még nagyobb mértékben, az Uniview saját, szabadalmaztatott „U-kód” optimalizált tömörítésével alap, illetve fejlett beállításában.

Maximum 256 GB-os microSD kártyát használhatunk helyi rögzítésre. Ez arra is jó, hogy amennyiben az NVR-el megszakad a kapcsolata, akkor a kamera helyi rögzítésre áll át, majd a kapcsolat helyreállása után visszatölti, szinkronizálja a kiesett adatokat. Természetesen FTP-re is van lehetőségünk menteni a felvételeket, és a képkockákat.

Beépített mikrofonjával a hang is rögzíthető, vagy akár riasztás/felvétel is indítható. A mikrofon által felvett jelek képesek felvételt indítani, a következő négy esetben: 1. hirtelen emelkedés; 2. hirtelen csökkenés; 3. hirtelen változás; 4. küszöbszint.

A telepítő munkáját megkönnyebbítendő 5 tartományban 7 féle képbeállítás közül választhatunk: csillagfény; általános; beltér; erős fény kompenzáció úthoz (HLC); WDR; behatolás megelőzés; egyedi. Mindegyikhez 4-4 időtartományt adhatunk meg a hozzá tartozó aktuális fényerő tartománnyal, s így érjük el az automatikus váltást. Nem kell visszaemlékezni a finom beállításokra, habár mindegyik felülbírálható, finomíthatók a paramétereik.

Összességében kiemelkedő ár/teljesítmény viszonyú eszközt készített a Uniview, amihez 36 hónap garancia jár.


Az Uniview IPC2105SB-ADF16KM-I0 és IPC3605SB-ADF16KM-I0 panoráma kamerák megtalálhatók a weboldalunkon és raktárkészletről azonnal megvásárolhatók: www.compmarket.hu

Rendeléssel, árajánlat kéréssel és technikai támogatással kapcsolatban keresse biztonságtechnikai munkatársainkat:
Lovász Gábor: +36 30 352 9409
Bánki György: +36 30 901 6918
biztonsagtechnika@compmarket.hu
.
.
#biztonságikamera #ipkamera

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Videosec IPW-2314LSA-28SWX kamera, az éjszaka királya
Olvasta már?
Videosec IPW-2314LSA-28SWX kamera, az éjszaka királya