Az angliai Tesco alkalmazottak testkamerákat kapnak az erőszakos támadások miatt


Az angliai Tesco alkalmazottak testkamerákat kapnak az erőszakos támadások miatt
Tesco vezérigazgatója, Ken Murphy bejelentette, hogy az alkalmazottaknak testkamerát kínálnak fel, miután az erőszakos cselekedetek száma az elmúlt évben harmadával növekedett.

A vezérigazgató azt nyilatkozta, hogy ezeknek az eseteknek a száma növekszik és az alkalmazottaknak joguk van a biztonságos munkavégzéshez.

A British Retail Consortium (BRC) által idén korábban közzétett eredmények szerint az elkövetett bántalmazások száma majdnem megduplázódott, naponta 850 esetre, szemben az Covid előtti időszakkal, amikor naponta körülbelül 450 eset volt. Az esetek közé tartoznak a rasszista és szexuális bántalmazások, a testi erőszak és a fegyveres fenyegetések.

Murphy azt mondta, reméli, hogy a testkamerák elrettentik az elkövetőket.

A vezérigazgató szerint a Tesco az elmúlt négy évben 44 millió fontot fektetett be biztonsági intézkedésekbe, ideértve a beléptető rendszereket, biztonsági mnitorokat és digitális rádiókat.

Múlt nyáron 100 kiskereskedelmi vezető írt levelet 41 angol és walesi rendőrfőnöknek, arra kérve őket, hogy a helyi rendőrségi intézkedések során a kiskereskedelmi bűnözést prioritásként kezeljék.

A BRC is írt leveleket a városok polgármestereinek és a rendőrfőnököknek júliusban, kérve őket, hogy tegyenek többet a kiskereskedelmi dolgozók védelme érdekében. Ez azután történt, hogy a BRC eredményei szerint az lopások száma 27%-kal nőtt az Egyesült Királyság tíz legnagyobb városában, mivel az elkövetők merészebbé váltak és kapcsolatba kerültek a szervezett bűnözéssel.
Más szupermarketláncok már korábban hasonló politikákat vezettek be, például a Sainsbury's alkalmazottai 2018 óta használnak testkamerákat, a Co-Op pedig 2020 óta.
Forrás: ifsecglobal.com
Tagek: CCTV bűnmegelőzés kamera

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Axis Q1808-LE kamera
Olvasta már?
Axis Q1808-LE kamera