Trükkös tükrös leképezés helyett digitális alvázvizsgálat


Trükkös tükrös leképezés helyett digitális alvázvizsgálat
Az objektumvédelmi eljárások során a gépjárművek ellenőrzése, átvizsgálása körülményes és aprólékos feladat. A járművet általában a biztonsági személyzet technikai segítséggel, de manuális módon végzi. Az alváz vizsgálata különösen nehézkes, lassú és nagy odafigyelést igénylő eljárás és az időjárás, a látási viszonyok pedig még inkább befolyásolják az ellenőrzés sikerességét.

Az alvázvizsgálat elvégzésében manapság már olyan technikai támogatásra támaszkodhatunk, amely nagyban megkönnyíti, felgyorsítja és kiszélesíti a vizsgálatot. A ZNZ Biztonságtechnika által kínált legújabb megoldás holland fejlesztés és Hollandiában is készül. Az UVIScan® járműellenőrző rendszer hatékonyan támogatja a biztonsági járműellenőrzés folyamatát, oly módon, hogy az ellenőrzés nem csak a kamera által biztosított képének vizsgálatára korlátozódik, hanem kiegészül automatikus funkciókkal is.

Az UVIScan Pro a legmegbízhatóbb, egymást kiegészítő technológiákat kínálja a járművek alatti, az alvázra rögzített vagy abban elrejtett fenyegetések észlelésére még az előtt, hogy a jármű behajtott volna a védett területre. A moduláris rendszerben találunk állandó, vagy mobil telepítésű eszközt. A rendszerelemeket a biztonsági igényeknek megfelelően lehet összeállítani, kialakítva a feladatoknak legmegfelelőbb védelmi eljárást akkor is, ha azt ad-hoc módon ideiglenesen kell felállítani, mondjuk egy rendezvény biztosításakor.

Az UVIScan Pro használata esetén, amikor a jármű megközelíti az ellenőrző pontot, a PlateCatcher   rendszer rögzíti a vezető arcát oldalról és a járművel szemben is. Közben a beolvasásra és felismerésre kerül a rendszám, áttekintő felvétel készül a jármű elejéről és rendszámtábláról, illetve közlekedési lámpa vagy sorompó is vezérelhető az UVIScan Pro segítségével. Így az ellenőrző pont megközelítése is feltételekhez köthető.

A jármű áthalad a szkenner felett, elkészül a jól megvilágított, IR napfényszűréssel ellátott, (járművekről 8, tehergépkocsikról 24 megapixeles) digitálisan nagyítható felvétel. A rendszer dönthető tükörrel és fűtőpanellel és termosztáttal van ellátva. A kezelő a telepített szoftverben látja az előzetesen beolvasott adatokat, valamint az elérhető képjavító funkciók és automatikus elemző rendszerek segítségével elemezni tudja gépjárművet.

Az UVIScan® működését nem befolyásolja az átvizsgálás alatt lévő jármű esetleges sebességváltozása a szkennelési folyamat során: a jármű akár néhány másodpercre meg is állhat a szkenner felett, ez nem okoz képdeformációt, azaz nem nyúlik meg a kép.

A TÜV által is tesztelt UVIScan® Heavy Duty Housing a lehető legnagyobb terhelést, vagyis a szkenner fölött átguruló járművek súlyát is kibírja. Ugyanakkor a Heavy Duty burkolat kézzel is szerelhető, nincs szükség darura a telepítéshez.

Az UVIScan® PRO technológia a legfejlettebb infravörös LED megvilágítással rendelkezik, amely az emberi szem számára nem látható, így nem hívja fel a behatolók, bűnözők, terroristák és/vagy mesterlövészek figyelmét. Ami még ennél is fontosabb, speciális szűrőtechnikákat tartalmaz, hogy elkerülje a napfény miatti túlexponálást, ami a legtöbb más alvázszkenner technológiánál gyakori gondot okoz.


Detektálja az alvázra helyezett idegen tárgyat
(Kérlek, hogy a küldött képeken keretezzétek be a találatokat, ahogy ezen a képen is van.)

Az UVIScan Pro az alábbi automatikus elemzéseket képes elvégezni:

Alváz összehasonlítás: a rendszer képes összehasonlítani az aktuális alvázállapotot az esetleges korábbi vizsgálat referencia eredményeivel. Ha változások vagy eltérések jelennek meg, a rendszer figyelmeztetést ad, amely lehetővé teszi a potenciális fenyegetések azonosítását. Az eltéréseket piros indikátorok jelzik a kezelő számára.

Mágnesek detektálása: az alvázvizsgáló képes felismerni, ha mágnesek vannak a jármű alvázán. A mágneses érzékelő rendszer érzékenysége 0,04 mT, ezen belül három féle színnel jelzi az eltérő erősségű mágneses mezőket, így a kezelő figyelmét nem kerülheti el az alvázra mágnessel rögzített tárgy.

Gamma sugárzó anyagok detektálása: A UVIScan® Gamma érzékelés egy teljesen új fejlesztés, amely nem csak az alvázon, hanem a járművön belül is képes érzékelni a radioaktív anyag jelenlétét. A rendszer a kezelő számára a megjelenített képen a forrás hozzávetőleges helyét is megjeleníti.

A rendszer a robosztus kialakítást magas szintű használhatósággal ötvözi, amely megjelenésében stílusos, beleillik a mai elegáns üzleti vagy hivatali építmények bejáratinak kialakításába, miközben hatékony és megbízható eleme a védelmi, biztonsági infrastruktúrának. Saját Linux alapú operációs rendszerrel, informatikai kiszolgáló hardverrel rendelkezik, a feldolgozó szoftver pedig könnyűvé és egyszerűvé teszi a napi használatot.

UVIScan  PRO  és RD  Under Vehicle Inspection System (UVIS), UVIScan Gamma  Radiation Detection Systems és PlateCatcher  Automatikus Rendszámtábla Felismerő (ANPR) rendszerek  tökéletes megoldást kínálnak a járművek vizsgálatára, fenyegetések felismerésére és digitális rögzítésére. Az UVIScan-t az Európai Unió Tanácsának székhelyén, a NATO és az Egyesült Államok Légierő támaszpontjai mellett számos civil létesítménynél is alkalmazzák, mint a Burj Khalifa vagy a Saudi Aramco olajfinomítói.

Dudás József
znz.hu


Radioaktív anyag jelenlétet is detektálja az alvázon és a járművön belül


Mobil változata rendkívül könnyen telepíthető


Komplett ellenőrzés a járműről, a vezetőről mágnesérzékeléssel

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Sikeresen zárta legújabb brazíliai projektjét a Zmax
Olvasta már?
Sikeresen zárta legújabb brazíliai projektjét a Zmax