Milestone megoldások a Power kínálatában


Milestone megoldások a Power kínálatában
A Milestone XProtect szoftvere gyártótól független, skálázható kamerarendszerek építését teszi lehetővé. Cikkünkből kiderül, melyik kiszerelést érdemes választani, és hogy mire képes a Husky Ivo szervercsaláddal, és a Kite felhőalapú rendszerrel kiegészülve!

Kérdés: Két dán szoftvermérnök indította 1998-ban, mára több mint félmillió Ügyféllel rendelkeznek, több mint 25 országban megtalálhatók — egy igazi sikertörténet a megfigyelőrendszerek piacán.

Mi az?

A válasz: Milestone!

A Milestone XProtect jelenti a megfigyelőrendszerek svájci bicskáját, melyben minden feladatra megtalálható az alkalmas eszköz.

A Milestone – magyarul mérföldkő – olyan szoftvert hozott létre, amely gyártótól független, skálázható kamerarendszerek építését teszi lehetővé. A rendszert úgy találták ki, hogy az egészen kis méretű, otthoni, ún. SOHO kategóriától a nagyvállalati, többfunkciós, több telephelyes igényeket és a felmerülő speciális elvárásokat is könnyedén ki tudják elégíteni.

Ebben a rendszer sajátos, licenceléses stratégiája, a külső alkalmazások fogadására is képes nyitott platform és az igény szerint skálázható támogatási csomagok nyújtanak hathatós segítséget.

Az XProtect több lépcsőben, több verzióban érhető el, azaz már a legelején eldönthető, hogy milyen feladatokat kívánunk a segítségével ellátni. Azért nem írtam azt, hogy el kell dönteni, mert nincsen rossz választás. Az egyszerűbb kiszereléstől a full extrás változatig elég csupán a licenceket bővíteni, és a meglévő rendszer fejlesztése egyszerű és veszteségmentes műveletté válik.

Milyen tulajdonságok segítenek ebben bennünket?

Magas kompatibilitás

Az XProtect szoftver kiemelkedően magas kompatibilitása számokban kifejezve is lenyűgöző! A több mint száz gyártó összesen tizenháromezernél is több készülékének a speciális funkcióit képes integrálni. Ez kamerákat, érzékelőket és számos IoT eszközt jelent. És ha ez nem volna elég, ismeri azokat a protokollokat is, amelyek a kevésbé ismert készülékek használatát is lehetővé teszik. Ilyen például az Onvif és az RTSP hozzáférés a kamerák esetében. Szóval jó eséllyel bármilyen megfigyelőrendszerrel együttműködik az XProtect.

Igényekhez igazított tudásszint
Az XProtect többféle kiszerelésben elérhető, az ingyenes, de teljes funkcionalitást kínáló, otthoni verziótól a távfelügyeleteket kiszolgáló, több klienses összeállításig.

Az XProtect Essential+ a család legkisebb és egyetlen ingyenes tagja. Nyolc kamera csatlakoztatható a Milestone weboldaláról letölthető VMS rendszerhez, mely Windows PC-re installálva azonnal használatba is vehető. Az elnevezéséből adódóan az elérhető funkciók, amelyek egy kisebb rendszer igényeit maradéktalanul kielégítik, esszenciálisak. A kis méret és az ingyenesség nem jelenti azt, hogy a minőségről, a könnyű kezelhetőségről, a biztonságról vagy a megbízhatóságról is le kellene mondanunk. Az Essential+ nem csak testre szabható és beállítható a szükségnek megfelelően, hanem skálázható is! Ha több kamerára, magasabb funkcionalitásra lenne szükség, akkor percek alatt nagyobb csomagra lehet váltani.

Addig is a rendszer megbízhatóan teszi a dolgát, és elérhető helyben vagy távolról, mindhárom klasszikus kliensről. Windows PC, böngésző és Android, illetve IOS mobilalkalmazás teszi a rendszert kényelmesen kezelhetővé. A távoli kliensek száma már a legkisebb csomagban is korlátlan.



Támogatáscsomagok

A fenntarthatóság is fontos része a rendszernek.
A Milestone folyamatosan követi az újabb hardverek fejlődését, és kéthavonta frissítőcsomagban teszi közzé a támogatás bővülését. Így az új készülékek folyamatosan bekerülnek a rendszerbe, azaz egy XProtect VMS sosem évül el. Nem kell attól tartani, hogy a legfrissebb innovációk miatt a felépített rendszerünk elavulttá válik.

A hardverkompatibilitás mellett a felhasználók támogatása is az egyik erőssége a Milestone-nak. A Care Plus és a Care Premium csomagok biztosítják, hogy a szoftverek naprakészek legyenek, és az Ügyfél megkapja a legfrissebb fejlesztéseket, valamint az utóbbi a felmerülő hibákra a 7/24 folyamatos támogatást. A csomagok emellett megtakarítást is eredményeznek, ha az Ügyfél nagyobb XProtect licencre vált.



Kiegészítések tárháza

A pluginek felé nyitott rendszernek köszönhetően más gyártók alkalmazásai is integrálhatók a rendszerbe, így egyedi beléptetés, vagy videoanalitika is elérhető. Természetesen minden bővítés, ami a csatlakoztatott készülékekre vonatkozik, a licencelt csatornák számáig terjedhet. Tehát az Essential+ esetében hat kamera mellé még két ajtót lehet felvenni. A biztonság nem kérdés az XProtect esetében. A jelszavas védelmen túl a böngésző is HTTPS protokollal kapcsolódik a szerverhez, és minden adatkommunikáció, a videót, az audiót és a metaadatokat is beleértve, titkosítva történik.

A fejlődés lépései

Ha kinőttük a nyolccsatornás Essential+ VMS-t, a következő lépés a 48 csatornáig bővíthető XProtect Express+. Itt már megvásárolt licencekre van szükség, viszont minden professzionális működési lehetőséget — a multiszerveres és a kifejezetten nagyvállalati funkciókat kivéve — megkapunk.

Innen már csak egy lépés az XProtect Professional+, amely korlátlan számú kamerát vagy eszközt enged használni a megvásárolt licencek erejéig. Ezzel párhuzamosan a szerverek száma is növelhető. Itt már nem szabhat határt a hardverek teljesítménye. A beállítás központosított, azaz egyetlen helyen kell és lehet összefogni az egész rendszert.

Az XProtect Expert a nagyvállalati vagy távfelügyeleti központokat célozza meg a szerverek hibatűrésének bevezetésével, ami a menedzsment- és a rögzítőszerverek failover rendszerű kiváltását teszi lehetővé. Azaz a meghibásodott szerver feladatát azonnal átveszi a tartalék, és a kezelőszemélyzet számára mindez észrevétlenül, a napi munkát nem befolyásolva történik meg. Ebben a verzióban jelenik meg továbbá a Smart Wall videomátrix lehetősége is.

A Milestone VMS család csúcsán az XProtect Corporate áll. Felépítése jobbára megegyezik az előzőkkel. Talán a legfontosabb sajátossága, hogy a nagyvállalati funkciók nagy része itt már az alaplicenccel együtt jár, így nem kell külön fizetni érte. A multiszerveres architektúra több helyszínes megfigyelőrendszerré alakul olyan funkciókkal kiegészülve, mint például a bizonyítékvédelem (evidence lock). Ez egyes események és a hozzájuk kapcsolódó minden videó, hang, metaadat, esemény, napló törlés elleni védelmét jelenti egy esetleges nyomozás befejezéséig. Az így védetté vált adatok akkor sem törlődnek, ha a lemez megtelt, vagy más törlési szükség merül fel.

Fontos, hogy a szerverek nem csak Windows PC-re telepítve, hanem célhardver formájában is elérhetők. A Milestone Husky szerverek Dell technológiára épülnek és előre telepített XProtecttel kerülnek forgalomba.


A Milestone Xprotect család nem lenne teljes, ha nem szólnánk a legújabb fejlesztésről, ami egy komplett és gondozásmentes megoldást kínál a kisvállalkozások és az otthonok számára.

A Milestone Kite egy felhő alapú, korlátok nélküli multi-site, multi-server, előfizetéses rendszer, amihez csak a kamerákat kell felszerelni a helyszínre. A tárolásról, a betekintésről és a visszajátszásról a Milestone gondoskodik. Mobilról és böngészőből érhető el a kamerák képe. Az Ügyfélnek csak a gateway hardvert (ami egy kis doboz) kell elhelyeznie a hálózatban, a többi pofon egyszerű. Az analitika és a tárolás ugyan elsősorban a felhőszerverben működik, de gyenge internetkapcsolattal bíró helyszíneken helyi tárolásra is van lehetőség. Egyes beléptetőkontrollerek (pl.: Axis A1601) integrálva vannak a rendszerbe, így a kamerák mellett beléptetésvezérlésre is alkalmasak.


És a hab a tortán: Mindez integrálható a Milestone XProtect rendszerbe is, azaz nem csupán könnyű és rugalmas, hanem teljesen átjárható és átlátható ez a megfigyelőrendszer. Legyen szó egy néhány kamerás otthonról, egy felhőalapú rendszert igénylő több helyszínes kisvállalkozásról vagy akár egy földrajzi léptékben is óriási, nemzetközi szervezetről, a Milestone bizonyítja, hogy mindenkinek képes megoldást nyújtani.



Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Megérkeztek a ráncfelvarráson átesett IdentiVision rögzítők
Olvasta már?
Megérkeztek a ráncfelvarráson átesett IdentiVision rögzítők