Uniview IPC3222SS-ADF28K-I1 kamera

Dupla élvezet

Uniview IPC3222SS-ADF28K-I1 kamera
Forgalmazó: CompMarket Hungary Zrt.
Gyártó: Uniview Technologies Co.,Ltd


Néhányan már találkoztunk a feladattal: egy folyosón kell végig látni az eseményeket. Ehhez általában a hossztól függően egynél több kamerára van szükség. Két kamera kábelezése, felszerelése és beállítása viszont biztos, hogy több munka és idő, mintha csak egy kamerát teszünk fel. Ahogy ma divatosan mondják: itt jön a képbe az Uniview IPC3222SS-ADF28K-I1 kamerája. Egy készülékházban két kis dómkamera található, s az egész készülék nem sokkal nagyobb, mint egy hagyományos dómkamera.

Miért előnyösebb ez a megoldás, mint két különálló kamera felszerelése? Egyfelől elegánsabb, mint két kamera egymás mellé szerelve. Egyszerűbb a felszerelése: kevesebb fúrás kell hozzá és ha kamera tartóra kell szerelni, akkor abból csak egy kell. Egyszerűbb a bekötése, mert egy hálózati csatlakozása van a két kamerának. Egyszerűbb a beállítása is, mert egy burkolat alatt található a két kamera rész. Valamint a programozása is egyszerűbb, mert egy eszközbe kell belépni, közös felületet tudunk használni. Mindezek révén pedig időt és pénzt lehet megspórolni. A felsorolt előnyöket, kényelmet és gyorsaságot minden telepítő tudja értékelni.

Az Uniview IPC3222SS-ADF28K-I1 kamerája egyidejűleg két irányt képes megfigyelni ugyanabban a pontban. A kamerának pedig csak egy IP-címe van, ami megtakarítja a felhasználók költségeit. Ha ezt az eszközt rögzítőhöz kötjük, akkor a két kamerakép a rögzítő két csatornáját foglalja el, mintha két különálló kamera lenne.


Ez a termék mind 2*2MP és 2*4MP felbontásban, mind pedig 2*2,8mm-es és 2*4mm-es lencsékkel érhető el, hogy megfeleljen a különböző felügyeleti igényeknek. Értelemszerűen már eleve folyosó módban látjuk a képeket, de mind manuálisan (a lencse forgatásával), mind digitálisan is elforgathatjuk a képeket. Webes felületen nem csak egycsatornás megjelenítés, hanem kettős is lehet: bal/jobb, alá/fölé és kép a képben elrendezés.

A kamerák a kor elvárásainak megfelelően kellően érzékenyek: a 2MP-es 0,003lux, míg a 4MP-es 0,002lux értékkel büszkélkedhet. A szokásos H.264 és H.265 tömörítés mellett az Uniview saját Ultra 265 tömörítése is bevethető, amivel tipikusan negyedére csökkenthető a szükséges tárterület (a H.264-hez képest), illetve kisebb sávszélességre lesz szükség. Mind a két csatornán intelligens külső gyűrű védelem állítható be: vonalátlépés, belépés területre, terület elhagyása, behatolás (ez utóbbi a gyár okos behatolás megelőzési rendszere - SIP). Ráadásul az első csatornán ehelyett vagylagosan lehetséges arcfelismerés, avagy személyszámlálás (személyáramlás számlálás, illetve tömegsűrűség figyelés) kiválasztása is.


A hagyományos képtartalom változáson alapuló mozgásérzékelés mellett ebben a kamerában is beállítható az Uniview saját fejlesztésű ultra mozgás érzékelése (UMD). Mind ez, mind az említett SIP 1%-os hibaaránnyal különbözteti meg a téves riasztást okozó eseményeket (állatok, növények, fények mozgása stb.) a személyektől, a motoros és nem motoros járművektől. A mindkét oldalon elhelyezett mikrofonok jeleit nem csak monitorozni és rögzíteni lehet, hanem arra is jók, hogy riasztást indítsanak a következő négy esetben: 1. hirtelen emelkedés; 2. hirtelen csökkenés; 3. hirtelen változás; 4. küszöbszint elérése. A rögzítés nem csak NVR-re, NAS-ra és FTP-re történhet, hanem microSD kártyára is, ami akár 256GB méretű is lehet. Ezzel arra is lehetőség nyílik, hogy amennyiben egy NVR-el megszakad a kapcsolat felvétel közben, a kieső időben a kamera microSD kártyájára menjen a rögzítés, és a kapcsolat helyreállása után a kieső felvételeket a kamera visszatöltse a rögzítőre (ANR funkció), ily módon biztosítva a folyamatos felvételt.

A jobb képminőség érdekében mindkét kamera részt 130dB-es valós WDR jellemzi. Emellett HLC, BLC és DSS is elérhető. Természetesen, mint az Uniview kamerák többségénél, itt is beállítható a ködmentesítés. Az infravörös megvilágítás távolsága 30 méter, ami a tipikus felhasználási körülményekhez bőségesen elegendő. Három videófolyam (stream) állítható be az igényeknek megfelelően. Összesen 32 felhasználó vehető fel, mégpedig 3 különböző jogosultsági szinttel: admin, kezelő, általános felhasználó. A kezelőnél 10 jogosultságot lehet beállítani, az általános felhasználónál csak kettőt (élőkép, visszajátszás).

Két csatlakozó szolgál a perifériák bekötésére: audio be- és kimenet, illetve riasztási be- és kimenet került ezekre. Nem maradt le a 12V-os tápcsatlakozó sem, így, ha nem áll PoE táplálás rendelkezésre, akkor ezen keresztül láthatjuk el energiával az eszközt, ami megelégszik 8,2W-al. Az IP67 védelem mellett IK10 vandálvédelem is jellemzi a kamerát. A működési hőmérséklet tartomány is széles: -30°C ~ +60°C közötti.


Összességében tehát egy jó paraméterekkel és szolgáltatásokkal rendelkező hasznos eszközről van szó, amivel egyszerűbben, gyorsabban, olcsóbban és hatékonyabban lehet megoldani a megfigyelési feladatokat. Mindehhez az Uniview-nál már megszokott 36 hónap garancia társul.

Az Uniview IPC3222SS-ADF28K-I1 kamera hamarosan megtalálható a kínálatunkban: www.compmarket.hu

Rendeléssel, árajánlat kéréssel és technikai támogatással kapcsolatban keresse biztonságtechnikai munkatársainkat:
Lovász Gábor: +36 30 352 9409
Bánki György: +36 30 901 6918
biztonsagtechnika@compmarket.hu

Kövessen minket a Facebook, LinkedIn és YouTube-on is, hogy ne maradjon le a legújabb Uniview termékinformációkról és technológiákról.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka
Olvasta már?
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka