Objektumérzékelés a Techson belépő szériában

Az objektumazonosítás alapkövetlemény

Objektumérzékelés a Techson belépő szériában
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft
Gyártó: Techson


A Techson IP-kamerák intelligens analitikai képességeivel a belépő szintű kamerák számára is elérhetővé váltak egyes objektumfelismerésen alapuló funkciók. Már ez a széria is nagy biztonsággal ismeri fel az emberi alakot, és erre több új funkció is épül. Cikkünkben bemutatjuk ezeket az újdonságokat.

Megszokhattuk, hogy a megfigyelőrendszerek piacán a kamerákat az ár és a funkcionalitás, illetve egyéb, speciális tulajdonságok mentén a gyártók és a forgalmazók különböző szériákba sorolják. A szériák a telepítők számára nem csupán felesleges marketingelemek, hanem egyfajta tájékozódási pontként is szolgálnak. A tudatos vásárló már a kiválasztás előtt tudja, hogy a telepítésre szánt rendszer milyen funkciókkal bír majd, mennyi lesz a hozzávetőleges ára, és milyen távlati fejlesztési lehetőségekkel lehet a későbbiekben bővíteni a rendszert.


Fejlődés

Az, hogy a középkategóriában megszokott funkciók leszivárognak a belépő szintre, mindjárt két izgalmas hatást is kivált a kameraszériákra. Az egyik, hogy a középkategória nyilván nem marad változatlan, hanem új, bővített eszköztárral, jelen esetben a metaadat-kezeléssel, valamint az új Multi-AI funkcióval őrzi meg a fölényét. A másik pedig az, hogy az új funkciók innentől azok számára is hozzáférhetővé válnak, akik eddig az árkülönbség miatt megelégedtek az alacsonyabb tudásszintet szolgáltató kamerarendszerrel. Ráadásul könnyen megeshet, hogy a megrendelő megkedveli az intelligens rendszert, és igénye lesz a további, még kifinomultabb szolgáltatást kínáló szériákra is.

A TCI EA5 kameraszéria új lehetőségei

A TCI EA5 kameraszériában – amely kettő, négy és nyolc megapixeles változatban is kapható – elérhetővé vált az objektumazonosítás és az ehhez kapcsolódó vonalátlépés, illetve a területre történő behatolás ellenőrzése. A belépő szintű kamerák alakfelismeréssel bővültek, és már különbséget tesznek az ember, a kerékpár és a négykerekű járművek között. A téves riasztások így gyakorlatilag a minimumra csökkentek. Így elmondható, hogy az említett kameráknak bővült a megfigyelőrendszerben ellátott feladatköre.

Mostantól a dokumentáláson túl, a riasztásban is hathatós segítséget nyújtanak. A felhasználó által kiválasztott objektumok, tehát ember, jármű vagy akár mindkét típus érzékelésekor képesek riasztási eseményt indítani. Azaz, a videórögzítőben kiválasztható eseményeken túl saját hatáskörben is küldhetnek levelet, rögzíthetnek SD-kártyára, valamint FTP-re.


Az új széria - TCI EL2

Az újonnan megjelenő TCI EL2 széria kettő és négy megapixel felbontású kamerái annyiban különböznek az előzőtől, hogy itt egy új funkciót kell megtanulnunk, az úgynevezett SMD-t.

A Smart Motion Detection, azaz Intelligens Mozgásérzékelés átmenetet képez az adekvát objektumfelismerés és a mozgásérzékelés között. Az SMD funkcióval rendelkező kamerák nem kifejezetten előre definiált területet, vagy vonalat figyelnek, hanem a mozgásérzékelést bővítik ki személyi objektum észlelésével. Tehát csak emberi mozgások esetén kapunk riasztásokat.

Továbbá az TCI EL2 széria-es kamerák intelligens éjszakai megvilágítással is fel lettek szerelve, így riasztás esetén a kombinált infra és fehér fényű megvilágítást használva jobb minőségű, színes képet szolgáltatnak azokról az ember által kiváltott mozgásokról, amelyek éjszaka vagy sötétben történnek. Így részletes és élénk színekben pompázó felvétel készül a tilosban settenkedőkről, de ez a funkció akár arra is használható, hogy az ajtónk előtt, ne sötétben kelljen megtalálni a kulcslyukat.


A fehér- és inframegvilágítás kombinációja, az intelligens mozgásérzékelés vagy más néven SMD, valamint az objektumazonosítás immár a belépő színtű kamerák esetében is elérhető.

Használd Te is az objektumazonosítás nyújtotta előnyöket a mindennapokban!

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Az iPhone, mint céges belépőkártya
Olvasta már?
Az iPhone, mint céges belépőkártya