Ksenia kommunikátormodul

Hatékony megoldás internetkapcsolati hiány esetén

Ksenia kommunikátormodul
Forgalmazó: Power Biztonságtechnika Kft.
Gyártó: Ksenia


Gyakran előfordul, hogy okosotthont, vagy riasztórendszert telepítünk, de nincs a helyszínen internet. Ennek több oka lehet: az ingatlan készültsége korai fázisban van, esetleg nincs a környéken hagyományos internetszolgáltatás, a rendszernek mégis üzemelnie kell.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Ilyen helyzetben hatékony megoldást nyújthat a Ksenia gemino IoT kommunikátormodulja. Nézzük meg, milyen előnyöket hordoz ez az eszköz, és hogyan oldhatja meg az internetkapcsolat hiányának problémáját!

Mi az a gemino IoT és miért érdemes választani?
A Ksenia gemino IoT modul a lares 4.0 platformmal való kommunikációs lehetőségek kibővítésére szolgál. Célja a teljes körű kommunikáció biztosítása legyen az távfelügyeleti jelentés, vagy az applikációs elérés biztosítása. A gemino IoT egyaránt támogatja a GSM és a 4G hálózatokat, így az aktuális igényeknek megfelelően kiválaszthatjuk, milyen módon kapcsolódunk a külvilághoz.


Az elsődleges cél mégis az internetkapcsolat létrehozása 4G hálózat segítségével. A SIM kártya adatkapcsolatát a gemino IoT a beépített LAN-csatlakozóján keresztül képes megosztani más eszközökkel, így nem kizárólag a lares központ használhatja a kapcsolatot, de egy tetszőleges switch beiktatásával más eszközök is csatlakoztathatóak az internethez, hiszen a gemino IoT router funkcióval is bír. Alapesetben viszont a modul a rendszerrel közös hálózatra csatlakoztatva, annak tartalékaként működik. Vagyis alapjában véve a vezetékes interneten zajlik a kommunikáció, annak kiesése esetén viszont belép a gemino IoT. Ez a koncepció nagyban megnöveli a kapcsolat biztonságát.


Mindent összevetve milyen előnyöket biztosít számunkra ez a kommunikátor?
Szünetmentes internetkapcsolatot
, melynek teljes körű felügyeletét a Ksenia infrastruktúrája biztosítja. Ennek része a kapcsolat meglétének folyamatos felügyelete, vagyis, ha a kapcsolat a gemino IoT és a szerver között megszakad, erről a szerver egy push üzenet formájában azonnal értesítést küld.

A switch 4.0 kiegészítő telepítése
A gemino IoT kiegészítéseként célszerű számításba venni a switch 4.0 telepítését is, amely a Ksenia architektúráján belül biztosítja a hálózat elosztását a kliensek között. Előnye, hogy a gemino IoT-hez hasonlóan, a központ tápellátását használja, így a szünetmentes üzeme további eszközök nélkül is megoldott. A switch négy portja közül egy Poe-képes, vagyis a központ 15 voltos kimeneti feszültségét felskálázza a szabványos, 48 voltos PoE feszültségre.

Ennek azért van jelentősége a gemino IoT kapcsán, mert a kommunikátor megtáplálható a központ tápkimenetéről, de a LAN-portján PoE megtáplálásról is üzemelhet. Így a switch 4.0 egyben a gemino IoT tápja is lehet. A két eszköz együttes használata helytakarékos, praktikus, és nem utolsó sorban elegáns megoldás.

Felhasználását tekintve a Ksenia 4G kommunikátora a következő szolgáltatásokat biztosítja:


  • Applikációs elérés a lares 4.0 és a Ksenia Pro      alkalmazások számára
  • Tartalék internetkapcsolat a vezetékes szolgáltatás      kiesése esetén
  • Önálló router mód a 4G hálózat megosztására
  • Távoli elérés biztosítása számítógépről történő      kezelés/programozás céljából
  • IP-jelentés távfelügyelet számára az univerzális,
  • SIA DC-09 platformon
  • GSM-alapú távfelügyeleti jelentés contact-ID      formátumban
  • Ügyfél értesítése push üzenet, e-mail és SMS                                                                                                            formájában

    A gemino IoT – IP-periféria lévén, melyet nem köt a buszkábelek hosszából adódó esetleges technikai korlátozás – a központtól távolabb is elhelyezhető, így megkereshetjük a térerő szempontjából legalkalmasabb pontot annak telepítésére. Ennek köszönhetően a lares 4.0 vezérlőpanel elhelyezése nem függ a térerő szempontjából ideális pozíciótól. Opcionálisan kiegészíthető külső antennával. A gemino IoT (a switch 4.0-val karöltve) tökéletes megoldást nyújt a stabil internetkapcsolat megoldására akár tartalékként, akár elődleges megoldásként.

    A termékeket keresse a Power Biztonságtechnika üzleteiben és webáruházában!



    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Dahua Smart Dual Light technológia belépő szintű kamerákban is
    Olvasta már?
    Dahua Smart Dual Light technológia belépő szintű kamerákban is