Elmes Electronic KB1 és WF1


Elmes Electronic KB1 és WF1
Az Elmes Electronic lengyelországi gyár az 1990-es alapítása óta gyárt riasztórendszerekhez ugrókódos rádiós kiegészítő eszközöket. Eszközparkja mára a széles végfelhasználói igények kiszolgálásához stabilan kialakult. Az önálló riasztórendszertől az épületautomatizáláshoz használható motorvezérlőkig, az egycsatornás távvezérlőtől a 35 csatornásig, szinte mindenre kínál megbízható megoldást, amire 433 MHz-en szükség lehet. Ez a paletta bővült most két praktikusan használható eszközzel.

Manapság egy vagyonvédelmi rádiós eszközzel szemben alapvető elvárás, hogy „ugrókódot” használjon. Az érthetőség kedvéért pár szó az ugrókód biztonságosságáról: az ELMES termékeiben a megfelelő adatbiztonság érdekében minden adó és vevőegység a KEELOQ ugrókód rendszert használja, amely 66 bites adatcsomagok formájában küldi egymásnak a szükséges információkat. Ezt visszafejteni értelmetlen. Az azonosító szekció ismétlése legfeljebb 65000 adás után fordulhat elő ismét, ami napi 8 használatot feltételezve, több mint 22 év lenne. Más adatokkal együtt leadott rádiós adásnál, a több mint 4 ezer milliárd kombináció visszafejtéséhez 17 évre lenne szükség!

Vannak azok a telepítési helyzetek, amikor az egyszerű távadó nem túl biztonságos, mert bárki megnyomhatná, ugyanakkor a rádiós kapcsolatra is szükség van, mert vezetékes kiépítés egy nyomógombhoz nem lehetséges. Ilyenkor segít az ELMES KB1-es rádiós kezelőegysége, amellyel egyszerűen megoldható ez a két elvárás. Miért is hasznos ez a termék? 16 darab kód („távadó”) programozható fel rá, amik egyenként 3 és 8 számjegy hosszúak lehetnek. Majd rendelkezhetünk arról is, hogy egyenként a kódok 1, 2 vagy 4 gombos távadóként működjenek. Két darab AAA méretű alkáli elemével majdnem 10 év működés érhető el. Természetesen szabotázsvédett és bármilyen ELMES gyártmányú vevőegységre vagy központra feltanítható. A gyakorlatban egymástól független vevőegységekhez is alkalmazható, vagy ha nem szerelik fel fix helyre, akkor a kompakt mérete miatt akár hordozható is lehet.

Napjainkban elvárás, hogy „távolról” bármit vezérelhessünk. Az internetet használva, mobilos vezérlésekhez találta ki az ELMES a WF-1 típusú modulját, melyet az ingyenes ELMES CONTROL alkalmazással lehet beállítani és kezelni. Ez is egy komplex eszköz: 12V-ról működő wifis adó-vevő és 433,92Mhz-es adó egybeépítve. A beépített 4 darab relékimenetével közvetlenül tud vezérelni gyengeáramú eszközöket, és emellett távadóként is működik. Az alkalmazásban beállított legfeljebb 30 darab 1-8 gombos távadó szimulációval helyi ELMES rádiós vevőegységeket vagy központot tud kezelni egymástól függetlenül a felhasználó. Felhő szolgáltatást nem igényel, Dinamikus DNS beállításával használható a világ bármelyik pontjáról. A gyakorlatban a mobil alkalmazás parancsát fordítja át relékimenetté vagy rádiós vezérléssé, ezért egyetlen eszközzel kapcsolhat világítást, indíthat redőnyöket, vezérelhet riasztórendszert, nyithat kaput, garázsajtót stb.

Ne feledje, az ELMES termékekkel csak a fantáziája szab határt a megvalósíthatóságnak!

Kérje szakértő munkatársaink segítségét, hogy az Ön céljaihoz leginkább illeszkedő biztonsági és komfort rendszer kialakításáról személyesen, telefonon vagy akár e-mailben kínáljunk megoldást.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában
Olvasta már?
Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában