eGuard - Mesterséges intelligencia alkalmazása 2024-ben a biztonságtechnikában


eGuard - Mesterséges intelligencia alkalmazása 2024-ben a biztonságtechnikában
Milyen megoldásába integrálja először az AI (Artificial Intelligence) adta lehetőségeket az Accessium 2024-ben, és milyen megoldást kínál ezzel a biztonságtechnikának?

Az AI (Mesterséges Intelligencia – MI) gyorsabb és hatékonyabb döntés meghozására képes, mint az ember. Az analitika és a Big Data hozzárendelésével pedig gyors és valós idejű feldolgozás érhető el. A jövő az automatizált döntés és beavatkozás fejlesztésében, használatában van.

Az Accessium eGuard megoldása a biztonsági őrök munkáját segíti, és növeli a fent említett hatékonyságot és biztonságot. Az objektumba érkezőkről a belépési vagy áthaladási pontoknál videófelvétel (nem fotó) készül, és ezt veti össze a rendszer a kártyatulajdonosról készült és tárolt fotóval. A videófelvételt sokkal pontosabbnak és biztonságosabbnak tartjuk, mint a fotót, ezért ezzel dolgozunk. Hagyományos kamera alkalmazása is elegendő az Accessium rendszerénél, nem szükséges erre a célra kifejlesztett speciális arcfelismerő kamerát használni, így költséghatékony de biztonságos megoldást sikerült kifejlesztenünk.

Hogyan működik részletesebben az ellenőrzés? Az áthaladási pontoknál az azonosító (Proximity kártya, tag, 2D vonalkód stb.) használatakor az eGuard folyamatosan és időrendben jelenteti meg érkezéskor az azonosítóhoz tárolt fotót és az élő videót a szoftverben a biztonsági szolgálatnak. A beengedés ennél a megoldásnál sokkal gyorsabb, hiszen az azonosítóhoz társított fotót veszi alapul a rendszer, és azt ellenőrzi a kamera által készített videóval. A hagyományos rendszerek egyrészt fotóval dolgoznak, másrészt az áthaladási ponthoz érkező személyről készült aktuális fotót veti össze beléptető a rendszerben tárolt összes fotóval (ami több ezer is lehet).

Az áthaladás engedélyezéséről a beléptető rendszer az azonosító alapján dönt. Amennyiben az arc azonosítása egyértelműen nem elvégezhető, úgy riasztásként megjelenik az őröknek az esemény. Egymás mellett lesz látható a letárolt fotó és a videó. Az őrök kezébe kerül a döntés, lehetőségük van az ellenőrzésre. A biztonsági szolgálat megszüntetheti a riasztást, vagy fenntarthatja azt, egy kiválasztott következmény megjelölésével, pl. elutasíthatja az épületen belüli mozgást, kilépést. A rendszerbe integrált hangszóró képes az előre letárolt hang file-ok lejátszására, így az azonosító használatakor pontos és egyértelmű üzenetet kap a felhasználó a letiltás tényéről. Pl. üzenet „Kérjük fáradjon a biztonsági szolgálathoz, hogy ellenőrízni tudják az azonosító használatának jogosultságát.” A belépésekhez rendelt videók utólag is egyszerűen ellenőrízhetőek.

Az eGuard az MI öntanuló képességét használja. Az analitika egy központi rendszerben megy végbe, ami azt eredményezi, hogy az öntanulás a rendszerben használt minden eszközre, területi korlátozás nélkül azonnal kiterjed, nem ragad le egy helyi terminálnál vagy kameránál. A központosított MI használata rugalmas, biztonságos, gyors és költséghatékony rendszer üzemeltetését teszi lehetővé.

Különböző helyeken elhelyezett rendszerek és eszközök, távolról monitorozhatóak. A biztonsági személyzet valós időben tudja követni, felügyelni a rendszert, és távolról is beavatkozhatnak, ha szükséges. A teljes rendszer tanul és korrigálja az emberi változásokat, pl. öregedést, és új paramétereket állít be. A rendszerben szűréseket lehet használni, és belépési pontonként konfigurálható, hogy melyik áthaladási pontnál milyen szintű védelmet akarunk használni. Az eGuard megoldásba integrált MI hamarosan képes lesz különböző védőfelszerelések feltételeinek automatikus ellenőrzésére is, így a belépési pontokhoz rendelt további feltételek ellenőrzése is automatikussá válik. Az Accessium a jelen és jövő technológiáját is magában foglaló biztonságtechnikai fejlesztésekkel rendelkezik, melyek nem csak kész épületeknél, de az építkezések ideje alatt is biztonságosan használhatóak. A változó körülményekhez is kiválóan alkalmazkodó multifunkciós rendszer, több megoldást kínál. A beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszerből induló fejlesztés, megtartva eredeti funkcióit, évről-évre újabb, és a világ élvonalába kerülő megoldásokkal bővül.

Az Accessium további megoldásai ipari automatizáláshoz is használhatóak, és képes a gyártási folyamatokat hatékonyabbá tenni, a gyártási környezet biztonságát pedig fenn tudja tartani.

Az eBuilding megoldásunk pedig fel van készítve az épületirányítási rendszerrel (BMS) való átjárhatóságra, hogy helyiségenkénti és ne csak épületenkénti vagy szintenkénti vezérlést lehessen megvalósítani. Költséghatékony, biztonságosabb és fenntarthatóbb épület üzemeltetés a célunk.

Ahogyan a képen is látható „MI-t fejlesztünk 2024-ben”, így számos további megoldások várhatóak tőlünk, melyek az MI előnyeit használják fel.

Általános információk:
sales@accessium.eu (30) 835 76 93
Technikai információk:
info@accessium.eu (20) 974 2125

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka
Olvasta már?
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka