Milesight parkoló foglaltság- és jogosultság ellenőrzés AI kamerával


Milesight parkoló foglaltság- és jogosultság ellenőrzés AI kamerával
Bevásárlóközpontok, irodaházak parkolóiban lát el rendkívül hasznos, többrétű funkciót a Milesight legújabb mélytanulásra képes IP kamerája.

Az új céleszköz elsőszámú feladata a szabad, illetve a foglalt parkolóhelyek képalapú felismerése és vizuális megjelenítése. Ennek eredményeképpen a parkoló sorokban a folyosó fölé szerelt kamera színváltásának köszönhetően könnyedén felismerhető a szabad (zöld), a foglalt (piros), illetve a speciális (kék) parkolóhelyek megléte. A mélytanulási algoritmusnak köszönhetően ezzel a módszerrel 99%-os pontossággal jelezhetők ki a szabad, illetve a foglalt parkolóhelyek. A funkciók azonban nem állnak meg itt, számos egyéb jól használható tudással is bír ez az újdonság.

A parkolást irányító kamera két lencsével van felszerelve, így alkalmas arra, hogy egy időben 6 parkolóhelyet (3-3-at mindkét oldalon) szemmel tartson. A lencséket ráadásul szükség szerint rugalmasan beállíthatjuk, hogy az adott parkolóháznak és a telepítési lehetőségeknek megfelelő optimális lefedettséget elérjük. Kivitelezés és üzemeltetés szempontból ez azt jelenti, hogy hat parkolóhelyenként csak egy végpontot kell kiépíteni.

A következő nagy előny szintén a telepítési infrastruktúra gyors létrehozásában rejlik. Nem szükséges ugyanis mindegyik kamerához csillagpontosan odakábelezni, mivel a kamerák egymásra felfűzve 6-6 db összefogható. Ez hasonlatos a tűzjelző rendszer érzékelőinek felfűzéséhez, azaz itt is csak kamerától kameráig kell elvezessük esetünkben az UTP kábelt, hogy azok jel- és tápfeszültség ellátása biztosítva legyen. Ez pedig egy mélygarázsos kivitelezésnél hatalmas könnyebbséget jelent, mivel így 6x6, azaz 36 db beállóhely felügyelhető 1 db hálózati végpontról.


A kamerát azonban nemcsak parkolás felügyeletre, hanem valós idejű rendszámfelismerésre is használhatjuk, azonosítva a parkoló járművek rendszámát, az autók színét és típusát. E hasznos forgalmi- és belépési információkat pedig a kameraszoftver segítségével könnyen integrálhatjuk más gyártók parkolás menedzsment alkalmazásába. Ehhez a Milesight kamera gyártója kínál CGI/API parancsokat, valamint támogatja a TCP, HTTP, RTSP, MQTT protokollokat, amelyek lehetővé teszik a rugalmas integrációt. Így például már meglévő foglaltság kijelző LED tábla, illetve jármű kereső rendszerrel, valamint vizualizált központi kezelőplatformmal is összeköthető.

A kamerák az IP65-ös védettségük miatt nemcsak zárt, hanem részben nyitott parkolóházakban is jól használhatók. A szabad helyeket mutató beépített színes LED-ek magas fényerejének köszönhetően még világos környezetben is jól láthatók.

A fenti termékekkel kapcsolatban keresse kollégáinkat az info@gvhungaria.hu email címen.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája
Olvasta már?
Teljes platformot nyújt a Videosec termékpalettája