DEA Fusion P2P – az új generációs kerítésvédelem


DEA Fusion P2P – az új generációs kerítésvédelem
Forgalmazó: Zmax Biztonságtechnikai Kft.
Gyártó: DEA Security S.R.L.


A Fusion P2P az első olyan kerítésvédelmi rendszer, amely a DEA Sensor Fusion (DSF) kettős érzékelési technológiát alkalmazza. A rendszer érzékeli a kerítés rezgését és mozgását, amelyek feltehetően behatolási szándékkal keletkeznek. Ezek közé tartozik az átmászás vagy akár az áttörésre vonatkozó kísérletek, de a Fusion P2P egyedülálló módon képes az olyan átvágási kísérleteket is érzékelni, mint a fémfűrész vagy a sarokcsiszoló használatával elkövetett próbálkozások.

A rendszer érzékelők láncolatából épül fel. Az egyes érzékelők két különböző technológiájú elemből állnak; a hagyományos piezoelektromos részből, illetve egy MEMS gyorsulásérzékelőből. A két jelforrásból származó adatok feldolgozása és elemzése adaptív intelligencia-algoritmusok segítségével történik, amelyek képesek felismerni a behatolási kísérleteket és megkülönböztetni azokat a környezeti zajoktól.

Milyen elemekből épül fel?

A rendszer a gyár által kábelezett érzékelőláncokból, előregyártott vezérlőegységekből, kötőelemekből és véglezárókból áll. Az érzékelőláncok érzékelői közötti vezetékhossz 3 méter (5, 15 vagy 25 érzékelővel) illetve 5 méter (5 vagy 15 érzékelővel). A vezérlőegység legfeljebb 300 érzékelőt képes kezelni, két kommunikációs buszon maximum 1500 méter távolságig - amennyiben 5 méter távolság van az érzékelők között - illetve 900 méter távolságig – amennyiben ez a távolság 3 méter.
Mindamellett, hogy a pontos beállításokat a DEA szoftverével elvégezhetjük, a vezérlőegység automatikusan felismeri és „sorba rendezi” az érzékelőket, illetve képes riasztások azonosítására.

Milyen előnyökkel rendelkezik?

A Fusion P2P számos előnnyel rendelkezik, melyek közül talán a legfontosabbak az érzékelési megbízhatóság és a sokoldalú alkalmazás lehetősége. A rendszer szinte bármilyen típusú fém kerítésen alkalmazható, de egy speciális kiegészítő konzol segítségével pengés huzal (NATO drót) illetve tégla/kőfal is védhető vele. Kiemelkedő előny, hogy mivel az egyes érzékelők egyedi kalibrálással rendelkeznek, így ugyanaz az érzékelősor alkalmazható heterogén kerítésszakaszokon is. Az érzékelősort hurokkonfigurációban alkalmazva lehetőségünk van a rendszert redundánssá tenni, így az hatékonyan működik akkor is, hogyha a buszkábel bárhol sérül vagy elszakad.

A Fusion P2P európai szabadalom hatálya alá tartozik

A DSF (DEA Sensor Fusion) technológia szabadalmát, amely a FUSION P2P kerületi behatolási rendszer alapját képezi, most kiterjesztették egész Európára. Ez egy olyan jelentős eredmény, amely a FUSION P2P-t a piac egyik leginnovatívabb kerítésvédelmi rendszerévé teszi.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Az iPhone, mint céges belépőkártya
Olvasta már?
Az iPhone, mint céges belépőkártya