PERIDECT+ kerítésvédelem

A föld alatt is!

PERIDECT+ kerítésvédelem
Forgalmazó: Riarex Kft.
Gyártó: SIEZA


A PERIDECT+ kerítésvédelmi rendszer moduláris és egyszerű kiépíthetőségével kifejezetten nagy területek, telephelyek kerítésvonali behatolás jelzésére lett kifejlesztve. Telepíthető minden hagyományos kerítéstípusra (pl.: drótfonatos, hegesztett tekercses, hegesztett paneles, felső kerítés bővítmények), egyedi kerítésekre is (fém lamellás, fém paneles, kovácsoltvas) vagy a föld alá beásva, rejtetten, egyaránt.


Akár a földalatti, akár a kerítésre szánt modul érzékeli mindazokat a mechanikus hatások által keltett vibrációkat, amelyek a kerítésen vagy a föld alatt való „ténykedéskor” lépnek fel (mászás, vágás, átbújás, ásás). A processzoros és piezoelektromos érzékelő modul a normál kialakításon túl, a külső hatásokkal szemben ellenállóbb vandálbiztos vagy a föld alá telepíthető kivitelben is kérhető! Ha a lehetőségek vagy az esztétikai elvárások nem engednék a síkra szerelést, az érzékelő rejtett változata a kerítésoszlopok zártszelvényébe telepíthető. A föld alá telepíthető verziónak is megvannak az ideális telepítési feltételei. A PERIDECT+ az ún. „Differenciált Logika” használatával radikálisan csökkenti az időjárási hatások okozta téves riasztásokat (eső, szél, jégeső, villámlás) és a változó körülményekben való hangolást követően biztosítja a rendszer stabil működését.

A PERIDECT+ programozható kimenetein keresztül illeszthető riasztórendszerekhez, mint bármely hagyományos érzékelő. Tetszés szerint meghatározott zónákról, zónacsoportokról kaphatunk kontaktusjelzést. Másik lehetőség a képi megjelenítő és integrált felügyeleti rendszerhez való illesztés, amely lehetővé teszi a behatolás pontos helyének megjelenítését és vezérli az adott jelzéshez társított, beállított kamerát.

A PERIDECT+ rendszer jellemzői:
 • Moduláris rendszer – a DIN sínre szerelhető modulok lehetővé teszik a könnyű szerelést a szükséges kialakításban.
 • Galvanikus hurok leválasztás – minden érzékelő és hurok galvanikusan le van választva a kiértékelő egységtől, amely növeli a rendszer ellenállását a zavaró hatásokkal szemben.
 • Szimmetrikus kötésű érzékelők – minden érzékelő kétvezetékes kábellel csatlakozik a hurokba. A szimmetrikus kötés egyszerűsíti a rendszer telepítését, nem szükséges figyelni a kábelek polaritására, ez által csökkentve a szerelésből adódó hibák lehetőségét.
 • Akár 500 vegyes tulajdonságú érzékelő csatlakoztatása egy hurokra – lehetővé teszi akár 1500 méter hosszúságú kerítések egyszerű levédését (3 méteres szakaszok esetén). Egy hurokmeghajtóhoz két hurok is csatlakoztatható, így a biztosított szakasz hossza akár 3000 méterre is növelhető, vagy szintén ekkora távolság lehet két hurokmeghajtó modul között is, így még hosszabb kerítés szakaszok is kialakíthatók.
 • Biztosított (redundáns) érzékelő hurok – ennél a kialakításnál az érzékelő hurok mindkét végén hurokmeghajtókhoz csatlakozik. Egyik meghajtó modul (Master) hagyományos üzemmódban kezeli az érzékelő hurkot, míg a másik (Slave) tartalékként felügyeli a hurok működését. Amint a Master vezérlő elveszti a kapcsolatot egyes érzékelő csoporttal (pl. elvágják a hurkot) a hurok másik oldaláról a Slave vezérlő átveszi az érzékelők teljes értékű felügyeletét. A „Biztosított érzékelő hurok” használható kisebb telepítés esetén egy központra illesztett két hurokvezérlővel, valamint nagyobb rendszerek esetén több központ egymás után kötésével.
 • Szakasz leválasztók – rövidzár esetén is biztosítja az érzékelő hurok működését. A leválasztókat mindig bizonyos számú érzékelő (20-25) után ajánlott illeszteni a hurokba, így rövidzár esetén csak az érintett két leválasztó közötti szakasz működése áll le, a hurok többi része zavartalanul üzemel tovább. A Master vezérlő oldali szakasz a rövidzár előtti leválasztóig normál üzemben működik továbbra is, míg a rövidzár utáni leválasztótól a Slave hurok vezérlő felügyeli és kezeli az érzékelők jelzéseit.

  A Sieza a PERIDECT+ termékei jelenős részét előszerelten biztosítja (pl. a DSP+ érzékelőket 50db/dob kivitelben előre összekábelezi), ezzel jelentősen csökkentheti a telepítési időt és a költségeket! Ezáltal határozottan növeli az Ügyfelek elégedettségét és bizalmát a kerítésvédelmi rendszerekkel kapcsolatban, nem utolsó sorban kellemes csalódást okozva a kedvező ár/érték arány tekintetében!

  A PERIDECT+ kerítésvédelmi rendszer magyarországi forgalmazója a Riarex Kft., további információért keresse bátran munkatársainkat!

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  2024-től elindultak az elektronikus tűzvédelmi naplózás képzései
  Olvasta már?
  2024-től elindultak az elektronikus tűzvédelmi naplózás képzései