A régi megoldásoknak csengettek - Itt az új Techson kaputelefon


A régi megoldásoknak csengettek - Itt az új Techson kaputelefon
A Techson termékpalettáján idén elérhetőek lesznek a kaputelefonok, a hozzájuk kapcsolódó beltéri egységek és kiegészítők. A TCT DB102 a gyártó első, sokoldalú kaputelefonja, aminek konfigurációja pár percet vesz igénybe, így rögtön integrálható a Techson rendszerünkbe.

A Techson márka a biztonsági kamerák és rögzítők világán túl idén kaput nyit egy új irányba. A termékpalettában megjelennek a kaputelefonok és a hozzájuk kapcsolódó beltéri egységek és kiegészítők. Ezekkel a hiánypótló újdonságokkal többé nem szükséges a Techson kamerarendszerek mellé más gyártók kaputelefonjait választani, majd kompatibilitási problémákkal küszködni. Ezáltal pedig időt és energiát is megspórolhatunk.

Az első úttörő: TCT DB102 kaputelefon

A TCT DB102 egy olyan egyszerű, letisztult, és kompakt eszköznek lett tervezve, ami képes az alapvető elvárásokat kielégíteni. A kaputelefon ezeken túl még költséghatékony is, hiszen nem kötelező hozzá beltéri egységet is szereznünk. Az eszköz fogadó oldala akár saját mobiltelefonunk is lehet, mely ott lapul már zsebünkben!


Videós kaputelefonhoz hűen egy 2 Mpx-es kamera kapott első körben helyet a termékben. Érdemes kiemelni, hogy a kamera látószöge 170 fokos, így majdnem a teljes kapunk előtti területet meg tudjuk figyelni, és a hozzánk érkezők is jól láthatóak. A minél jobb kép érdekében 80 dB-es WDR-rel lett ellátva, hogy a változó fényviszonyok mellett is megfelelő képet kapjunk.


Megvilágítási opciók

A kamera rész fölött a megvilágítások kaptak helyet: egy nagyméretű fehér LED és két infra LED is található a kaputelefonban. A fehér LED segítségével éjszaka is színes és részletgazdag képet kaphatunk. Emellett, ha valaki számára a fehér LED túl hivalkodó lenne, használhatja az infra megvilágítást is. Bár így csak fekete-fehér képet szolgáltat az eszköz, de kevesebb feltünéssel jár a működése. Természetesen lehetőségünk van kedvünknek megfelelően választani, melyik megvilágítást szeretnénk alkalmazni. Érdemes megjegyezni, hogy a fehér fény csak abban az esetben villan fel, hogyha az eszköz arcot észlel — így nem kell aggódnunk a folyamatos világítás miatt. Az időintervallumot 30 másodperc és 5 perc között állíthatjuk.

Kétirányú hangkapcsolat

A kamera funkció után a kaputelefon másik alapvető tulajdonsága, hogy képes legyen a kétirányú hangkapcsolat létesítésére. A TCT DB102 természetesen beépített mikrofonnal és hangszóróval is rendelkezik. Fontos megjegyezni, hogy zajcsökkentéssel és visszhangcsökkentéssel is el lett látva, ezzel igyekszik biztosítani a minél jobb hangminőséget, mind az adó és mind a fogadó oldalon is.

Beengedési lehetőségek (csengetés és/vagy kártyaolvasás)

A készülék alján helyezkedik el a csengetésre szolgáló gomb, amely egy három színű LED-del lett ellátva — ez piros színű, amikor valamilyen hiba van a működésben. Kék és zöld színt pedig a megfelelő működés során tapasztalhatunk.


Az eszközben továbbá egy Mifare kártyaolvasó is helyet kapott, melynek olvasási frekvenciája 13,56 MHz, ezzel szélesítve a beengedési és a felhasználási lehetőségeket. Ha kényelmesen és könnyedén szeretnénk közlekedni otthonunkban vagy irodánkban, a kártya segítségével ezt megtehetjük – így csak a vendégeknek lesz szükséges csöngetnie. A személyeket és a hozzájuk tartozó kártyaszámokat akár az eszköz saját memóriájában is tárolhatjuk és kezelhetjük.

Kapcsolódási és tápellátási lehetőségek

A kaputelefon alapfunkciói után térjünk rá a kapcsolódási és tápellátási lehetőségekre. Ha van lehetőségünk UTP kábelezésre, akkor egy kábelen keresztül a hálózati kapcsolódást és a tápellátást is megvalósíthatjuk, mivel az eszköz PoE képes. Ha nincs lehetőségünk vagy kedvünk kábelezni, viszont áram van a kapunál, akkor 12V DC-n is lehetőségünk van az eszközt működtetni. Illetve a 2,4 GHz Wi-Fi-n keresztül is tud kapcsolódni a hálózatunkhoz (ami kapcsolat a távolságtól és a környezeti adottságoktól jelentősen függhet). Meg kell jegyeznünk, hogy egyszerre csak egy módon tud az eszköz a hálózathoz kapcsolódni, vagy kábelesen, vagy Wi-Fi-n keresztül.

Nyiss az új lehetőségek irányába!

Az eszköz hátoldalát megnézve érdemes kitérni még milyen lehetőségekkel kecsegtet a TCT DB102 kaputelefon. Maximum 256 GB-os SD kártyával szerelhető, így akár önállóan is képes videók és képek rögzítésére.

Tamper gombbal lett ellátva
, így, ha illetéktelenül szeretné valaki leszerelni a kaputelefonunkat, vagy kárt tenni benne, máris hangos riasztást kaphatunk. Valamint képet és felvételt is készít az adott eseményről, de akár még e-mailt is küld a feltörés eseményéről.


Emellett a még szofisztikáltabb használat érdekében a kaputelefon ajtónyitási kimenettel rendelkezik, valamint nyitó gombot is köthetünk hozzá. Továbbá ajtókontakt bemenete is van, valamint képes akár Wiegandon keresztül is kommunikálni, illetve RS485-ös kapcsolódás is rendelkezésre áll.

Távoli kapunyitás, egy kattintással

Miután alaposan átnéztük mikkel is lett felszerelve a TCT DB102 -es kaputelefon, a legfontosabb még hátra maradt. Miként lesz lehetőségünk az ajtó kinyitására távolról?

A kaputelefon programozása a saját webes felületén keresztül lehetséges, ahol magyar nyelvű menü is rendelkezésre áll. (A későbbiekben magyar hangokkal is fel lesz ruházva az eszköz).

Az eszközt a SuperLive Plus mobilalkalmazáson keresztül tudjuk elérni. Ehhez arra van szükségünk, hogy a kaputelefon tudjon a világháló felé kommunikálni. Ha a kommunikációt biztosítottuk, akkor nincs más dolgunk, mint a QR kódos azonosítóval felvenni a SuperLive Plus fiókunkba és a felhőszolgáltatáson keresztül máris megszületik a kapcsolat a telefonunk és a kaputelefon között. Innentől kezdve a csengetések esetén mobiltelefonunkra kapunk többszöri rezgést (Android esetén) vagy hívást (iOS rendszer esetén), melyet lekattintva máris megjelenik nekünk a kaputelefon képe. Így eldönthetjük, hogy elindítjuk a beszélgetést, letesszük a hívást, vagy akár egyből nyitjuk a kaput.

További professzionális kiegészítők

A TCT DB102 kaputelefon önmagában is egy szinte minden kaputelefonhoz támasztott igényt képes egyszerűen kielégíteni. Ha azonban további kiegészítőkkel szeretnénk még professzionálisabbá tenni a rendszert ezt is megtehetjük.

A tartósság érdekében a kaputelefonhoz elérhető esővédő keret ( BKTDB1S ), kiemelő szerelődoboz szintén esővédővel ( BKTDB1SJ ), valamint döntött oldalfali konzol is ( BKTDB1A ).

Ha szeretnénk a mobilos alkalmazáson túl csengetést kapni, a TCT DBC1 beltéri csengővel ezt is elérhetjük, mely használata és konfigurálása szintén pillanatok alatt megoldható az eszközön található nyomógombokkal, vagy a TCT DB102 webes felületén. Hangereje állítható és öt különböző csengetés között választhatunk!


A jövő zenéje: beltéri- és kültéri kaputelefon állomások

A jövőben a Techson kaputelefonos palettája természetesen tovább bővül és konkrét beltéri állomás is elérhető lesz. Ez a TCT IS716, melynek saját LCD kijelzője van, így IP-hálózaton keresztül össze tudjuk kapcsolni a kültéri kaputelefonunkkal. Ebbe a beltéri állomásba akár több kaputelefont is fel tudunk venni, de hozzáadhatunk akár csak kamerákat is.

Ezenfelül elérhető lesz a TCT DS302, amely egy többlakásos, nyomógombos és kártyaolvasásra is alkalmas 2 Mpx-es kamerával ellátott kültéri kaputelefon állomás lesz. Ez azok számára tökéletes választás, akik többlakásos lakóházak, vagy lakótelepi épületek kaputelefonrendszereit szeretnék megvalósítani, IP-alapú rendszerrel és Techson termékekkel.

Ezekről a termékekről további cikkünkben olvashatsz majd részletesebben, így megéri figyelni hírleveleinket és a honlapot!


Összefoglalva a TCT DB102 első kaputelefonja a Techson márkának egy sokoldalú, minden alapvető kaputelefonhoz támasztott igényt kiszolgáló eszköz. Konfigurációja a megfelelő hálózati ismeretek és stabil internet kapcsolat mellett pár percet vesz igénybe, és máris integrálhatjuk Techson rendszerünkbe és használhatjuk az eszközt ajtónk őrzésére és beengedésekre.
Tagek: kaputelefon

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Uniview Tri-Guard 2.0 kamera
Olvasta már?
Uniview Tri-Guard 2.0 kamera