ATM kiemelés megelőzése MI alapokon


ATM kiemelés megelőzése MI alapokon
Az amerikai (USA) Robotic Assistance Devices (RAD) bejelentette új, a pénzkiadó automaták kiemeléses el-/kirablását megelőzni hivatott, mesterséges intelligencia alapú programcsomagját.

A kiemeléses támadás során az elkövetőek egy lánc, vagy sodrony segítségével egy járműhöz kötik a kiszemelt ATM-et kitépve azt a helyéről, hogy „nyugodt körülmények között” felnyithassák, avagy eleve az automata ajtaját kötik össze a járművel, hogy azt feltépve hozzájuthassanak az abban lévő pénzhez. Az USA-ban 2019-óta megtízszereződött a hasonló bűncselekmények száma, melyek eseményenként átlag 180 -200 MFt-nyi kárt jelentenek a pénzintézetek és a települések számára. A RAD által kínált – némi túlzással élve – „minden egyben” megoldás (ROSA) egy többkamerás, könnyen és gyorsan telepíthető, integrált MI-alapú analitika csomaggal (emberalak/lőfegyver/jármű/rendszám azonosítás), valamint vizuális „üzenőfelülettel” és kétutas audio kommunikációs funkcióval rendelkező, hordozható eszköz, mely akár sziget üzemmódban (napelem és akkumulátor kiegészítőkkel) is üzemeltethető.

Forrás: RAD Security

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Sikeresen zárta legújabb brazíliai projektjét a Zmax
Olvasta már?
Sikeresen zárta legújabb brazíliai projektjét a Zmax