Harmadik generációs lőfegyver detektálás


Harmadik generációs lőfegyver detektálás
Az Omnilert piacra dobta mesterséges intelligencia (MI) támogatású, képalapú lőfegyver detektáló megoldásának harmadik generációs verzióját.

A már többszáz iskolában, egyetemen, kórházban és kiskereskedelmi egységekben „aktív szolgálatot teljesítő” Omnilert Gun Detect legújabb verziója még hatékonyabb hardverhatékonyság mellett kínál megnövelt azonosítási hatékonyságot. Az Omnilert Gun Detect mesterséges intelligencia architektúráját úgy optimalizálták a fejlesztők, hogy az eredeti architektúrához képest bármely GPU esetében 10-szeresére növelje a rendszer teljesítményét, még több kamera adatfolyam feldolgozását biztosítva szerverenként. Mint azt az Omnilert illetékese kifejtette, az új verzió akár 55 1080p-s képanyag kezelésére képes (15 kép/s frissítés mellett) egy szabványos NVIDIA RTX 4060 GPU integrálása esetén. Az új klaszterezési funkció biztosítja, hogy az akár többezek telephely futó többtízezer kamera menedzselése még egyszerűbb lehessen. Az Omnilert MI modellje, szemben a hasonló megoldásokkal, nem csak egyszerűen összehasonlítja a képterületen található tárgyakat az ismert fegyverekről készült képek adatbázisával; hanem azt a világ különböző helyszínein, valós körülmények között, közvetlenül a biztonsági kamerák által rögzített nyers videofelvételek segítségével tanították fel, így tükrözi a mindennapi környezet tényleges összetettségét és jellemzőit, pl a változó fényviszonyokat és az emberi viselkedés sajátosságait. A cég illetékesének elmondása szerint, az új generációs detektor a másodperc töredéke alatt képes azonosítani egy lőfegyvert, amit az Omnilert Monitoring megoldása 3 másodperc alatt igazol vissza, melyet követően további két másodperc szükséges az előre megadott vészhelyzeti forgatókönyvek (rendőrség értesítése, ajtók lezárása, riasztási hangjelzések leadása stb.) aktiválásához. Az illetékesek felé küldött riasztási üzenetek mellé a rendszer álló-/mozgóképes információt is csatol, a helyzet reális értékelését támogatandó.

Forrás: Omnilert

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
2024-től elindultak az elektronikus tűzvédelmi naplózás képzései
Olvasta már?
2024-től elindultak az elektronikus tűzvédelmi naplózás képzései