Keresés képanalitikai riasztások alapján Videosec NVR-eken


Keresés képanalitikai riasztások alapján Videosec NVR-eken
Ma már minden Videosec IP kamera felismeri, ha emberalakot lát, több modell a járműveket is, és ezek alapján generálnak riasztásokat. Hogy mennyire egyszerű ezekben keresni Videosec NVR-eken, ezt tekintjük most át.

A CCTV technológiák fejlődésének fontos mérföldköve volt a mozgásérzékelés, de ma már nem kell minden mozgó bokrot, árnyékot és madarat végignézni, ha egy eseményt keresünk.

IQ analitikás kamerák behatolásérzékelését pár egyszerű lépésben felprogramozhatjuk.
A beállítás almenű VCA menüpontjában, vagy C és IQ NVR-ek Intelligens almenüjében a kiválasztott kamerához bekapcsoljuk a behatolásérzékelést, majd megrajzoljuk a riasztási területet vagy területeket. Egy terület legalább 3, legfeljebb 6 pontból állhat, a területekhez különböző időküszöböket állíthatunk be. A következő fontos lépés, hogy a végrehajtandó feladatoknál bekapcsoljuk az adott csatorna rögzítését, majd a beállításokat mentsük el. Csak ennyi a teendőnk, a rögzített videókban innentől kereshetünk is.

A riasztási események visszakeresése és lejátszása webfelületen a visszajtszás almenüben történik. Kiválasztjuk az eseménytípust, a csatornákat és az időszakot, majd elindítjuk a keresést. Magasabb kategóriás Videosec NVR-eken az Intelligens menüpont alatt választhatjuk ki, mire keresünk: emberre, kerékpárra, gépjárműre, rendszámtöredékre, majd ezekből bélyegképes listát kapunk, az eseményekhez tartozó videófelvételeket egyenként visszajátszhatjuk, kötegelve ki is menthetjük. A rögzítő felületén a VCA almenü Viselkedés keresése menüpontban bélyegképes keresést találunk, ahol a rögzítő jelöli a riasztási területet és az azt megésrtő személyt vagy járművet is, ahogy a fenti képen is látható.

Egyszerűen kezelhető funkció, ami magas hozzáadott értéket képvisel – aki még nem használ VCA képanalitikát, próbálja ki, egyszerű lesz, nem fog benne csalódni.

Kérdéseivel keresse a Videosec csapatát.

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai
Olvasta már?
A Techson 1.4.10-es firmware újdonságai