Mobiltelefon, mint mintatároló


Mobiltelefon, mint mintatároló
A koreai Suprema bemutatta legújabb technológiai megoldását, mely a felhasználó mobiltelefonját vonja be a hitelesítés folyamatába. A „mint a mobilon” (ToM) választ kíván adni a világon egyre komolyabban vett adatvédelmi kérdéskör generálta kihívásokra.

A ToM lehetőséget biztosít a felhasználók számára, hogy biztonságosan tárolják és kezeljék hozzáférési /-hitelesítési folyamatokhoz szükséges arcképadataikat saját okostelefonjaikon. Az architelesítést és a mobil hozzáférést integráló ToM lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kizárólag okostelefonjukkal lépjenek be a védett objektumokba, ennek megfelelően nincs szükség fizikai kulcsok / RFID-kártyák kiadására és kezelésére. A rendszer lehetőséget biztosít arra is, hogy a felhasználó könnyedén regisztrálja vagy frissítse arcképét okostelefonja segítségével. A hitelesítéshez használt arckép csak a felhasználók mobilján található meg, így személyes adataik biztonsága érdekében minden rendelkezésre álló eszközt igénybe vehetnek. Rendszergazdai szemszögből tekintve a kérdést, a Suprema által kínált új megoldással a felhasználók maguk regisztrálhatják és frissíthetik hitelesítésükhöz szükséges fényképüket, egyszerűsítve az adminisztrációs folyamatokat, kiküszöbölve a személyes adatok tárolásának szükségességét. Ezzel biztosítható a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályozásoknak (pl. GDPR) való megfelelést.

Forrás: Suprema

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában
Olvasta már?
Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában