Új metánérzékelő a Teledyne kínálatában


Új metánérzékelő a Teledyne kínálatában
A Teledyne Gas and Flame Detection piacra dobta legújabb, ipari és kutatólaboratóriumi környezetbe szánt, robbanásbiztos, infravörös (IR) metánérzékelővel kiegészített OLCT 100 XPIR megoldását.

A metán nem csak a levegővel alkot robbanásveszélyes keverékeket, de az emberi egészségre, valamint a környezetet is káros lehet. Ebből fakadóan az állami szabályozások is egyre alacsonyabb küszöbértékeket határoznak meg, mely elengedhetetlenné teszik az egyre precízebb érzékelők alkalmazását. Az IR-technológia egyik jelentős előnye – különösen konstans metángazdag környezetben – a katalitikus oxidáción alapuló érzékelőkkel szemben gazdasági jellegű, hiszen a „hagyományos” érzékelők esetében a gyakori érzékelőcsere és kalibrálási igény jelentős extra költséget ró a végfelhasználóra. Az IR-metánérzékelők két hullámhosszú IR-t alkalmaznak: egyet a gázelnyeléshez (aktív), és egyet a hőmérséklet és a páratartalom hatásainak kompenzálására (referencia). Mivel az IR-érzékelők működéséhez nincs szükség oxigénre, ezek az érzékelők 0-100 térfogatszázalékos metángáz környezetben is alkalmazhatók, stabilan biztosítva az 5%-os küszöbérték elérést.

Forrás: Teledyne Gas and Flame Detection

Hirdetés
hírdetés
SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka
Olvasta már?
SPS MID3000RTI 1.0: az online kettős konverzió bajnoka