Uniview Tri-Guard 2.0 kamera

Jó helyett még jobbat

Uniview Tri-Guard 2.0 kamera
Forgalmazó: CompMarket Hungary Zrt.
Gyártó: Uniview Technologies Co.,Ltd


Azt mondják, ami bevált, azon ne változtass. Az Uniview szakemberei mégis fejlesztettek, és jól tették: sikerült még jobbat alkotniuk. A Tri-Guard kamerák annak idején sikerrel debütáltak, majd a konkurencia is megirigyelte a sikert és ők is hasonlóval rukkoltak elő. Ideje volt tehát feljebb lépni.

A Tri-Guard kamerák az aktív elrettentést biztosítják: nem csak észlelik a behatolást, hanem hang- és fényjelzéssel riasztják el a hívatlan látogatót. Teszik ezt úgy, hogy még éjszaka is színes felvételt készítenek például a behelyezett mikroSD kártyára. A Tri-Guard sorozat az intelligens behatolásmegelőzést (Smart Intrusion Prevention – SIP), a ColorHunter funkciót (színes kép éjszaka is fehér fényű megvilágítással) és az aktív elrettentést (hanggal és fénnyel) integrálja egyetlen IP-kamerába. Éjszaka 3 üzemmódban képes működni:

  • kettős fényű üzemmód: IR világítás nyugalomban, eseménykor piros/kék fénnyel villog, a fehér fényű      megvilágítás és a hangszóró bekapcsol;
  • IR üzemmód: IR világítás nyugalomban, eseménykor piros/kék fénnyel villog, a hangszóró bekapcsol;
  • fehér fényű üzemmód: fehér fényű világítás nyugalomban, eseménykor piros/kék fénnyel villog, a hangszóró      bekapcsol.


    Lássuk tehát, mi mindenben tudnak többet a Tri-Guard 2.0 kamerák! Jelenleg ezek a modellek állnak rendelkezésre: 5 megapixeles csőkamerában IPC2B15SS-ADF28(40)KMC-I1 és turret verziójában IPC3635SS-ADF28(40)KMC-I1, valamint ezek 8 megapixeles verziói. A 2,8 illetve 4 milliméteres optikákban, a kialakításban valamint a felbontásban variálva tehát 8 változat kapható.

    Az 1/2,7”-os méretű CMOS érzékelővel F1.0 írisz párosul, így a korábbinál kétszer érzékenyebb lett a kamera: 0,001 lux-os. Éjszaka a beállított üzemmódtól függően színes képet képes készíteni még 0 lux esetén is. A meleg fehér fény 40 méter távolságig hatékony, akárcsak az infravörös megvilágítás. Ám nem csak ezt a két féle fényt képes kibocsátani a kamera: riasztáskor/elrettentéskor piros és kék fénnyel is világít, amely javítja a láthatóságot kedvezőtlen időjárási körülmények között, például esőben és ködben. A nagy teljesítményű, 3 Wattos hangszóróval párosítva a Tri-Guard 2.0 kamera erőteljes riasztási hatást biztosít a fokozott biztonság érdekében.


    Bár a 2,8-as objektívvel szerelt kamera vízszintes nyílásszöge közel 4 fokkal kevesebb (109°), mint az elődé, „cserébe” a 4-es objektívé meg 6,3 fokkal több (97.5°). Érdekes módon mégis ugyanazok a DORI értékek szerepelnek mind az új, mind a régi kamera adatlapján.

    Jelentősen nőtt a WDR értéke, 130dB-re. A kameracsalád megkapta az Auto Scene Match (ASM) funkciót: amennyiben a kamera jel/zaj viszonyt figyelve szükségesnek tartja, bekapcsolja a WDR-t, automatikusan javítva a képet. A kamerában alkalmazott képérzékelő képminőséggel kapcsolatos algoritmussal van felszerelve. A jelenet megváltozásakor a mesterséges intelligencia összehasonlítja az új jelenetet az algoritmusban szereplő jelenetekkel, és automatikusan beállítja a kép paramétereket, hogy mindig zajmentes, éles és világos képet kapjunk.


    Az eddigi két felhasználói szint háromra nőtt. Most már lehetséges operátor jogosultságot is adni. Összesen 32 felhasználót állíthatunk be, amiben a telepítő (admin) is benne van. Az eddigi 12 nyelv helyett immár 20 féle nyelven tudunk kommunikálni a kamerával.

    Az új sorozat tagjai 2-2 további csatlakozót kaptak. Audió be- és kimeneteket, illetve riasztási be- és kimeneteket használhatunk. Most már tehát további hangot adhatunk a kamerába a csatlakozással, illetve megnövelhetjük a korábbinál is erősebb hangú riasztást. A riasztási kimenettel pedig vezérelhetünk, csatlakozhatunk egy meglevő betörésjelző rendszerhez (riasztóhoz), míg a bemenettel például előjelzést indíthatunk. Jelentősen megnőtt a kamera mérete, nem csak térfogatban, hanem súlyban is. Ugyanakkor a fogyasztása némileg csökkent az elődjéhez képest. Ahogy az Uniview kameráknál ez megszokott, a PoE táplálás mellett 12V-os bemenet is rendelkezésre áll.

    Természetesen ezekre az eszközökre is 36 hónap garanciát nyújtunk. A jó minőség a kedvező ár/teljesítmény viszonnyal párosul.

    Az Uniview Tri-Guard 2.0 kamerák hamarosan elérhetők lesznek a kínálatunkban: www.compmarket.hu

    Rendeléssel, árajánlat kéréssel és technikai támogatással kapcsolatban keresse biztonságtechnikai munkatársainkat:
    Lovász Gábor: +36 30 352 9409
    Bánki György: +36 30 901 6918
    biztonsagtechnika@compmarket.hu

    Kövessen minket a Facebook, LinkedIn és YouTube-on is, hogy ne maradjon le a legújabb Uniview termékinformációkról és technológiákról.

    Hirdetés
    hírdetés
    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában
    Olvasta már?
    Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában