Bambusz anyagú beléptetőkártya - ahol a fenntarthatóság találkozik a biztonsággal


Bambusz anyagú beléptetőkártya - ahol a fenntarthatóság találkozik a biztonsággal
A beléptetés-szabályozás 2023-as állapotáról készült legutóbbi felmérés kimutatta, hogy a HID-partnereknek és végfelhasználóknak, valamint a biztonsági és informatikai szakembereknek eltérő igényeik és aggályaik lehetnek, de egy dologban szinte mindenki egyetért: a fenntartható megoldások szükségességében. Valójában a fenntarthatóság volt a legfontosabb kérdés felmérésünk válaszadóinak csaknem 90%-a számára.

Ezt az elvárás elsősorban végfelhasználók és fogyasztók felől érkezik, egyre többen kérik a működési átláthatóságot és igénylik a környezetterhelést csökkentő megoldásokat.

És nem az HID az egyetlen, aki látja ezeket a trendeket.

A fenntarthatósági váltás
A fenntarthatóság továbbra is kulcsfontosságú a HID számára, és alapvető szempont termékeik és megoldásaik fejlesztése és optimalizálása során. Az ASSA ABLOY-jal közösen elkötelezték magukat egy ambiciózus fenntarthatósági program mellett, amely konkrét, tudományosan alátámasztott célokat tűzött ki a Párizsi Megállapodásnak megfelelően.

  • A befektetők egyre gyakrabban alkalmaznak nem pénzügyi környezeti, társadalmi és vállalatirányítási tényezőket (ESG-tényezőket) elemzési folyamataik részeként a lényeges kockázatok és növekedési lehetőségek azonosítására.
  • A vezető biztonsági beszállítók már beépítik jelentési rendszereikbe a fenntarthatóság terén elért eredményeket
  • A vállalkozások egyre gyakrabban hivatkoznak a „nettó nulla” és a „megújuló” kezdeményezésekre
  • A Bloomberg előrejelzése szerint a globális ESG-eszközök 2025-re meghaladják az 53 billió dollárt – ez több mint egyharmada a kezelt teljes vagyonnak.
  • Az Egyesült Nemzetek Szervezete a fenntarthatóságra összpontosít a fenntartható fejlődési céljaival (SDG), amely 17 célból és 169 célból áll, amelyek egyensúlyban tartják az ESG-ket.

    Ez az egyre növekvő számú környezettudatos szervezet a fenntarthatóságra törekszik üzleti tevékenységük minden területén, beleértve a hitelesítési programjaikat is. Míg a digitális hitelesítő adatok továbbra is a fenntarthatósági menetrendhez igazodó megoldást jelentenek (amellett, hogy számos egyéb előnnyel járnak!), sokan keresik a hagyományos PVC-kártyák fizikai alternatíváit. Mindez problémát jelent a szolgáltatók számára: hogyan lehet költséghatékony, fenntartható és rendkívül biztonságos fizikai hitelesítő adatokat létrehozni?

    A HID esetében a válasz a bambusz.

    Bemutatkozik a HID Eco Card
    A nemrégiben kiadott HID Eco Card fenntartható, környezetbarát bambuszból készült, amelyet a Forest Stewardship Council (FSC) és a TUViT Seal 5 tanúsított. Miért bambusz? Előnyös, hogy rendkívül gyorsan nő és kevés mezőgazdasági beavatkozást igényel (pl. műtrágyát vagy növényvédő szereket), valamint alacsony az energiafogyasztása és a feldolgozás során a CO2-kibocsátás. Az HID ügyfelei azt is szeretik, hogy csökkenti a műanyag- és fogyóeszközök hulladékát. További információért tekintse meg az alábbi videót.


    Tudjon meg többet a HID Eco kártyáról >>

    Amellett, hogy környezetbarát, a HID Eco Card:
  • Biztonságos — SIO-kompatibilis, fejlett Seos® titkosítási technológiával az adatok biztonsága érdekében
  • Sokoldalú – A beléptetőrendszerek széles skálájával kompatibilis, és ideális különféle alkalmazásokhoz
  • Tartós – Tartósságra és újrafelhasználásra tervezve, három év garanciával
  • Brandable – testreszabható, így a márkák bemutathatják elkötelezettségüket a fenntarthatóság és a      biztonság iránt

    A kisebb változtatások, mint például a bambusz beléptető kártyák választása, valódi változást hozhatnak a bolygón és a közvéleményben. Ez csak az egyik módja annak, hogy a szervezetek kinyilvánítsák elkötelezettségüket a fenntarthatóság iránt – és egy másik módja annak, hogy a HID a világ élére álljon a megbízható identitások fejlesztésében.

    Legyen naprakész, hogy a HID Eco Card hogyan illeszkedik szervezete biztonsági és fenntarthatósági stratégiáiba >>
  • Tagek: beléptető

    SecuriFocus

    A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
    www.securifocus.com

    SecuriForum

    A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
    www.securiforum.com

    Elérhetőség

    SecuriFocus Kft.
    1118 Budapest
    Nagyszeben u. 24/A
    Tel: (30) 942-2789
    Email: info@securifocus.com
    Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában
    Olvasta már?
    Lengyel fejlesztés és gyártás, 30 éve a biztonságtechnika szolgálatában