Sötétségben is éber: Provision-ISR hőkamerák


Sötétségben is éber: Provision-ISR hőkamerák
A Provision-ISR hőkamerák fejlett technológiával áthatolnak a sötétségen, és éjszaka is tiszta képet adnak. Tökéletesek bel- és kültéri megfigyeléshez, a perimetrikus védelemtől a tűzérzékelésig. Legyen szó csillagtalan éjszakáról, vagy sok hetes aszályról, a Provision-ISR Thermal kamerák helytállnak.

Kamerák, amik időtől és időjárástól függetlenül remekül teljesítenek.
A hőkamerák nem függenek a fényviszonyoktól, bármely napszakban megbízható képet adnak. Ez annak köszönhető, hogy a hagyományos fényérzékeny optika mellett a készülékek a látóterükben található és tartózkodó objektumok által kibocsájtott infravörös sugárzást modelltől függően egy 12µm vanádium-oxid vagy egy 17µm α-Szilikon, hűtés nélküli fókuszsík-detektor segítségével veszik fel, így alkotva a sci-fikből és akciófilmekből jól ismert szivárványszínű képet.

Működésük
A Provision-ISR hőkamerák kettő az egyben készülékek. Egy optikai lencsét és egy hőkamera modult tartalmaz, amely kettős képmegjelenítést eredményez. A termál modul öt különböző módban tud képet alkotni, ezzel biztosítva, hogy a számunkra legmegfelelőbb, legkönnyebben „olvasható” képet kapjuk. Az érzékelt hőmérséklet spektrum -20°C ~ 150°C. A módok fantázia nevei a következők:


Természetesen a Provision-ISR Thermal kamerák erősségei nem fulladnak ki a szivárványszínű képnél. A gyártótól megszokott részletes, hatékony analitikát kapjuk, melyhez társul egy aktív elrettentő funkció is.

DDA™ Video analitika
A Provision-ISR DDA™ videóelemzés technológiája különbséget tesz emberek, két- és négykerekű járművek között. Az analitika funkciók vagy a hagyományos, vagy a hőkamera megjelenítéshez rendelhetők, azonban az egyszerre elérhető analitika funkciók száma döntésünktől függően változik. Az optikai lencsén vonalátlépés, steril terület, tárgyszámlálás és az arcfelismerés elérhetők. Ezzel szemben, a hőkamera modul alatt csak két DDA™ képesség elérhető: vonalátlépés és steril terület. Bármelyik módhoz rendeljük az analitikát 4 terület/4 vonal a beállítható készülékenként.

Intelligens figyelmeztetés
A beépített villogó fény és hang aktív elrettentésként működik. Amikor a kamera rögzít egy DDA™ Analitika vagy egy hőmérsékleti eseményt, a kamera, beállítástól függően, indíthat helyszíni fizikai riasztást stroboszkópfény vagy előre felvett hangüzenet formájában, vagy akár a kettő kombinációját. A rendszer felhasználója telefonján értesülhet a különböző riasztásokról, de erről később írunk a triggereknél.

Felhasználás
Biztonság – A hőkép alkotó technológia ideális olyan felhasználásra, ahol a folyamatos helyzetfelismerés és a potenciális fenyegetések felismerése magas elvárásokat állít a biztonsági rendszernek.

Tökéletes választás területhatár, kerítés, steril terület megfigyeléshez, valamint magas értékű eszközök berendezések monitorozásához, mindezt a kamerák valódi érzékelési távolságának köszönhetően a biztonsági rendszer biztos távolságban tudása mellett. Ha a széria legkisebb és legnagyobb teljesítményű kamerájának érzékelési távolságait összevetjük, azt láthatjuk, hogy széleskörűen lefedhetünk mindenféle igényt.

BMH-THERMAL-3 V2
Érzékelés: ~133m emberekre és ~409m járművekre
Felismerés: ~33m emberekre és ~102m járművekre
Azonosítás: ~17m emberekre és ~51m járművekre

BMH-THERMAL-25
Érzékelés: ~735m emberekre és ~2255m járművekre
Felismerés: ~184m emberekre és ~564m járművekre
Azonosítás: ~92m emberekre és ~282m járművekre

A hőkamera még koromsötét éjszakákon is képes felfedezni a forró pontokat, például a sövény mögött osonó betörőt.


Tűzérzékelés - A hőkamera nélkülözhetetlen érintésmentes eszköz a tűz korai észleléséhez.

Az észrevétlenül keletkező és kialakuló tüzek egész sokáig maradhatnak megfelelő válaszlépés nélkül, mígnem a kár az elkerülhetőnél sokkal nagyobb léptéket ölthet.

Mindegyik Provision-ISR hőkamera modell képes 0,1x0,1 méteres lángot észlelni, modelltől függően 11-től 80 méteres maximum távolságig. Az észlelt tűz méretének növelésével az érzékelési távolság is növekszik, a gyártó formulája szerint egyenes arányossággal.

Például egy 0,2x0,2 méteres láng a BMH-THERMAL-25 kamerának már 160 méterről is látható és regisztrálható.

A hőmérsékletérzékelés valamivel szerényebb érzékelési távolságot jelent minden modellnél, ellenben már a tűz keletkezése előtt figyelmeztethet minket, mikor még lángok nincsenek, de eléri a megfigyelt terület vagy objektum a kritikus hőmérsékletet. Ez felhasználható kutatási létesítmények, szerverszobák hőmérsékletének megfigyelésére, raktárak, hűtőkamrák, motorhőmérséklet-ellenőrzésére.


Hőkameráinkkal 3 mérési módszerrel lehet a hőmérsékletet nyomon követni:

 • Pont - a kép egy adott pontján adja meg a hőmérsékletet.
 • Vonal - egy virtuális vonal mentén adja meg a hőmérsékletet (például elektromos kerítésen, vagy fűtőcsövön).
 • Terület - amely a megjelölt terület egészét lefedi.

  A megengedett hőmérsékleti értéket Celsius vagy Fahrenheitben, a távolságot pedig méterben vagy lábban állíthatja be.

  A távolság beállítása azért lényeges, mert ez határozza meg az objektum által kibocsátott sugárzási arányt, amely befolyásolja a hőmérséklet értékét.

  A tűz és a hőmérséklet érzékeléséhez akár 10 mérési módszert is beállíthatunk a jelenetben, mindegyikhez egyedi szabálybeállítás tartozik (alatta/felette, meghatározott hőmérséklet alatt).

  Hogyan riaszt a kamera, vagy Whitney Houston szavaival élve: „Honnan fogom tudni?”

  Triggerek/ riasztások
  A kamera akkor indíthatja riasztást, ha a hőmérséklet egy adott beállítás alá vagy fölé mozog, amikor egy személy átlép egy vonalat vagy áthalad egy steril területen.

 • Riasztás kimenet (dry contact output) – Hang- és/vagy fényriasztás (stroboszkóp fény) - SD Snap (fénykép mentése memóriakártyára.)
 • SD Recording (memóriakártyára rögzített videó) - Email (e-mail küldése a kiválasztott címzetteknek) - FTP (fénykép mentése memóriaszerverre.)
 • Push értesítés (NVR oldalán.)
  A Provision-ISR hőkamerák kompatibilisek a Provision-ISR összes eszközével és platformjával: Ossia NVR-ek, Ossia VMS és a Provision Cam2 mobilalkalmazással.

  A Provision-ISR termékei elérhetők a MASCO kínálatában.

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Axis Q1808-LE kamera
  Olvasta már?
  Axis Q1808-LE kamera