Mingardi: friss levegő és napfény közelebb még egy karnyújtásnál is


Mingardi: friss levegő és napfény közelebb még egy karnyújtásnál is
Az 1949-es alapítású olasz Mingardi, indulása óta kiemelkedő szerepet tölt be a nyílászárók automatizálásának területén. Innovációjukon alapuló, széleskörű termékpalettájukkal a kényelem és a hatékonyság új dimenzióit nyitják meg, minden léptékben, legyen szó családi otthonról vagy hatalmas csarnokokról.

A Mingardi automatizálási megoldásai a hagyományos nyílászárókat modern rendszerekké varázsolják időtálló motorjaikkal.


A Mingardi ablakmotorok előnyei:
 • Hatékonyság: Energiatakarékosság a fűtés-hűtés optimalizálásával. A szellőztetés segít a hatékony      légcserén, így a hűtött-fűtött légtereinkben mindig friss lehet a levegő. A távoli vezérlésnek köszönhetően      pedig pontosan tudjuk kontrollálni, mennyi ideig engedjük a levegőt szabadon áramlani.
 • Kényelem: Akadálymentesített hozzáférés mozgáskorlátozottak számára. Könnyű kezelés nehezen      hozzáférhető helyeken.
 • Esztétika: Modern és elegáns kialakítás, amely illeszkedik a nyílászárókhoz és az épülethez.
 • Csendes működés: a motorok rendkívül diszkrétek, mind megjelenésükben, mind üzemükben. Az alacsony      hangszintnek köszönhetően egy teljesen automatizált rendszer éjjel-nappal a nyugalom megzavarása nélkül      biztosíthatja a megfelelő légjárást.
 • Tartósság: a minőségi anyagokból készült egyszerű konstrukciónak és a szigorú minőségellenőrzésnek      köszönhetően ritkán hibásodnak meg.

  Motoros meghajtások: Széles választékban elérhető, különböző típusú nyílászárókhoz (szárnyas, toló, tetőablakok, zsaluziák) A Mingardi automatizálási eszközök széles körben alkalmazhatók otthonokban, irodákban, szállodákban, kórházakban és más épületekben. Használhatók ablakok, ajtók, tetőablakok, zsaluziák és redőnyök automatizálására.

  A MASCO kínálatában megtalálhatók a merev láncos és a lineáris motorok is:


  DriveEvo: Ez a motoros meghajtás szinte minden ablakhoz és zsaluziához alkalmas. Kiemelkedő jellemzői közé tartozik a csendes működés, az alacsony fogyasztás. Beépített akadályérzékelőjének köszönhetően rendkívül biztonságos mint személyi sérülések elkerülése, mint idegen tárgyak beakadása által okozott szerkezeti károk megelőzése szempontjából.

  A DriveEvo modellek egy nejlon motorkerék által hajtott fém fogasléccel mozgatják a nyílászárókat. Elektronikája IP55 védelemmel rendelkezik, így az esetlegesen a motor érő csapadék sem akadályozza a hibátlan működést. A Puha megállás funkciónak köszönhetően nem csapja be az ablaktáblákat, ezzel növelve a rendszer élettartamát, és egyben csökkentve az üzemmel járó zajokat.

  Elérhető 500N és 1000N nyomatékos verzióban, 1000mm löket hosszal.


  D4/D8FCE sorozat: Szárnyas ablakokhoz ideális tolórudas motor. Robusztus kialakításának köszönhetően kiválóan alkalmas nagy súlyú nyílászárók automatizálására. Kialakítása vízálló és porálló, így kültéri használatra is alkalmas.

  Lineráis kialakítású, csukott állapotban a tolórúd egésze a motor burkolatában foglal helyet. Ennek a megoldásnak köszönhetően a motor karbantartásmentes, mivel a mozgó alkatrészek viszontagságos időben IP55 védettséget élvezhetnek.

  A D4 jelzésű modellek 200N, míg a D8 jelzésűek 500N nyomaték kifejtésére képesek. Modelltől függően 200mm, 300mm és 400mm löket hosszal rendelkeznek.


  Micro széria: Ez a kompakt, merev láncos meghajtás kisebb nyílászárókhoz, mint például tetőablakokhoz és zsaluziákhoz ajánlott. Csendes működése és alacsony fogyasztása miatt ideális választás olyan helyekre, ahol a diszkréció fontos. Méretének és illesztésének köszönhetően nem feltűnő, de a tökéletes hatás érdekében ez a beltérre szánt motor több színben is elérhető; fekete, szürke és fehér és ezüst árnyalatokban. Modelltől függő IP20 és IP32 védettségük ugyan alacsonyabb, mint a fentebb említett modelleké, de rendeltetésszerű rögzítésükből adódóan nem is számíthatunk jelentős csapadéknak való kitételnek. A DriveEvo motorokhoz hasonlóan a Micro széria készülékei is rendelkeznek a Puha megállás funkcióval.

  A Micro széria 150N-tól 400N-ig kínál opciókat, löketben pedig 100m és 600mm között válogathatunk.

  A Mingardi automatizálási megoldásai a kényelem, a hatékonyság, a biztonság és az esztétika tökéletes kombinációját nyújtják elérhető áron. Ha modern és megbízható nyílászáró mozgatást keresel, a Mingardi a tökéletes választás számodra.

  A cikkben említett Mingardi motorokat megtalálod a MASCO kínálatában.

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  360° kamera mesterséges intelligenciával felvértezve
  Olvasta már?
  360° kamera mesterséges intelligenciával felvértezve