DSC PowerG vezeték nélküli kommunikáció


DSC PowerG vezeték nélküli kommunikáció
Forgalmazó: DSC Hungária Kft
Gyártó: Digital Security Controls


Biztonságos és megbízható DSC PowerG vezeték nélküli kommunikáció
A DSC központokat bővíthetjük vezeték nélküli eszközökkel, ehhez vezeték nélküli vevőegységre van szükség, igy lehetnek hibrid vagy teljesen vezetéknélküli behatolásjelző rendszerek.


A legmodernebb vezeték nélküli rendszerek, mint a DSC PowerG ugyanolyan biztonságosak, mint a vezetékes társaik, viszont a telepítési idejük sokkal rövidebb. Vezetékek nélkül nincs szükség védőcső hálózat kiépítésére, ami meggyorsítja és tisztábbá teszi a rendszerek felszerelését és akár olcsóbbá is. Egy átlagos, néhány szobás lakóházban a vezetékes rendszer kiépítése több nap is lehet, ugyanakkor egy vezeték nélküli vagy hibrid rendszer néhány óra alatt elkészülhet. Nem csak az extra szolgáltatások jelentenek értéket, hanem a gyors és tiszta telepítés során megspórolt telepítési idő és munkaköltség, valamint a magasabb felhasználói elégedettség és pozitív ügyfélélmény. Egyre népszerűbbek a vezeték nélküli rendszerek, mert a telepítők és a felhasználók felismerték, hogy a korábbi vezeték nélküli rendszerek hátrányait ledolgozták az új technológiák, sőt…

Hosszú elemélettartam:
A PowerG érzékelők és vezeték nélküli eszközök elem élettartalma 8 év is lehet. Sokáig és megbízhatóan működnek elemcsere nélkül. Ha ma felszerelünk egy PG8914 mozgásérzékelőt, lehet, hogy csak 2032-ben kell elemet cserélni benne 😊 Egyébként az érzékelők az elem teljes lemerülése előtt 14 nappal küldenek elemhiba jelzést.

Vezeték nélküli hatótávolság és adaptív adóteljesítmény:
Minden egyes érzékelő ideális adóteljesítményét és hogy milyen „útvonalon” (jelismétlőn keresztül vagy közvetlenül a vevőegységre) kommunikálnak a PowerG hálózat automatikusan állítja be. A rendkívüli, akár 2 km-es vezeték nélküli hatótávolságnak és az adaptív adóteljesítménynek köszönhetően az érzékelők mindenféle falszerkezetű épületben használhatók. Partnereink visszajelzései alapján jól működnek tégla, beton vagy akár vályog épületben is.

Biztonságos és zavartűrő vezeték nélküli kapcsolat
A PowerG kommunikáció 128 bites AES titkosítású. Az érzékelők kommunikációját lemásolni, helyettesíteni és így szabotálni nagyon nehéz. A 868 MHz-es frekvencia-ugrásos technológia egyszerűen elkerüli azokat a frekvenciákat, amelyeken zavaró jelet érzékel. Nem emlékszem olyan esetre, hogy valaki jelezte volna, hogy a PowerG érzékelőt zavarta volna valamilyen más vezeték nélküli eszköz és ezért nem működött.

Kétirányú kommunikáció előnyei
A kétirányú kommunikációnak köszönhetően az eszközök beállítása a központon keresztül történhet, jellemzően nincsenek beállítási opciók az érzékelőkön, illetve a repeaternek nem kell megtanítani az eszközöket, mert minden szükséges információt megkap a központtól. Ez a telepítést, beüzemelést segíti, gyorsítja. A központ hatástalanított rendszernél a vezeték nélküli mozgásérzékelőket „kikapcsolja” azok csak élesített rendszernél küldenek mozgás jelzést a központnak. Emiatt is lehet 8 év az elemélettartam.

A modul önálló változatban (HSM2HOST8), illetve az RF jelzésű billentyűzetekbe (pl.: HS2LCDRF8) épített változatban illeszthető a rendszerbe. Egy rendszerbe csak egy modult lehet, illetve kell beléptetni. Ezen az eszközön keresztül kommunikál az összes vezeték nélküli eszköz a központtal. Szükség esetén a lefedett terület PG8920 repeater modullal növelhető.

Milyen vezeték nélküli eszközök léteznek?
Vezeték nélküli eszközök között találhatunk behatolás jelzést (nyitás, mozgás, rezgés, üvegtörés), életvédelmet (füst, CO, pánik) és egyéb védelmet ellátó (hőmérséklet, vízömlés) eszközöket. Vannak riasztás megjelenítő kültéri és beltéri szirénák, illetve a központ vezérlését biztosító távirányító kulcsok is a termékpalettán.

A DSC PowerG vezeték nélküli érzékelők kompatibilisek a DSC Power Series Neo és Power Series Pro központokkal.
Nyitásérzékelők: PG8945 PG8303 PG8312
Mozgásérzékelők: PG8914 PG8984P PG8862
Kétirányú távirányítók: PG8929 PG8949 PG8939
Tagek:

SecuriFocus

A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
www.securifocus.com

SecuriForum

A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
www.securiforum.com

Elérhetőség

SecuriFocus Kft.
1118 Budapest
Nagyszeben u. 24/A
Tel: (30) 942-2789
Email: info@securifocus.com
Varifokális búrás dómmal bővült a Videosec népszerű 4MP kameracsaládja
Olvasta már?
Varifokális búrás dómmal bővült a Videosec népszerű 4MP kameracsaládja