Újabb "Nagyágyú" - a Milesight egyik legkülönlegesebb LPR kamerája


Újabb
A Geovision Hungária elkezdte tesztelni a Milesight TrafficX speciális rendszámfelismerő kameráját.

A szokványos LPR kamerákat bizonyára nem kell bemutatni, a különlegesebb kamerák közé tartozik a Milesight radarral ellátott kamerája, mely képes sebességet is mérni, illetve a "Nagyágyú", amiről lentebb van szó.

Nézzük meg, hogy első benyomásra a TrafficX általunk tesztelt verziója miben tér el egy hétköznapi rendszámfelismerő kamerától.


A TrafficX újdonságai:

 • Auxiliary Installation view (Kiegészítő telepítési nézet)
  Segítségével szinte teljes képernyőn tekinthető meg az élőkép, kiegészítve egy célzó kereszttel, mely segít meghatározni egy sáv közepét, illetve egy mércével, mely pixelben adja meg a szélességet, amivel könnyedén méretezhetőek a látható rendszámok (az optimális felismeréshez 150 és 190 pixel között kell lennie a rendszámnak).

 • SIM kártya/GPS
  A kamera rendelkezik SIM kártya slot-tal, így külön adható neki mobil internet. Továbbá rendelkezik GPS antennával is, mely koordinátáit az elkészült felismerési képekre ki is rakhatjuk.

 • Violation Management
  Ez a legnagyobb újdonsága a kamerának, ugyanis különböző szabálytalanságok esetén kaphatunk riasztást a kamerától. Ehhez szükséges megrajzolni a felismerési területeket a kamera menüjében, és vonalakkal jelölni a stop (záró) vonalat, az egyenesen menő, illetve jobbra vagy balra kanyarodó sáv határvonalát.

 • No Plates
  Észleli a rendszámtábla nélkül közlekedő járműveket és riasztást ad.

 • Red Light Running
  Különböző riasztási feltételek közül választhatunk, például, ha a jármű a sávban van, a jármű eleje átlépte a stopvonalat, a jármű hátulja átlépte a stopvonalat vagy elérte a riasztási vonalat.

 • Cross Line at Red Light
  Ebben az esetben akkor kapunk riasztást, ha a jármű eleje vagy hátulja átlépte a stopvonalat.
  Reverse Driving: forgalmi iránnyal ellentétesen haladókra ad riasztást

  Honnan tudja a kamera, hogy piros a lámpa?

  A feltett kérdésre két válasz is van, melyet a "Docking Mode" beállítás határoz meg:
  - External Input: a kamera a tartozékok közé tartozó kábelek segítségével összeköthető a jelzőlámpa rendszerével
  - Video Analysis: a kamera élőképén 2 lámpát is kijelölhetünk és videó analízis segítségével felismeri a lámpa állapotát, továbbá beállítható, hogy az adott lámpa milyen típusú sáv irányításáért felel

  A fentiek még csak az újdonságokat tartalmazzák, de az már látszik, hogy a 2 optika miatt képes Evidence (bizonyíték) képet is készíteni, ami nagy jelentőséggel bír egy esetleges szabálysértésnél. Egy piros lámpán áthajtást vagy forgalommal szemben haladást egyértelműen bizonyít. Felhasználását tekintve autópályák, illetve közterület megfigyelő rendszerek esetén kiválóan alkalmazható.

  Hirdetés
  hírdetés
  SecuriFocus

  A SecuriFocus.com Magyarország első, a biztonságvédelmi szolgáltatások piacára szakosodott online hír- és információs portálja.
  www.securifocus.com

  SecuriForum

  A SecuriForum Biztonságtechnikai és Tűzvédelmi Kiállítás & Konferencia a SecuriFocus Kft. által szervezett rendezvény.
  www.securiforum.com

  Elérhetőség

  SecuriFocus Kft.
  1118 Budapest
  Nagyszeben u. 24/A
  Tel: (30) 942-2789
  Email: info@securifocus.com
  Jön a RIEL EXPO 2024
  Olvasta már?
  Jön a RIEL EXPO 2024