SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2009. május 5. 0:00

INERGENŸ

A tűz, egyike a legveszélyesebb fenyegetettségnek, amivel a biztonságtechnika területén szembe kell néznünk. Tűz esetén a szenvedés és az anyagi kár felbecsülhetetlen-ezért nélkülözhetetlen a megbízható és hatékony védelem. A Tyco beépített tűzvédelmi rendszerei biztonságot nyújtanak tűzveszély ellen, s ha már megtörtént a baj, akkor tűz esetén. Az INERGENŸ oltóberendezéseknél olyan oltóanyagot fejlesztett ki a Tyco, amely optimális oltóhatást az emberi szervezetre veszélytelen felhasználási lehetőséggel köti össze. 


Az INERGENŸ olyan különleges oltógáz, mely a személyi és anyagi javak védelmén túlmenően a környezet védelmével szemben támasztott követelményeknek is megfelel.

Az INERGENŸ a szén-dioxidos oltóberendezésekhez hasonlóan oxigénelfolytással oltja a tüzet. Az oltási folyamat forradalmian új jelensége az, hogy a kialakuló oxigénszegény környezetben a tűz kialszik, az ember testi funkciói, így a lélegzés azonban zavartalanul működnek az oltás alatt is.

Az INERGENŸ -nel történő elárasztás esetén nem lép fel ködfejlődés, így a menekülési útvonalak jól láthatóak maradnak, és az oltóanyaggal elárasztott termeket légzőmaszk nélkül is meg lehet közelíteni.

E korszerű oltóanyag másik hatalmas előnye az, hogy az oltógázból nem keletkeznek toxikus bomlástermékek, s a korrózióképződés és szennyeződés is elkerülhető. Az INERGENŸ természetes összetételénél (argon, szén-dioxid és nitrogén) fogva nem veszélyezteti sem az embert, sem pedig az anyagi javakat. Tisztán olt és nem hagy hátra semmit. Az INERGENŸ -t gáz formában tárolják.

Az AGIS Fire & Security Kft új, 300 bar-os technikájának köszönhetően az oltópalackok számára az eddigi 150-165 bar-os technikához képest sokkal kevesebb hely is elegendő. Sőt, a pneumatikus működtetésű szelepek több oltási területet is képesek egy palacktelepről ellátni. Az INERGENŸ oltógázt ajánljuk olyan kényes, nedvességre érzékeny technológiákhoz, amelyeket nem szabad hirtelen kihűlésnek kitenni.


További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában