SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2009. december 2. 11:39

WZ sorozatú integrált IR csőkamerák és –vandálbiztos fix dome-ok

Bosch CCTV megoldások extrém környezetbe

Az új termékcsalád WZ sorozatú kamerái jelentős részben azoknak a hétköznapi – egyben számos problémás kérdést felvető alkalmazásoknak kiszolgálását tartalmazzák, melyek megfigyelési nehézségeik, vagy többletkövetelményeik okán gyakran nehezítik meg a tervezők, telepítők dolgát. A sorozat, kialakításában a szélsőséges hőmérsékleti tartomány-, vandálbiztos védelem-, integrált IR megvilágítás-, és kompakt telepíthetőség kiszolgálására helyezte a hangsúlyt.
Mindezek mellett a termékcsalád kedvező árszintjével a kisebb alkalmazási igények kiszolgálására is alkalmas.Csőkamerák
A WZ sorozat integrált day-night csőkamerái elsődlegesen megbízható működésükről és könnyű telepíthetőségükről ismertek. Az igények minél teljesebb lefedése érdekében, mind fix-, mind variofókuszos optikával; illetve időjárásálló kültéri kialakításban egyaránt hozzáférhetőek.
A WZ sorozat időjárásálló modelljei külső vezérlő elemekkel és -optika állítási lehetőségeikkel a kamera kompakt kialakítása ellenére gyakorlatilag külön szerszám nélkül a telepítés helyszínén állíthatóak, míg az időjárásálló kialakítás IP66 védettséget és egyben ablakfűtést is tartalmaz. Ilyen feltételek mellett a kamerák -30°C – +50°C-ig működtethetőek.
A day-night kamerák mindegyike járulékos, fotocella vezérlésű integrált IR LED-eket is tartalmaz, melyek 8 – 46m-es távolságig biztosítanak 850nm-es IR megvilágítást. WZ16 modelltől fölfelé pedig minden típus mechanikus IR szűrővel látja el a valós day-night kapcsolást, a tiszta éjszakai képminőség elérése érdekében.


Vandálbiztos dome-ok
A vandálbiztos kritériumoknak is megfelelő kameracsalád – a WZ sorozat fix dome modelljei, melyek egyben a fent említett funkciókat is maradéktalanul tartalmazzák.
Kialakítástól függően, a vandálbiztos modellek mind fix-, mind variofókuszos optikával rendelhetőek. Egységesen mechanikus IR szűrőt használnak a day-night üzemmód eléréséhez; integrált IR LED-ekkel pedig 12 – 18m-ig bevilágítják a megfigyelt területet, 850nm-es tartományban.
A dome kameracsaládba tartozó WZ46- és 49 modellek működési hőmérsékleti tartományát is kiterjesztették, így akár -50°C – +50°C-ig is használhatóak.
További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában

Business development manager / IPCamLive

Az IPCamLive egy több éve sikeresen működő startup vállalkozás, mely vezető piaci szerepet tölt be az IP kamerák web streaming területén. További nemzetközi terjeszkedés elősegítése érdekében Business development manager munkakörben új munkatársat keresünk. Ha olyan munkát keresel, ahol kreatívan dolgozhatsz és kipróbálhatod saját ötleteidet, akkor közöttünk a helyed!