SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2010. június 23. 0:22

Enview DVR család

GH-4240, GH-8240, GH-16240

Forgalmazó: LDSZ Kft
Gyártó: Enviewtek Co.,Ltd
Az új DVR család robosztus külsejének, megbízhatóságának és rendkívül kedvező árának köszönhetően kedvelt video rögzítő minden felhasználási területen. A GH sorozat azon vevőket célozza meg, akiknek igénye van egy elegáns, jobb/több szolgáltatást nyújtó korszerű digitális video rögzítőre a takarékos üzletvitel mellett.
Az egérrel való vezérlés, a mobil telefonról való távoli elérés, a párhuzamosan működő VGA, video és SPOT kimenet csak ízelítő a készülék nyújtotta extra szolgáltatásokból.A H.264 tömörítést alkalmazó, elegáns fekete házban megjelenő új DVR család valódi technikai áttörést hozott a gyártó évek óta stabil termékpalettáján. Jelentős többletszolgáltatás beépítése mellett nem változtak az árak. Ez a technikai haladás igazi célja. Külsőjében is megújult, hiszen a 4/8 csatornás készülékeken eddig nem volt előlapi kezelő gomb.

A DVR-ek között ma már minimális különbség van a szolgáltatásokban. Éppen emiatt az egyes gyártmányok közötti döntést nagyban befolyásolja a kezelés egyszerűsége. Az ENVIEW GH sorozat egérrel és érintő képernyős monitorról is vezérelhető. Lényegesen barátságosabb a megszokott eszközt használni a biztonsági video rögzítőn is.

Interneten keresztül akár távolról is elvégezhető a DVR konfigurálása, de egy utólag állítandó mozgásérzékelési felület miatt sem kell a helyszínre utaznia a telepítőnek.

A nagyobb teljesítményű processzor segítségével a 4 csatornás változat fél D1 felbontás ( 720x288 ) mellett is képes valós idejű rögzítésre. A 8/16 csatornás modellek ezt CIF felbontás mellett tudják. Mindegyik családtag 6 kép/sec sebességgel rögzít D1-ben. Csatornánként állítható a rögzítési sebesség, így kiemelten fontos területet D1-ben real time sebességgel is lehet rögzíteni.

A duál streamet kihasználva megoldható a kis felbontású, de folyamatos adatküldés távoli betekintéshez, míg a helyszínen nagy felbontással és sebességgel történik a rögzítés.

Az eddigi vagy video, vagy VGA kimenet aktív működés helyett a fejlesztők elérték, hogy párhuzamosan működhet mindkét kimenet. Ráadásul a 3., SPOT kimeneten teljes képernyőn tudja léptetni a beállított kameraképeket. Célszerű a speed dome kamera vagy egy kiemelt kamera képét ide kitenni. Nem mellesleg a GH sorozat különféle speed dome kamerákat is képes vezérelni.

A 4 csatornás 1, a 8/16 csatornás DVR-ek 4 hangot tudnak rögzíteni.
Az azonosítást a max. 8x digitális zoom nagyban segíti. Akár az élő, akár a visszajátszott kép bármely területét kinagyíthatjuk, amit a D1 felbontás nagyban támogat.

Mindegyik GH DVR-be építhető DVD író, mely mellett a 4/8 csatornás készülékekbe 1 db, a 16 csatornásba 2 db HDD szerelhető be. Természetesen USB-s memória egységre is lehet menteni, amely az előlapon csatlakoztatható.
Beépített web browser segítségével a DVR speciális kliens program telepítése nélkül is elérhető távolról, akár egy szállodai számítógépről is.
3G-s mobiltelefonról, PDA-ról is be lehet tekinteni az élő képbe. Erre a szolgáltatásra egyre nagyobb az igény a végfelhasználók részéről, emiatt tették lehetővé az ENVIEW fejlesztői. Symbian, Apple, Blackberry, Windows Mobile 5.0 , 6.0 operációs rendszerrel bíró mobil készülékek mindegyike alkalmas a távoli betekintésre.

Az ingyenes Central Monitoring Szoftver ( CMS ) segítségével egyidejűleg 640 kamera képét tudjuk valós időben egy központi számítógépre összegyűjteni, lementeni. Megjeleníteni egy monitoron 64 képet tudunk. Sok monitoros és E-map alkalmazást is támogat a CMS.

Mindezt magyar nyelvű grafikus ( GUI ) OSD menüvel, telepítési és felhasználói utasítással támogatja a hazai forgalmazó.

A termék magyar nyelvű prospektusa megtekinthető ITT!
További információt kérek erről a termékről a forgalmazótól.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában