SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Céges hírek

2012. szeptember 10. 14:12

Új IT mesterdisztribútor az Intellionál

A biztonságtechnikai szakmában jól ismerik az Intelliot, az IP-videomegfigyelés területén fontos piaci szereplőnek számít az okoskameráiról, az ONVIF-alapú videomenedzsment-szoftveréről és a gazdaságosan üzemeltethető rendszereiről ismert magyar gyártó.
Az IP-technológia alkalmazása a biztonságtechnikában egyre több, az IT-iparágból átvett megoldást eredményez, a közös pontoknak köszönhetően pedig az iparági szereplők is gyorsan megtalálják az együttműködés lehetőségeit. Az Intellio ezért is határozta el, hogy a biztonságtechnika mellett nyit a számítástechnika és a telekommunikáció magyarországi szereplői felé, ezért is kötött az I-SEC Kft. - a hazai biztonságtechnikai piac egyik meghatározó nagykereskedője - mellett 2012. szeptember első hetében a SENZOR Kft.-vel mesterdisztribútori szerződést.

Kópházi János, az Intellio vezérigazgatója elmondta, hogy a lépés mindkét fél számára ígéretes és izgalmas területeket nyit meg annak ellenére, hogy az Intellionak van tapasztalata az IT-területről érkező projektekben. A teljes körű számítástechnikai infrastruktúra megoldásokat felvonultató SENZOR Kft. számára az Intellio új szolgáltatási, üzletszerzési lehetőséget jelent. Az Intellio vezetője szerint a különböző területről érkező partnerek kiszolgálása a cél, és ezáltal a növekedés elérése a biztonságtechnika és az IT-területén is.

A 2000-ben alakult SENZOR Kft. informatikai szolgáltatásokkal kezdte tevékenységét, majd 2004-ben bővítette kínálatát és rövid időn belül a vezeték nélküli technológiai piac meghatározó szereplőjévé vált. A cég portfóliójában megtalálhatók a D-Link, Mikrotik, Ubiquiti, RITTAL, AMP, KeLine, Triton, ATCom és más neves gyártók termékei, melyekhez maximális műszaki támogatást biztosítanak. Az IP-alapú technológiák iránti elkötelezettségük újabb mérföldköve az Intellio termékcsalád mesterdisztribútori szerződésének megkötése, így a vezetékes és vezeték nélküli adatátviteli hálózatok passzív és aktív elemein felül, a VoIP megoldásokon túl már az IP-alapú megfigyelés is szerepel a disztribúciós termékeik listáján.

Az I-Sec Kft. tíz éve résztvevője a magyar biztonságtechnikai piacnak. A teljes egészében magyar tulajdonú cég az elmúlt évek során jelentősen bővítette termékpalettáját és piaci részesedése folyamatosan nő. A cég vezetése kiemelt figyelmet fordít a partnerek magas színvonalú kiszolgálására és a műszaki segítségnyújtásra. A Honeywell, a Samsung, az APC, a TopGuard, a DEA, a Nemtek biztonságtechnikai eszközök magyarországi disztribútora.Napjainkban is számos jelentős projekt kiszolgálásában és műszaki támogatásában vesz részt. 2008 óta az Intellio magyarországi disztribútora, elkötelezetten támogatja a magyar fejlesztésű termékcsalád megismertetését és széles körű alkalmazását a magyar piacon.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában