SecuriFocus.com
A biztonsági szakma kezdőlapja

Hírek | Biztonságtechnika

2012. november 26. 9:53

Profile S tanúsítványt kapott az Intellio

Az Intellio az elmúlt időben jelentős erőfeszítéseket tett az IVS2 ONVIF megfelelősségének fejlesztése terén, így a második generációs menedzsmentszoftver egyre több gyártótól származó kamera irányítását tudja ellátni.
A két hete kiadott 2.4-es verzió már kompatibilis az ONVIF Profile S szabvánnyal, ez pedig megkönnyítheti a rendszertervezők és integrátorok feladatát. Eddig is jelentek meg ONVIF-verziók a kamerák és a megfigyelő rendszer működésével kapcsolatos funkcionalitások támogatására, de arra nem volt garancia, hogy a kameragyártók valóban minden szükséges funkcionalitást implementáltak.

A Profile S előírja, hogy melyek ezek a kötelezően beépítendő funkciók, a Profile S-megfelelőség garancia arra, hogy a kamera támogatja ezeket a feladatokat. A szabvánnyal rendelkező menedzsmentszoftver pedig kezeli ezeket a kamerákat. A Profile S olyan képességeket szabályoz, mint a video- és audiostreaming, PTZ-vezérlés, eseménykezelés, relévezérlés, eszközkeresés vagy a videotömörítési beállítások.

Jó hír, hogy nagymértékben növekedett a tesztelt ONVIF-kompatibilis kamerák száma, az Intellio rendszere az összes nagy - Bosch, Samsung, Axis, Sony, Hikvision, Vivotek - és még számtalan kisebb gyártó ONVIF-es kameráját kezeli. Szűkebb funkcionalitással ugyan, de immár RTSP-n keresztül, Dual Streaming-támogatással is képes kameraképeket fogadni a szoftver, így szinte bármilyen IP-kamera beilleszthető a rendszerbe.

Hírlevél

Ha érdeklik a legfrissebb újdonságok, iratkozzon fel díjmentes hírlevelünkre!

Cikkek hasonló témában